Головна » 2010 » Вересень » 16
Працівники СВК «Ружинський» заклали протягом тижня понад 600 тонн високопоживного комбікорму для свиней та худоби з сирого зерна кукурудзи за новітніми європейськими технологіями. В господарстві цей метод заготівлі кормів керівник Олександр Феодосійович Колібаба застосував вперше. На наступний рік планує закласти не менше 1000 тонн. 


Тому не випадково на тік сільгосппідприємства завітали перший заступник голови РДА, начальник управління агропромислового розвитку Петро Іванович Пилипчук, редактор газети «Ружинська земля» Василь Анатолійович Кащук та кореспондент газети Василь Миколайович Копач. Всіх цікавило одне-єдине питання. Що ж це за така технологія, за якою щойно обмолочену кукурудзу переробляє, немовби перемелює, а насправді сплющує фінська установка, приведена в дію трактором МТЗ-80. Автомобіль ЗіЛ-92 відвозить куку ... Читати далі »
Просмотров: 2896 | Добавил: zmya | Дата: 16.09.2010 | Комментарии (3)

Ружинчанка Ольга Миколаївна Столітня удостоєна почесного звання – «Мати-героїня». Оскільки вона гарно виховує своїх дітей, цікавиться їх шкільним життям, її кандидатуру виконком Ружинської селищної ради чотири роки тому рекомендував для представлення цього почесного звання. Відповідне клопотання подала і районна державна адміністрація.
Хоча звання присвоєно Указом Президента України №126/2008 від 15.02.2008 р., нагрудний знак та посвідчення на-дійшли лише нещодавно. Їх вручила жінці начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту РДА Ніна Миколаївна Пилипчук. Мати-героїня також отримала одноразову грошову допомогу.
Ольга Миколаївна має вже 19 років трудового стажу. Починала у 1983 році помічником вихователя у дитячому садку №1. Потім працювала в ремонтно-транспортному підприємстві в бухгалтерії. Згодом повернулася знову в дитсадок, де й працює нині.
Разом з чоловіком Анатолієм Миколайовичем вихов ... Читати далі »
Просмотров: 691 | Добавил: zmya | Дата: 16.09.2010 | Комментарии (2)

З давніх-давен так склалося, що поставши перед вибором майбутньої професії, більшість вибирає той шлях, де може самореалізуватися, самоствердитися, розкритися як особистість. Адже правильно обрана професія окриляє та надихає. Так для когось найбільше задоволення – спостерігати, як тягнуться навесні до сонця перші паростки пшениці, інші черпають на-тхнення, працюючи в галузі економіки чи бухгалтерії, а хтось, не покладаючи рук, навчає грамоти майбутніх бізнесменів, політиків чи хліборобів. Проте є професії, які частенько залишаються непомітними, хоча й не менш важливими. Так пліч-о-пліч із лікарями працюють на медичній ниві фармацевти, праця яких нелегка, потребує багато досвіду, знань, любові та співчуття до людей. Адже саме вони – фармацевти – це надійні партнери і помічники лікарів у виконанні святої місії порятунку людського життя. Саме вони наполегливо працюють, забезпечуючи населення району якісними і доступними ліками, а часто їхня порада, добре слово чи посмішка стають для ві ... Читати далі »

Просмотров: 848 | Добавил: zmya | Дата: 16.09.2010 | Комментарии (0)


В Ружинський районний відділ головного управління МНС в Житомирській області входить двадцять перша самостійна державна пожежна частина та сектор з питань наглядово-профілактичної діяльності. Тут працює 32 чоловіки. У їхньому розпорядженні два пожежних автомобілі зі ручним та механізованим інструментом для надання допомоги людям під час надзвичайних ситуацій та спеціальне обладнання для пожежогасіння, а також оперативно-рятувальний УАЗ. Колектив цілодобово перебуває в постійній готовності, адже пожежа чи будь-який інший непередбачуваний випадок може трапитись кожної миті. Працівники відділу проводять профілактичну роботу серед населення та школярів щодо роз’яснення дотримання правил пожежної безпеки та недопущення надзвичайних ситуацій. І все ж з початку року на території району виникло 28 пожеж. У вогні загинули три людини. Дві особи отримали травми під час пожеж.
Просмотров: 884 | Добавил: zmya | Дата: 16.09.2010 | Комментарии (3)

«От через сто років прийдете і побачите, які тут дуби славні виростуть», – з такого доброго жарту розпочалася наша розмова, присвячена професійному святу працівників лісового господарства, з майстром лісу Ружинського лісництва В.В.Хомюком. Володимир Васильович показував ще зовсім молоді дубочки, що ростуть на Карачуновій горі неподалік озера.



