Головна » 2010 » Червень » 25 » Коли пролунав останній шкільний дзвінок
14:08
Коли пролунав останній шкільний дзвінок
Відлунали останні дзвоники, відшуміли випускні вечори, складено зовнішнє незалежне оцінювання…. Вчорашні школярі стали дорослими. Якщо зобразити схематично життя дитини від народження до закінчення школи, то отримаємо сходинки, які піднімаюся вгору. Все зрозуміло і закономірно: дитячий садок, перший, другий, третій…. десятий, одинадцятий клас. І діти, і батьки знають, що чекає їх на наступній сходинці. Однак, із закінченням школи, сходинки перетворюються на роздоріжжя з крутими віражами.
Звичайно, кожен випускник ще задовго до останнього дзвінка визначив свої плани на майбутнє. Він порадився з батьками, бо вони є його головними спонсорами, проконсультувався з вчителями, бо вони експерти його знань, прислухався до думки друзів, перечитав довідники, не один вечір просидів в Інтернеті. Все-все прораховано, сплановано, продумано.
Дуже добре, що можна подавати документи до кількох вузів одночасно, добре, що є безліч приватних навчальних закладів. Здається, що невдача немає жодного шансу затьмарити шлях до успіху.
Однак, якщо раптом невдача, який запасний варіант є у молодої людини?
У разі, коли випускник за певних причин не вступив до навчального закладу чи не вирішив питання свого працевлаштування, він може звернутись до центру зайнятості, з метою отримання професії на яку є попит на ринку праці.
Враховуючи потреби ринку праці, служба зайнятості постійно проводить професійне навчання більш, ніж за 40 професіями.
Для правильного вибору саме тієї професії, яка вам підходить, у службі зайнятості вам запропонують пройти тестування на визначення сфери діяльності, ознайомлять з описом професії, з паспортом навчального закладу, де навчають конкретної професії, умовами навчання та подальшого працевлаштування.
Безпосередньо професійне навчання проводиться за конкретною професією та складається з теоретичної частини та виробничого навчання. На виробниче навчання слухачів направляють на підприємства. Термін навчання в залежності від професії може бути від одного до шести місяців.
Варто пам’ятати, що професійне навчання, яке проводить служба зайнятості має ряд суттєвих переваг:
– навчання та проживання в гуртожитку здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття;
– за відсутності гуртожитку може оплачуватись щоденний проїзд до місця навчання згідно маршрутних листів;
– слухачам курсів надається матеріальна допомога в період проходження навчання згідно чинного законодавства;
– після закінчення навчання, навчальний заклад видає документ державного зразка;
– навчання здійснюється за гнучкими програмами;
Детальнішу інформацію можна отримати в центрі зайнятості за адресою: смт. Ружин, вул. Бірюкова 69 а, каб.№5, або за тел. 3-19-05, 3-03-34.
Валентина Руденко,
профконсультант Ружинського РЦЗ
Переглядів: 673 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100