Головна » 2010 » Січень » 15
Новорічні урочистості, багато подарунків, святковий концерт та теплі вітання від спонсорів свята у переддень Нового року лунали на адресу тих дітей Ружинщини, які волею долі залишилися без батьківського піклування. Але вони не зосталися наодинці з лихом, яке важко пережити навіть дорослому: родиною для цих діток стали прийомні сім’ї, які оточили їх турботою, добротою, любов’ю. Сорок одна дитина-сирота в районі виховується у сім’ях піклувальників, тож цього дня дорослі влаштували їм справжнє свято.
Зі сцени районного будинку культури на святі «Звичайне диво» лунали добрі слова про кожну дитину та тих людей, які стали для неї родиною: дідусів, бабусь, прийомних батьків і піклувальників, які щоденно поруч з дитиною, які навчають, дарують тепло своєї душі дітям зі статусом сироти. 
Привітала дітей з Новим роком голова райдержадміністрації Н.О.Туранська. «Я вклоняюсь тим, хто став піклувальником для цих діток. Ви заслуговуєте на людську повагу, на вдячність не ли ... Читати далі »
Просмотров: 966 | Добавил: zmya | Дата: 15.01.2010 | Комментарии (0)

Або як виконувач обов’язків голови Ружинської районної ради ігнорує Конституцію України
Шановна редакціє газети «Ружинська земля», взяти перо мене змусила реакція населення району на інформацію, яка була на-друкована в газеті за матеріалами 36 сесії районної ради п’ятого скликання від 17.12.2009 р. Під час сесії виконувачем обов’язків голови районної ради Репічем О.С. було проігноровано Конституцію України, а саме ст. 43: «Кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає, або на яку вільно погоджується». Згідно ст. 21 Кодексу ЗпПУ між працівником і уповноваженим власником підприємства укладений трудовий договір, а саме згідно «Статуту Ружинської ЦРЛ» розпорядженням голови Ружинської РДА №226 від 8.07.1998 р. призначено на посаду головного лікаря Зозулю М.П. Контракт є особливою формою трудового договору, повинен спрямовуватися на створення умов для виявлення ініціативності та самостійності працівника, враховую ... Читати далі »
Просмотров: 745 | Добавил: zmya | Дата: 15.01.2010 | Комментарии (0)

Одне з чільних місць у господарській діяльності сільських трудівників нашого району посідає галузь тваринництва. Як підказує досвід, у тих господарствах, де збереглись і продовжують працювати тваринницькі ферми, там село живе і розвивається. Сьогодні у галузі тваринництва працює 660 людей. Ще в недалекому минулому працювало набагато більше. Причини відомі, в багатьох селах ферми припинили своє існування і відповідно скоротилося поголів’я ВРХ та робочі місця.
З двадцяти сільськогосподарських підприємств, які діють на території району, тваринництвом займаються чотирнадцять. Загалом, до роботи в зимово-стійловий період підготовлено 129 тваринницьких приміщень. Відремонтовані та утеплені вікна, двері, проведено побілку та дезинфекцію. Це тридцять два корівники, п’ятдесят телятників, тридцять чотири свинарники та тринадцять конюшень. Подбали сільські трудівники і про корми. Так на зимово-стійловий період заготовлено 29,2 центнера кормових одиниць на одну умовну голо ... Читати далі »
Просмотров: 753 | Добавил: zmya | Дата: 15.01.2010 | Комментарии (0)

Учасники Пленуму районної ради ветеранів війни і праці обговорили низку проблем, які хвилюють сьогодні людей похилого віку. Щоб почути і допомогти вирішити їх на зустріч до ветеранів прийшли голова районної державної адміністрації Н.О.Туранська, заступник голови районної ради О.С.Репіч, депутат обласної ради М.А.Чигир, сільські голови та керівники установ, підприємств та організацій району.
Голова районної ради ветеранів В.П.Шу
ляк окреслив коло основних турбот ветеранського життя. Значна частина сьогоднішніх пенсіонерів, ветеранів – це вчорашні працівники колективних господарств, які мають свій земельний та майновий паї у реформованих сільгосппідприємствах. І певною мірою добробут цих людей залежить від вчасності та повноти виплат коштів за оренду їхньої власності, а також від допомоги орендарів у господарських потребах, моральної та матеріальної підтримки. Як підкреслив Володимир Пилипович, такі підприємства, як СВК «Ружинський», СФГ ім. Мічуріна, ДП «Рога ... Читати далі »
Просмотров: 900 | Добавил: zmya | Дата: 15.01.2010

