Головна » 2010 » Вересень » 09
Запалення факела у Черемусі відбулось другого вересня. У невеличке, віддалене від районного центру, але надзвичайно мальовниче село, прийшло голубе паливо.
Важким і многотрудним був цей шлях, оскільки для таких проектів грошей завжди не вистачає, а за умов економічної кризи і поготів. Тому фінансування відбувалося з різних джерел. Так понад півтора кілометра підвідного газопроводу прокладено за рахунок державних коштів (замовник КП «Чорнобильбуд»). Чимало робіт виконано за гроші жителів села, які створили вуличні кооперативи. Таким чином освоєно понад 50 тисяч гривень. Основні роботи щодо прокладення газопроводу виконували працівники СПБМО «Ружинський газбуд», яку очолює Володимир Михайлович Куценко. Піротягом місяця вони проклали майже 3 кілометри газогону. Газифікували 4 оселі, а біля 34 встановили дворорові газові вводи. Залишилось 5-6 будинків тих людей, які з початком робіт подали заяви на газифікацію. Окремі мешканці відмовились, а тепер знову виявили бажа ... Читати далі »
Просмотров: 875 | Добавил: zmya | Дата: 09.09.2010 | Комментарии (3)

Роставицьку громаду у органі місцевого самоврядування наступного скликання представлятиме 14 депутатів. Так вирішили депутати Роставицької сільської ради на позачерговій сесії 4 вересня.

Адже відповідно до Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» депутати місцевих рад мають визначати, скільки обранців народу представлятимуть їх у місцевих органах самоврядування. Сільський голова О.П.Столярець запропонував зменшити кількість депутатів ради порівняно з нинішнім скликанням, але його пропозиції не підтримала більшість депутатів. Після обговорення вирішили залишити кількісний склад місцевої ради без змін. 
Також депутати визначили порядок та місце проведення виборів 31 жовтня 2010 року. Згідно з прийнятим рішенням, дільнична виборча комісія працюватиме у приміщенні сільського будинку культури, а у день виборів голосування проходитиме у місцевій школі.
Депутат сільської р ... Читати далі »

Просмотров: 686 | Добавил: zmya | Дата: 09.09.2010 | Комментарии (3)

20,8 тисяч гектарів буде засіяно озимими культурами під урожай 2011 року. Про це повідомив перший заступник голови райдержадміністрації, начальник управління агропромислового розвитку П.І.Пилипчук на колегії райдержадміністрації.В тому числі по сільськогосподарських підприємствах різної форми власності 19,5 тис. гектарів, з них на зерно – 15,6 тис.га. (озимі пшениця – 14,6 тис.га, жито – 0,3 тис.га, ячмінь – 0,7 тис.га). Крім того 3,2 тис.га озимого ріпаку і озимих на зелений корм – 0,7 тис.га.
Структура посівних площ, що склалась за останні роки у районі насичена зерновими культурами на 63-65 відсотки. В таких умовах підбір попередника є обмеженим і потребує аналізу під час розміщення наступних культур.
– Неприпустимим є обмеження у сівозміні, або розміщення на одному і тому ж полі декілька років підряд близьких за біологічними особливостями культур, які пошкоджуються шкідниками і уражаються хворобами, – зазначив П.І.Пилипчук.
Особливе значення у досягне ... Читати далі »
Просмотров: 679 | Добавил: zmya | Дата: 09.09.2010 | Комментарии (0)

Ось і закінчилося ще одне сповнене веселощів і радості літо. І хоч як не шкода з ним розлучатися, та, мабуть, всі школярі чекали на неповторне та незабутнє Свято знань із особливим трепетом. Адже цей день дарує нові зустрічі друзям, відкриває нові шляхи, народжує нові мрії та надії.
На святкову лінійку в Білилівці зібралася уся гімназійна родина. Привітати учнів завітали завідувач районним методкабінетом О.Б.Коляновський, сільський голова О.М.Прокопчук, голова ради з освіти гімназії місцевий священик М.І.Маркевич, а також батьки і друзі учнів.
Привітна школа цьогоріч відкрила свої двері перед 32 першокласниками, які міцно тримаючись за батьківські руки, з допитливістю та непідробною цікавістю розглядали все довкола. Для них сьогодні все вперше – перший клас, перша вчителька, перший зошит та перший дзвінок, який, лунаючи сріблястим передзвоном, зібрав першачків на перший в їхньому житті урок.
Дещо незвичним було свято й для п’ятикласн ... Читати далі »
Просмотров: 617 | Добавил: zmya | Дата: 09.09.2010 | Комментарии (10)

Пшоняною кашею годували у День Знань першокласників у Вчорайшенській школі, аби навчання давалося їм легко. Це давня українська традиція, адже недарма у народі побутує прислів’я, що треба чимало каші з’їсти, аби науку опанувати.

