Головна » 2010 » Січень » 21

nullУ червні нинішнього року районна газета відзначатиме ювілей – 80 років від виходу свого першого номера. Багато це, чи мало? Питання риторичне. У світогляді існування людства – мить. У розрізі людського життя – не одне покоління, яке зростало, проходило становлення та формування світогляду спільно з газетою.

У буремні 30-ті роки минулого століття, в часи колективізації, голоду та репресій, розбудови соціалістичного суспільства районна газета пройшла з жителями району складний шлях. Не легким він був і для колективу редакції. До останніх днів перед окупацією району німецькими загарбниками, ще у липні 1941 року виходило «Соціалістичне село». Під час окупації населення району отримувало інформацію із листіво ... Читати далі »

Просмотров: 912 | Добавил: zmya | Дата: 21.01.2010 | Комментарии (0)

На території нашого району протягом минулого року ситуація з виникненням пожеж була досить складна. У минулому році виникло 47 пожеж, матеріальні збитки, завдані вогнем, складають 182 тисячі гривень, ще 605 тисяч гривень пожежами завдано побічних збитків. В результаті пожеж у вогні загинули троє громадян (в 2008 році загиблих було 5), дві особи травмовано, вогнем знищено та пошкоджено 33 будівлі та споруди, 3 автомашини, 421 тонна кормів. В результаті дій підрозділу оперативно-рятувальної служби району під час пожеж врятовано матеріальних цінностей на суму 503 тисячі гривень.
Незважаючи на постійні звернення Державного пожежного нагляду до мешканців району через районні ЗМІ щодо дотримання правил пожежної безпеки в побуті, в минулому році необережне поводження з вогнем стало причиною виникнення 13 пожеж, 8 пожеж виникло через порушення правил користування пічним опаленням, дві з яких призвели до фатальних наслідків, 6 пожеж сталося через дитячі пустощі з вогнем, ... Читати далі »
Просмотров: 807 | Добавил: zmya | Дата: 21.01.2010 | Комментарии (0)

З 1 грудня 2009 року набрала чинності постанова Кабміну від 29.10.2009 року №1186 «Про внесення змін у додаток до постанови КМ від 30.10.2009 р. №957» що доповнив перелік алкогольних напоїв вітчизняного виробництва, ціни на які підлягають держрегулюванню, винами та винними напоями. Пляшка вина (0,7 л) не залежно від тари не може коштувати менше 12 грн.
Інші зброджені напої, суміші зі зброджених напоїв із безалкогольними напоями (крім сидру і перрі) коштуватимуть 13 грн.
Якщо ж виноробну продукцію реалізовуватимуть за меншою ціною суб’єкти підприємницької діяльності притягуватимуться до адміністративної відповідальності – від 5 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (85-170 грн), повторно протягом року від 10 до 15 НМДГ (170-255 грн).

Просмотров: 822 | Добавил: zmya | Дата: 21.01.2010 | Комментарии (0)

23 грудня 2009 року Урядом прийнята постанова «Про внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2009 р.№1252 «Про недопущення зменшення розмірів пенсій та соціальних виплат, врегулювання окремих питань у зв’язку з прийняттям Закону України від 6 листопада 2009 року «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2009 рік».
Відповідно до зазначеної постанови управлінням праці та соціального захисту населення проведено масовий перерахунок державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам з 1 січня 2010 року.
Розміри державної соціальної допомоги відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам» становитимуть:
Категорія отримувачів Розмір допомоги у січні 2010 року
Інваліди з дитинства І групи (непрацюючі) 1000,4 грн
Інваліди з дитинства І групи (працюючі) 972 грн
Інваліди з дитинства II групи (непрацюючі) 630,4 грн
Інваліди ... Читати далі »
Просмотров: 774 | Добавил: zmya | Дата: 21.01.2010 | Комментарии (0)

Розмір мінімальної заробітної плати становить:
І квартал – 869 грн.;
ІІ квартал – 884 грн.;
ІІІ квартал – 888 грн;
ІV квартал – жовтень/листопад – 907, грудень – 922 грн.
Прожитковий мінімум для працездатних осіб становить:
І квартал – 869 грн.;
ІІ квартал – 884 грн.;
ІІІ квартал – 888 грн;
ІV квартал – жовтень/листопад – 907, грудень – 922 грн.
Гранична межа заробітної плати, яка дає право на застосування податкових соціальних пільг – 1220 грн.
Розміри податкових соціальних пільг у 2010 році:
Загальна податкова соціальна пільга – 434, 50 грн;
Підвищена податкова соціальна пільга (150%) – 651,75 грн;
Підвищена податкова соціальна пільга (200%) – 869 грн.
У 2010 році багатодітним сім’ям збільшено розмір податкової соціальної пільги: батько чи мати, що виховують 3 і більше дітей віком до 18 років, можуть отримати 200% соціальну пільгу на кожну дитину замість 150%.