І справді, ці юні лісові красені лише через років 100-150 перетворяться у справжніх богатирів, під густими кронами яких знайдуть затінок далекі нащадки нинішнього покоління. Напевно, саме тому й кажуть, що праця лісника непомітна, але благородна.

Цій благородній справі В.В.Хомюк віддав вже три десятки літ свого життя. Родом із Сестринівки, що на Вінниччині, Володимир практично виріс у лісі, ще з дитинства прикипівши серцем до зеленої його краси. Пропрацювавши на початку 70-х кілька років агрономом у Мовчанівці, змінив професію хлібороба на ... Читати далі »

Просмотров: 912 | Добавил: zmya | Дата: 16.09.2010 | Комментарии (5)

Промені вересневого сонця принесли на поріг оселі Проценків з Верхівні свято, сповнене ароматом тепла осені людського життя. 16 вересня родина вітала свого батька, дідуся, прадідуся – Петра Назаровича Проценка – зі славним 90-річним ювілеєм.

Народився Петро у 1920 році у бідній багатодітній селянській родині. Тато був інвалідом, тому хлопець був за старшого у сім’ї. З раннього дитинства звик до тяжкої праці – на волах, пізніше – на конях.
У двадцять два роки одружився. В місцевій капличці 21 листопада 1942 року перед Богом заприсягнув до віку любити і оберігати дружину – Ганну Гаврилівну. З чотирьох їх діток, на жаль, двох доньок не стало. Та зараз тішиться Петро Назарович сімома внуками та дев’ятьма правнуками.
Закінчивши курси трактористів при МТС в Бровках, усе життя чоловік пропрацював в колгоспі трактористом – піввіку віддав рідній землі, а пенсію заробив невеличку. Під час роботи неодноразово нагороджувався П.Н.Проценко медалями, грамотами та цінни ... Читати далі »

Просмотров: 653 | Добавил: zmya | Дата: 16.09.2010 | Комментарии (0)

На найпоширеніші запитання, які виникають під час призначення субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, відповідає начальник відділу державних соціальних допомог управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації І.М.Мартинюк.

– На який термін призначається субсидія?
– У нашому районі плата за опалення нараховується лише в опалювальний період, який діє з 1 жовтня до 30 квітня. Субсидія у даному випадку призначається на весь період (до 7 місяців). Субсидія на придбання твердого палива призначається один раз на календарний рік.
– Чи враховується під час надання субсидії розмір помешкання?
– Субсидії розраховуються в межах встановлених норм на квартирну плату (21 м2 на людину плюс ще 10,5 м2 – на сім’ю) опалення, користування електрикою, газом та іншими комунальними послугами. В окремих випадках за рахунок коштів, передбачених для надання субсидій, виходяч ... Читати далі »

Просмотров: 8684 | Добавил: zmya | Дата: 16.09.2010 | Комментарии (1)

Облік земель або іншими словами – земельний кадастр запроваджено відповідно до об’єктивних потреб суспільства в отриманні необхідних відомостей про землю як першоджерело матеріальних благ та об’єктів оподаткування.

Земельний кадастр — це система державних заходів всебічного вивчення правового, природного і господарського стану земель шляхом здійснення реєстрації землеволодінь і землекористувань, обліку кількості та якості землі, бонітування ґрунтів та економічної оцінки земель з метою організації їхнього раціонального використання у народному господарстві.
Облік кількості земель ведеться за власниками землі та землекористувачами, у тому числі орендарями.
Під час обліку кількості земель виділяються: землі в межах населених пунктів; землі за межами населених пунктів; землі за категоріями; землі за формами власності; зрошувані і осушені землі; землі, що надані в оренду.
Державний земельний кадастр ведеться за єдиною для України системою згідно нормативних ... Читати далі »

Просмотров: 860 | Добавил: zmya | Дата: 16.09.2010 | Комментарии (0)

Кожна людина ходить своїми різними шляхами Життя, аж ось приходить час вирушити в останню дорогу. І ця дорога від людини вже майже не залежить. Її вже понесуть, повезуть. Громада проведе до кладовища.
Ось про цей останній шлях людини і піде мова. Якою є ця дорога? Якою повинна бути?



Віками створювалася традиція поховання людини. У кожного населеного пункту свої особливості. І це правильно. Але є загальні спільні елементи у традиціях всіх народів і держав. Це шана і повага до минулого життя свого односельця. Якщо покійник був віруючим, то церква прикрашає останню дорогу вірянина корогвами, співами, молитвами. У атеїстів ця процедура відсутня, однак духовий оркестр є атрибутом будь-яких поховань. Правильно, коли початок процесії прикрашає Державний прапор, підкреслюючи, що проводжають громадянина к ... Читати далі »
Просмотров: 905 | Добавил: zmya | Дата: 16.09.2010 | Комментарии (1)

Міні-чат

100