У селі Мовчанівка проживає 1128 жителів. З них 487 чоловіків, 43 з яких мають ім’я Василь. 
У 2009 році у Мовчанівці народилося 10 діток, що порівняно з 2008 роком на 4 менше. П’ять пар з Мовчанівки поєднали свої долі, ставши на весільний рушничок у 2009 році.
У новому 2010 році кількість мешканців Мовчанівки поповнилася ще одним немовлям.

Просмотров: 1006 | Добавил: zmya | Дата: 15.01.2010 | Комментарии (0)

За «круглим столом» з головою райдержадміністрації Н.О.Туранською у Вишневому жителі села порушили питання отримання державних актів на землю, транспортного сполучення з райцентром, працевлаштування молоді та забезпечення медикаментами. Цього ж дня відбувся «круглий стіл» у Вільнопіллі, мешканців якого турбують питання оптимізації шкільної мережі, доля бібліотеки та будинку культури у селі, приватизації землі, заготівлі молока та водопостачання. На всі питання голова райдержадміністрації надала вичерпні відповіді та пообіцяла надати посильну допомогу.
Зокрема щодо працевлаштування
сільської молоді у Вишневому, Ніна Олександрівна зауважила, що можливості працювати у своєму селі поки що немає, адже господарства у Вишневому нема. Але ПСП АФ «Світанок», яке орендує землі Вишневого, пропонує роботу вахтовим методом. «Звичайно, хлопці довго не будуть вдома, але вони зможуть утримувати свої родини», — зазначила голова райдержадміністрації.
Стосовно роботи орган ... Читати далі »
Просмотров: 716 | Добавил: zmya | Дата: 15.01.2010 | Комментарии (0)

За традицією, напередодні Нового року відбулася колегія районної державної адміністрації, на якій присутні обговорили найбільш нагальні питання та підсумували результати роботи, проведеної у 2009 році.
Про заходи з проведення ремонтних, будівельних робіт
та впровадження енергозберігаючих технологій у 2009 році доповів заступник голови РДА О.В.Кирилюк, який зазначив, що протягом 2009 року було проведено ряд заходів, спрямованих на покращення роботи закладів освіти, охорони здоров’я, культури.
— Проводяться роботи щодо завершення добудови блоку лабораторних приміщень та їдальні в школі с.Заріччя, уже замовлено проектно-кошторисну документацію на реконструкцію котельні Ружинської гімназії, проведено поточний ремонт у всіх школах району, завершуються роботи з реконструкції котельні центральної районної лікарні, виготовлено проектно-кошторисну документацію на заміну покрівлі патолого-анатомічного відділення та відділення швидкої допомоги районної лікарні. За ... Читати далі »
Просмотров: 1025 | Добавил: zmya | Дата: 15.01.2010 | Комментарии (0)

Вперше ружинські гімназисти, які вивчають польську мову, поставили Різдвяні яселки — виставу про народження Ісуса Христа. Захід організував голова польського культурно-освітнього товариства Войцех Ґабріельські. Святковий вечір відбувся напередодні католицького Різдва.
У театралізованому дійстві діти розповіли біблійну історію про те, як до новонародженого Ісуса з поклоном та дарами прийшли пастушки (Оксана Вардецька, Оля Демкова, Маша Козенюк та Олена Ткачук), а за ними — три царі зі сходу (Максим Кравчинський, Богдан Шиманський та Віктор Вітусевич), потім — діти (Діана Пилипчук та Тетяна Кропивницька). Роль Йосипа виконував Богдан Волинець, Марії – Таня Березівська, Ангелів грали Катя Прилуцька, Віта Сологуб, Альона Канарська. Вели вечір Оля Ряба та Войцех Ґабріельські. Юні актори співали різдвяні пісні та розповідали вірші польською мовою.
Підтримати їх прийшли батьки, родичі, члени культурно-освітнього товариства ім. Е.Маліновського. До речі, декорації та ... Читати далі »
Просмотров: 886 | Добавил: zmya | Дата: 15.01.2010 | Комментарии (0)