Такий по-домашньому щирий, по-святковому радісний, зітканий із золотого сонячного проміння та небесної блакиті, заквітчаний осінніми айстрами та жоржинами завітав Першовересень у Вчорайшенську школу.
Скликав з літніх безкраїв на урочисту лінійку школярів, запросив поважно їх батьків, учителів та гостей, срібними трелями шкільного дзвінка сповістив про початок нового навчального року та упевнено повів школярів до нових обріїв знань.
На шкільне свято завітали депутат обласної ради М.А.Чигир, сільський голова Ю.М.Приступнюк, головний спеціаліст по зв’язках із громадськістю та ЗМІ райдержадміністрації І.І.Семенчук.
Вітаючи присутніх зі святом, директор школи, Заслужений вчитель України Ніна Іванівна Горошко подякувала учителям за ... Читати далі »

Просмотров: 843 | Добавил: zmya | Дата: 09.09.2010 | Комментарии (0)

«Світлий вересень знову скликає
В рідні школи своїх дітлахів
І до книжки, до знань закликає,
Щоб учився тут кожен й мужнів…»
Саме такими словами розпочали ведучі Олександра Павлюк та Катерина Гнатюк Свято Знань у Березянській школі, на яке зібралися учні і вчителі, мешканці села, почесні гості. Право внести Державний прапор України було надано кращим учням школи – Андрію Янкевичу, Анастасії Жураківській та Наталії Оленчук.
Директор школи А.А.Білявський привітав усіх присутніх з початком нового навчального року та висловив щиру подяку батькам учнів, керівникам підприємств СТОВ «ММТС-Агро» В.Г.Воропаєву та ТОВ СП «НІБУЛОН» О.О.Вадатурському за надану матеріальну допомогу у проведенні поточного ремонту школи.
Кожен, хто переступив у цей день поріг рідної школи, відчув радісне хвилювання. Адже саме цього дня учні ступили на нову сходинку до знань. А для першокласників – це надзвичайне свято, яке запам’ятається їм на все життя. Тому вони сьогодні такі ... Читати далі »
Просмотров: 698 | Добавил: zmya | Дата: 09.09.2010 | Комментарии (0)

Українська світлиця з вишитими рушниками, іконами, картинами…У ній колиска з немовлям, яку колише господиня – сама у вишиванці, чепурна, гарна, як маківка квітне…Поряд – веретено з прядкою…Поодаль – розмальована півниками й ружами піч, коло якої стоять рогачі, кочерга…Коло світлиці пліт з лози із соняхами й глечиками…Пан господар гордо походжає коло столу зі щедрими частуваннями та дожидає гостей. Тут і запашний коровай, печене порося, вареники з різноманітними начинками, пироги з рум’яною скоринкою, риба та гаряча юшка з неї, м’ясце і сальце, домашні помідорчики і огірочки, а до всього ще й мед-пиво…Ось такі світлиці, які представляє кожна сільська громада, стали вже традиційною окрасою районного свята Обжинків. Ця подія об’єднує мешканців району у одну дружну українську родину, яка зібралася на найбільш шановане свято – завершення збирання врожаю. Ось коло світлички тихенько гомонять господарочки-подруженьки, а там жартують, он де співають пісень, а ще далі – ціл ... Читати далі »
Просмотров: 699 | Добавил: zmya | Дата: 09.09.2010 | Комментарии (0)

Кожна країна, вибудовуючи свої зовнішньоекономічні пріоритети, насамперед звертає увагу на своїх сусідів. Для України одним із таких сусідів є Польща. Протягом останніх років зміцніло партнерство й нашого району з гміною Улан-Майорат, яке реалізовується, в основному, через культурно-освітню діяльність, спрямовану на краще пізнання і взаєморозуміння. Також віднедавна випускники шкіл району мають можливість навчатися в Польщі, частина мешканців Ружинщини отримали Карти поляка, а в районному центі активно працює польське товариство, члени якого не лише вивчають польську мову, але й детальніше знайомляться з історією та культурою сусідньої держави. Саме з цією метою, за сприяння голови польського товариства в Ружині Войцеха Ґабріельські, освітньо-культурні курси у Варшаві відвідали Ірина Зінчук з Ружина, Марія Горох та Юлія Уздівська із Зарудинець, Людмила Левчук із Чорнорудки.
– На курсах навчалися 130 осіб з України, Грузії, Білорусії, Росії ... Читати далі »
Просмотров: 790 | Добавил: zmya | Дата: 09.09.2010 | Комментарии (2)

Фізична культура і спорт повинні увійти в життя кожної сім’ї, тому що вони – невід’ємна складова частина багатства української культури. Без них неможлива і повна реалізація цінностей

Перед фізкультурним рухом району поставлено завдання докорінної перебудови системи фізичного виховання, надання йому масового характеру. Для розвитку спортивно-масової та фізкультурно-оздоровчої роботи потрібно мати у кожному населеному пункті спортивні майданчики обладнані необхідним інвентарем, щоб у вільний час усі бажаючі могли пограти у футбол, волейбол, баскетбол, шахи, шашки, помірятись силою у піднятті гирі, перетягуванні канату, підтягуванні на перекладині тощо.
У районі проводиться робота щодо пожвавлення фізкультурно-спортивної діяльності. Для послуг тих, хто займається своїм фізичним вдосконаленням в районі налічується 43 спортивних майданчики, 2 майданчики з штучним покриттям, 23 гімнастичних майданчики, 21 спортивний зал, 24 футбольних поля, 2 зали з тренажера ... Читати далі »
Просмотров: 677 | Добавил: zmya | Дата: 09.09.2010 | Комментарии (1)

Міні-чат

100