Головна » 2010 » Січень » 28

Изображение 877.jpgИзображение 865.jpg«Наша доля для вас – пересторога». Це стогін сотень тисяч замордованих в’язнів, викарбуваний на Мавзолеї в колишньому концтаборі Майданек, де покоїться прах спалених євреїв, поляків, українців, росіян…Навіть через 65 років після лихоліть Другої Світової війни тут моторошно.

... Читати далі »

Просмотров: 2158 | Добавил: zmya | Дата: 28.01.2010 | Комментарии (0)

Продовжуючи зустрічатися із жителями сіл за «круглими столами», голова райдержадміністрації Н.О.Туранська відвідала Ягнятин, Зарудинці та Зоряне.
У кожному із сіл мешканці розповідали про найактуальніші проблеми громади. Так у Зарудинцях завідуюча дитячим садочком звернулася до голови РДА з проханням виділити кошти для встановлення огорожі навколо дошкільного закладу. Як зазначила Н.О.Туранська, ситуація нині досить складна, адже грошей не вистачає й на оплату тих соціально-культурних заходів які уже зроблені. 
– Проте, коли з’явиться така можливість ми обов’язково допоможемо вашій громаді вирішити це питання, – наголосила Н.О.Туранська.
Також селяни звернулися до голови РДА за роз’ясненнями щодо цін, які встановлюють молокопідприємства на молоко.
– Досить часто ціни на молоко піднімають несанкціоновано лише заради того, щоб зацікавити людей. Та з часом цінова політика змінюється у протилежному напрямку. Для того, щоб вберегти себе, кожен, хто здає ... Читати далі »
Просмотров: 776 | Добавил: zmya | Дата: 28.01.2010 | Комментарии (0)

Нинішня морозна зима дорослим додає головного болю, як опалювати приміщення, а школярам – кілька зайвих днів канікул. Холод дошкуляє не лише на вулиці, а у будівлях. Знизилися температури і в навчальних закладах району. Чому склалася така ситуація редакції пояснив начальник відділу освіти В.Г.Федорчук. За його словами, основною причиною є неприйнятий бюджет. Адже, як і всі бюджетні установи, відділ освіти змушений працювати за тимчасовими розписами видатків. Сума витрат на кожен місяць визначена із розрахунку однієї дванадцятої частини витрат минулого року. Цих грошей вистачає виключно на заробітну плату та розрахунки за енергоносії.
– Візьмімо до прикладу Ружинську гімназію, – роз’яснює Володимир Григорович. – На півроку, згідно щомісячних тимчасових розписів, в цілому заклад може використати 268 тисяч 353 гривні на газ. Кожен кубометр газу для відділу освіти коштує 2 грн 66 копійок. Тобто грошей вистачить на 100 885 м3 газу. Розділивши їх на кількість днів опа ... Читати далі »
Просмотров: 747 | Добавил: zmya | Дата: 28.01.2010 | Комментарии (0)

Новітня історія України щедра на вибори. Ця демократична процедура вже набуває справжнього змісту. Вільні громадяни ще донедавна тоталітарної держави на наших очах, у досить складних умовах впливу великих світових держав, створюють українську спільноту. Все гучніше звучить наше прагнення стати цивілізованою частинкою півмільярдного братства європейських народів.
Майдани 2004 року підняли планку наших сподівань побудувати красиву і справедливу для всіх громадян Україну до таких висот, на які ми ще довго будемо дивитися, і зосереджуватимемо власні зусилля на підкорення тих омріяних висот.
Період президентства В.Ющенка ввійшов у історію із вагомими яскравими досягненнями та із прикрими прорахунками і помилками в побудові молодої держави. Не змогла команда славного Майдану зберегти чистоту, єдність і злагоду. Так не раз було в історії революцій багатьох народів світу, і ми тут не виняток. Тому і народу, і його політикам слід гарно вивчити уроки Майдану.
А нам ... Читати далі »
Просмотров: 787 | Добавил: zmya | Дата: 28.01.2010 | Комментарии (0)

Шановні жителі Ружинського району !

