Головна » 2010 » Січень » 21 » Люди продовжують гинутипід час пожеж
22:04
Люди продовжують гинутипід час пожеж
На території нашого району протягом минулого року ситуація з виникненням пожеж була досить складна. У минулому році виникло 47 пожеж, матеріальні збитки, завдані вогнем, складають 182 тисячі гривень, ще 605 тисяч гривень пожежами завдано побічних збитків. В результаті пожеж у вогні загинули троє громадян (в 2008 році загиблих було 5), дві особи травмовано, вогнем знищено та пошкоджено 33 будівлі та споруди, 3 автомашини, 421 тонна кормів. В результаті дій підрозділу оперативно-рятувальної служби району під час пожеж врятовано матеріальних цінностей на суму 503 тисячі гривень.
Незважаючи на постійні звернення Державного пожежного нагляду до мешканців району через районні ЗМІ щодо дотримання правил пожежної безпеки в побуті, в минулому році необережне поводження з вогнем стало причиною виникнення 13 пожеж, 8 пожеж виникло через порушення правил користування пічним опаленням, дві з яких призвели до фатальних наслідків, 6 пожеж сталося через дитячі пустощі з вогнем, 4 – через необережність під час куріння (1 з яких призвела до смерті) та несправності електромереж, 3 пожежі сталось через порушення правил пожежної безпеки під час користування газовими приладами, у 2 випадках пожежі сталися через підпал, несправність пічного опалення, порушення правил користування електромережами тощо.


Найпоширенішою причиною (27,7%) виникнення пожеж в помешканнях громадян є необережне поводження з вогнем у побуті, не рідко в стані алкогольного сп’яніння.
Під час пожеж загинули жителі Княжиків, Верхівні, Білилівки. Під час проведення відпрацювань відповідних сільських рад було виявлено ряд порушень, які полягали в недотримання правил проведення органами місцевого самоврядування навчання населення правилам пожежної безпеки. У зв’язку з чим були застосовані міри адміністративного характеру, а працівниками оперативно-рятувальної служби надано методичну допомогу щодо покращення зазначеного напрямку роботи у кожній з громад.
30.01.2009 року через необережність під час куріння загорілась постільна білизна в житловому будинку громадянина К. із Сахнів, який до того ж перебував у стані алкогольного сп’яніння. В результаті загорання господар, що проживав сам, загинув від удушення чадним газом. Вогонь знищив спальний матрац та постільну білизну.
13.12.2009 року через порушення правил експлуатації пічного опалення загорілося ліжко та килим в житловому будинку літньої мешканки Верхівні. В результаті занадтого розігріву груби загорівся спальний матрац та килим, який висів на грубці. Жінка намагалася самотужки загасити полум’я, однак не розрахувавши власні сили, задушилася чадним димом.
26.12.2009 року через порушення правил експлуатації пічного опалення загорілася постільна білизна в будинку одинокої літньої жительки Білилівки. В результаті накалення лежанки загорівся матрац, ковдра та подушки, які знаходилися на лежанці. Літня жінка загинула від удушення чадним димом.
Ці факти свідчать про те, що не всі громадяни усвідомлюють ту небезпеку, яку несе в собі вогонь. Нехтуючи елементарними правилами пожежної безпеки в побуті, ігноруючи правила користування пічним опаленням та електроприладами, громадяни мимоволі стають винуватцями пожеж та наражають на небезпеку себе та своїх рідних.
Збільшення кількості пожеж відбувається на території Ружинської селищної ради, Верхівнянської та Крилівської сільських рад на 300%, Вільнопільської, Вчорайшенської, Голубівської, Огіївської, Вишневської, Карабчиївської, Прибережненської, Чорнорудецької сільських рад на 100%.
Досить велика кількість пожеж виникає на території Білилівської, Топорівської та Мовчаніської сільських рад.
Значно зменшилася кількість пожеж у Бистрицькій, Зарудинецькій, Вербівській та Малонизгірській сільських радах.
Ігор ЛЄКСІН,
старший інспектор сектору з питань наглядово-профілактичної діяльності Ружинського районного відділу ГУ МНС України в Житомирській області

Переглядів: 808 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100