Просмотров: 919 | Добавил: zmya | Дата: 21.01.2010 | Комментарии (0)

Верховною Радою України 3.06.2009 року за №1439-VI було внесено зміни до статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо посилення соціального захисту осіб, які у неповнолітньому віці були призвані чи добровільно вступили до лав Радянської Армії і Військово-Морського Флоту під час військових призовів 1941-1945 років.
Пункт 8 частини другої статті 7 Закону викладено у такій редакції:
«Осіб, які брали безпосередню участь у бойових діях під час Великої Вітчизняної війни та війни з Японією, та осіб, які у неповнолітньому віці були призвані чи добровільно вступили до лав Радянської Армії і Військово-Морського Флоту під час військових призовів 1941-1945 років і стали інвалідами внаслідок загального захворювання або захворювання, отриманого під час проходження служби чи служби в органах внутрішніх справ, державної безпеки, інших формуваннях».
Закон набрав чинності з 1 січня 2010 року.
Для встановлення статусу інваліда ... Читати далі »
Просмотров: 936 | Добавил: zmya | Дата: 21.01.2010 | Комментарии (0)

Правові підстави, способи, порядок придбання громадянами і юридичними особами земельних ділянок у власність визначає Земельний кодекс України.
Земельним кодексом передбачено, що громадяни та юридичні особи можуть набувати у власність земельні ділянки із земель державної та комунальної власності лише на підставах передбачених законом, зокрема за договором купівлі-продажу, дарування, міни, іншими цивільно-правовими угодами безкоштовно чи за плату залежно від цільового призначення земельної ділянки. Покупцями земельних ділянок можуть бути громадяни України, а також юридичні особи, які засновані громадянами або юридичними особами України. Продаж земельних ділянок державної та комунальної власності здійснюється на конкурентних засадах (аукціон, конкурс) крім викупу земельних ділянок, на яких розміщені об’є-кти нерухомого майна, що є власністю покупців цих ділянок. Проведення конкурсів та аукціонів з продажу вільних від забудови земельних ділянок має велику перевагу д ... Читати далі »
Просмотров: 744 | Добавил: zmya | Дата: 21.01.2010 | Комментарии (0)

Людина живе серед людей. Всі її радості та незгоди, справи та піклування пов’язані з людьми. Так побудоване життя. Самотність – неприродна для людини, особливо коли вона молода і сповнена сил. І від того чи вміємо ми спілкуватись, інколи залежить наше щастя, наша подальша доля та місце у житті.
Протягом декількох років у нас
була можливість відвідати Польщу, познайомитись з історією цієї країни, поспілкуватися з людьми, які там проживають. Безперечно, спочатку дуже важко було налаштувати себе на спілкування: не вистачало мовного запасу. Та правду кажуть, немає того, чого не зможе подолати людина, маючи непереборне бажання.
Завдяки наполегливості, щоденному навчанню, та дякуючи праці пана Войцеха Габрієльського, який став навчати нас, дітей, польської мови, знайомити з історією, звичаями польського народу, спілкування стало набагато цікавішим і змістовнішим.
2008 рік став для нас роком закінчення школи і всі ми постали перед вибором: куди піти навчатис ... Читати далі »
Просмотров: 1350 | Добавил: zmya | Дата: 21.01.2010 | Комментарии (0)

«Круглий стіл» з питань соціального і економічного розвитку району відбувся у Рогачах. Попри незначну кількість присутніх, місцеві мешканці порушили перед райдержадміністрацією важливі проблеми життя громади. Зустріч відбулася за участі першого заступника голови РДА, начальника управління АПР Б.О. Ходаківського.
У Рогачах проживає близько двох з половиною сотень людей. З них – 139 пенсіонерів, а молоді до 28 років – усього шестеро. У 2009 році не зареєстровано жодного шлюбу, народилася одна дитина, дев’ять осіб померли, як повідомили у сільській раді.
Пенсіонерка Н.Є.Слободянюк поскаржилася представнику виконавчої влади на приватну землевпорядну організацію «Поліський край». Жінці вже два роки переоформляють документи на отриману у спадщину землю, а державного акта немає. Б.О. Ходаківський пообіцяв вияснити ситуацію і за можливості допомогти його вирішити, адже це вже далеко не перша скарга на приватні організації.
Суттєвою проблемою для села є підвезення ... Читати далі »
Просмотров: 778 | Добавил: zmya | Дата: 21.01.2010 | Комментарии (0)

Під час круглих столів, які проводить голова райдержадміністрації Н.О.Туранська з жителями сіл району основними питаннями є закупівля молока від населення, зокрема ціна на молоко, а також ремонт сільських доріг, благоустрій населених пунктів. Ці питання характерні для всіх громад району. Але, разом з тим, кожне село має свої проблеми, які можна, та й необхідно вирішувати на рівні сільських рад.
У Бистріївці жителі села, зокрема, пайовики ПСП ім. Цюрупи виявили бажання, щоб за орендовані земельні паї господарство розрахувалось цукром, як це було в минулі роки. ПСП ім. Цюрупи в нинішньому році – єдине господарство на території району, де вирощувались цукристі. Проте, за посіви цукрових буряків та реалізоване молоко держава боргує господарству близько п’яти мільйонів гривень. Відповідно, орендарі не можуть розрахуватись із орендодавцями цукром. Не мають можливості також розрахуватись грішми, через борг держави. А тому – пропонують зерно. Під час круглого столу сел ... Читати далі »
Просмотров: 911 | Добавил: zmya | Дата: 21.01.2010 | Комментарии (0)



В екстремальних умовах

Цьогоріч сувора зима, яка часто–густо су-проводжується інтенсивними снігопадами та розгулом заметілей, влаштувала справжній екзамен для дорожніх підприємств району. Так працівники Ружинського «Райавтодору» з 11 грудня 2009 року по 15 січня 2010 уже використали для посипання доріг понад 740 тонн протиожеледної суміші. А загальний кілометраж доріг, які розчищали працівники підприємства складав понад 5 тисяч кілометрів. Спочатку механізатори розчищали територіальні та обласні автошляхи, а пізніше – районні. До честі шляховиків вони із своїми завданнями справилися успішно. Саме завдяки їхній оперативній роботі рух автомобілів не припинявся ні на годину. Вони працювали вдень і вночі, в будні і святкові дні. Добре попрацювали в екстремальних умовах механізатори А.Б ... Читати далі »
Просмотров: 868 | Добавил: zmya | Дата: 21.01.2010 | Комментарии (0)

Міні-чат

100