17 січня 2010 року під час першого туру виборів Президента України ви продемонстрували свою активну громадянську позицію та бажання демократичного напрямку розвитку нашої незалежної держави, проголосувавши в переважній більшості за кандидатів від демократичних сил.
Активність виборців нашого району була значно вищою ніж по країні.
Людей не злякали ні погода, ні віддаленість виборчих дільниць, ні навіть відсутність їхніх прізвищ у списках .
Поважаючи вибір будь-кого з вас, все ж хочу висловити власну думку щодо небажання деяких виборців голосувати у другому турі.
В Центральній, Західній та Північній Україні впевнено перемогла Юлія Тимошенко, при тому, що майже 30% громадян не скористалися своїм виборчим правом. Отже, якщо ви не прийдете на виборчу дільницю або ж проголосуєте проти всіх, ви автоматично підтримаєте кандидатуру В.Януковича.
Якщо вам не байдуже, який шлях розвитку обере Ук ... Читати далі »
Просмотров: 787 | Добавил: zmya | Дата: 28.01.2010 | Комментарии (0)

Минулого тижня в Бистрицькій сільській раді відбулась ділова зустріч лікаря–експерта Ружинської філії благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області» Ірини Олексіївни Ніколайчук з активом села. 
На зустрічі розглядалось питання залучення до Лікарняної каси жителів села та їх обслуговування на місці, безпосередньо, у Бистрицькій лікарській амбулаторії. Ірина Олексіївна детально поінформувала присутніх про переваги для тих людей, які є членами Лікарняної каси, під час проходження лікування. Тепер бистричани можуть скористатися послугами цієї організації у своєму рідному селі, оскільки тут працює висококваліфікований лікар сімейної медицини Олександр Анатолійович Ямковий. Про його роботу схвально відгукуються односельчани. Тут створена міцна матеріально-технічна база і є всі можливості лікувати людей як амбулаторно, так і стаціонарно. Тому чим більше жителів села будуть членами «Лікарняної каси», тим ширший асортимент лікарських препаратів буде у Бист ... Читати далі »
Просмотров: 803 | Добавил: zmya | Дата: 28.01.2010 | Комментарии (0)

У нас є чимало прекрасних звичаїв та традицій. І один із них, який залишився нам у спадок ще з дохристиянських часів, – поминальна субота. В цей день, до рідних могил звідусіль з’їжджаються діти, близькі рідні та знайомі, щоб віддати данину пам’яті померлим, відвідати приведені в належний стан кладовища, доглянуті гробки, вклонитися, помолитися, згадати тих, хто відійшов за межу вічності. І це правильно, адже тільки тут, на цвинтарі, де кожна людина, яка проживає на землі, відправляється в останню дорогу, закін-чуючи свій земний шлях, можна відійти від мирських справ, щоденних турбот і задуматися над вічністю. Тому невипадково більшість народів шанують свої звичаї і дбайливо доглядають за могилами предків, а місця захоронення людей вважають священними. На них, як правило, нічого не будують і ставляться до таких місць з якимось утаємниченим острахом. У Ружині, понад сто років тому таким святим намоленим місцем була частина Ружина, де був розміщений Свято–Миколаївськ ... Читати далі »
Просмотров: 912 | Добавил: zmya | Дата: 28.01.2010 | Комментарии (0)

Лідирує «Ветеран»
Триває першість району з міні-футболу 2009-2010 років, яка стартувала 21 листопада. У першості приймають участь 18 команд, у тому числі дві зі Сквири. Команди провели 12 і більше турів. Щосуботи та неділі в райцентрі на майданчику з синтетичним покриттям проводяться 4-5 ігор.
Наразі лідирує команда «Ветеран», смт Ружин (33 очка, 98 м’ячів забито, 25 пропущено). На другому місці березянська «Нива» (27 очок, 85 м’ячів забито, 31 пропущено). На третій сходинці – ружинська команда «Освіта» (24 очка, 50 м’ячів забито, 27 пропущено).
Кращі бомбардири у цьому сезоні – В.В.Саківський, на рахунку якого 32 голи, та М.В.Скрипнюк, який влучив у ворота суперників 28 разів.
Володимир АГЕЄВ
Просмотров: 793 | Добавил: zmya | Дата: 28.01.2010 | Комментарии (0)

Міні-чат

100