Головна » 2010 » Вересень » 9 » Мешканки Ружинщини навчалися у Варшаві
21:50
Мешканки Ружинщини навчалися у Варшаві
Кожна країна, вибудовуючи свої зовнішньоекономічні пріоритети, насамперед звертає увагу на своїх сусідів. Для України одним із таких сусідів є Польща. Протягом останніх років зміцніло партнерство й нашого району з гміною Улан-Майорат, яке реалізовується, в основному, через культурно-освітню діяльність, спрямовану на краще пізнання і взаєморозуміння. Також віднедавна випускники шкіл району мають можливість навчатися в Польщі, частина мешканців Ружинщини отримали Карти поляка, а в районному центі активно працює польське товариство, члени якого не лише вивчають польську мову, але й детальніше знайомляться з історією та культурою сусідньої держави. Саме з цією метою, за сприяння голови польського товариства в Ружині Войцеха Ґабріельські, освітньо-культурні курси у Варшаві відвідали Ірина Зінчук з Ружина, Марія Горох та Юлія Уздівська із Зарудинець, Людмила Левчук із Чорнорудки.
– На курсах навчалися 130 осіб з України, Грузії, Білорусії, Росії, Молдови та інших країн. До опівдня студенти займалися вивченням польської мови, а опісля організатори знайомили нас із культурою, історією та побутом Польщі. За цей період ми встигли побачити наскільки різною і неповторною є архітектура Старої і Нової Варшави, побувати на річці Віслі, відвідати місцеві музеї та старовинні костели. Вражала не лише заквітчаність варшавських вулиць, адже квіти тут просто всюди, навіть сміттєві баки були заховані в ніжних квіткових композиціях, але й та любов, з якою розповідали нам сусіди про свою країну, традиції та свій народ. Ми, наприклад, були вражені, коли побачили, що поляки й досі приносять лампадки і квіти до портрету загиблих Леха та Марії Качинських, який одразу після страшної трагедії встановили поблизу Президентського палацу. Адже, здавалося б, уже минуло стільки часу… Приємні спогади залишила по собі екскурсія вулицею Коперника, де кожен міг насолодитися приємною музикою лише присівши на музичні лавочки обабіч дороги. Проте найяскравіші спогади залишилися від спілкування з колегами із різних країн, адже всіх нас, таких різних, не схожих один на одного поєднувала любов до своєї неповторної Батьківщини, – розповіла редакції Ірина Зінчук.
Аліна ЗІНЬКОВА

Переглядів: 790 | Додав: zmya | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 2
2 Kolega  
0
І я б не відмовивися від подорожі до Польщі. От у мене кум (він чистокровний поляк, правда наш український) мало не кожного місяця їздить у Варшаву до родичів. Теба буде якось йому на хвіст упасти. Ато соромно людям казати - кум поляк, а я у Польщі жодгого разу не був.

1 Лена  
0
А ми коли поїдемо???

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100