Напередодні Нового року кожен чекає на новорічну казку, на здійснення найпотаємніших мрій та найзаповітніших бажань. Діти мріють отримати нові іграшки, конструктори, книги, хтось чекає від Діда Мороза комп’ютер чи мобільний телефон. Але є діти, найбільшим бажанням яких є отримання родини.
У нашому районі створено шість
прийомних сімей, які взяли на виховання одинадцять дітей, зігрівши їх батьківською любов’ю та ніжністю, тим самим здійснивши їхні мрії.
За сприяння районної державної адміністрації, Г.С.Ковальчук – власниці кафе «Берізка», де власне й відбувалося свято, районної організації товариства «Червоного хреста» та ПП «Кравчук» прийомні сім’ї зібралися за передноворічним столом.
Із святами всіх присутніх привітала голова районної державної адміністрації Н.О.Туранська, начальник відділу у справах сім’ї молоді та спорту РДА Н.М.Пилипчук та казкові Дід Мороз та Снігуронька.
— Саме із сім’єю пов’язані найдорожчі та найнезабутніші дитячі спогад ... Читати далі »
Просмотров: 779 | Добавил: zmya | Дата: 15.01.2010 | Комментарии (0)

Чергове видання серії «Духовна спадщина Ружинського краю», книгу кандидата історичних наук Володимира Перерви «Свято-Покровський храм села Бистрик: історичне минуле», презентували напередодні Нового року бистрицькій громаді.
Історія України, як зазначив Володимир Перерва, це не лише літописи славних діянь держав-
них мужів чи перелік достопам’ятних подій, але й перебіг повсякденного життя наших попередників, у світогляді яких одне з чільних місць посідала релігія. Особливо помітна роль у формуванні духовної сфери та національної вдачі нашого народу належить Православ’ю, з яким уже понад тисячу років пов’язані найвизначніші культурні надбання Вітчизни. Немає на нашій землі міста чи села, де б віра Православна не надавала духовної наснаги нелегкому життю наших предків.
На жаль, зараз історія духу народного дещо призабута і її доводиться відшуковувати у малодо-слідженому океані архівної документації. Тож книги із цієї серії і покликані сприяти ліквідації «б ... Читати далі »
Просмотров: 832 | Добавил: zmya | Дата: 15.01.2010 | Комментарии (0)

Відкриття дитсадка у Зарудинцях стало справжнім святом для всіх мешканців села — від великого до малого. Завдяки старанням сільського голови А.І.Хоцянівського, за підтримки райдержадміністрації та матеріальної допомоги директора СФГ «Магілан» А.А.Масюка, 30 грудня зарудинецька малеча зустрічала свято у оновленому приміщенні, облаштованому під дитсадок.
Із святковими подарунками, щирими вітаннями завітали на свято відкриття дитсадка голова райдержадміністрації Н.О.Туранська, голова районної ради В.Ц.Саківський, заступник голови РДА О.В.Кирилюк, директор СФГ «Магілан» А.А.Масюк, який цього дня виступив у ролі мецената, спонсори, батьки та друзі зарудинецьких дітлахів. Урочистості з нагоди відкриття закладу, як і годиться, відкрили гості та благодійники, перерізавши святкову стрічку. З вітальним словом до присутніх звернулася голова райдержадміністрації Н.О.Туранська, яка привітала малят і їх батьків, дідусів і бабусь, всіх присутніх з Новим роком та побажала всьог ... Читати далі »
Просмотров: 1231 | Добавил: zmya | Дата: 15.01.2010 | Комментарии (0)

Міні-чат

100