Головна » 2010 » Січень » 15 » Історичні дослідження рідного краю
09:50
Історичні дослідження рідного краю
Чергове видання серії «Духовна спадщина Ружинського краю», книгу кандидата історичних наук Володимира Перерви «Свято-Покровський храм села Бистрик: історичне минуле», презентували напередодні Нового року бистрицькій громаді.
Історія України, як зазначив Володимир Перерва, це не лише літописи славних діянь держав-
них мужів чи перелік достопам’ятних подій, але й перебіг повсякденного життя наших попередників, у світогляді яких одне з чільних місць посідала релігія. Особливо помітна роль у формуванні духовної сфери та національної вдачі нашого народу належить Православ’ю, з яким уже понад тисячу років пов’язані найвизначніші культурні надбання Вітчизни. Немає на нашій землі міста чи села, де б віра Православна не надавала духовної наснаги нелегкому життю наших предків.
На жаль, зараз історія духу народного дещо призабута і її доводиться відшуковувати у малодо-слідженому океані архівної документації. Тож книги із цієї серії і покликані сприяти ліквідації «білих плям» у літописі духовності нашого народу.
У книзі висвітлюється історія бистрицького храму Покрови Божої Матері, яка налічує уже 275 літ. З історією церкви досліджується історія села, його жителів.
Керівник СФГ «Україна» А.М.Шокал розповів, що відразу підтримав ідею В.С.Тимчука, начальника управління ветеринарної медицини Ружинського району, який до того ж є прихожанином Бистрицької церкви, щодо створення такого видання, адже в книзі згадуються родини бистричан, історія села.
Щоб книга побачила світ, допомогу надали настоятель Бистрицької Свято-Покровської церкви отець Миколай Задерейко, керівник СФГ ім. Мічуріна (с.Зоряне) В.І.Пилипчук, який працював у бистрицькому господарстві, прихожани бистрицької парафії.
Усі, хто причетний до видання книги, відзначені подяками та грамотами.
Василь КАЩУК

Переглядів: 832 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100