Головна » 2010 » Червень » 3 » Місцева влада має вести діалог з людьми
17:21
Місцева влада має вести діалог з людьми
Голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук під час зустрічей з сільськими громадами висловлює чітку позицію стосовно роботи виконавчої влади району та органів місцевого самоврядування. Потрібно робити все можливе для того, щоб у цей складний час допомогти кожній конкретній людині у будь-якому населеному пункті вирішити

А їх багато. Починаючи від працевлаштування, створення нових робочих місць, ремонту та утримання в належному стані адміністративних приміщень, функціонування інфраструктури в селі: школи, ФАПу, дитячого садка, – і закінчуючи створенням кооперативів для надання послуг населенню з обробітку городів та забезпеченням високоякісним посівним матеріалом.
Під час зустрічі з мешканцями Вербівки та Березянки голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук зазначив, що у Вербівці склалась критична ситуація в сільськогосподарському виробництві. Базове господарство припинило свою діяльність. І, як результат, господарські будівлі розтрощені, тваринництво знищене, земля розпорошена. Її орендують різні сільгосппідприємства. Все це розриває село на шматки, а люди все більше озлоблюються. І зрозуміло, у всіх гріхах звинувачують владу.
Безумовно, місцева влада повинна вести діалог з людьми, адже сільській людині дуже важко розібратися в земельних питаннях, особливо точно і грамотно повинна бути виписана юридична сторона під час укладення договорів оренди. Це потрібно для того, щоб у випадку невиконання умов договору можна було розірвати угоду з інвестором, але на законній основі.
Вся робота повинна бути направлена на покращення життя людей. Так, скажімо, в нашому районі є сільгосппідприємства, які мають високоякісний насіннєвий матеріал. Вони можуть продати його населенню з тим, щоб і на городах особистого сектору громадян були високі врожаї. Те саме стосується високоврожайних сортів картоплі, буряків, кукурудзи тощо. Але сільські голови повинні подати до адміністрації списки тих людей, які хочуть придбати насіннєвий матеріал.
У Вербівці, Березянці та інших віддалених селах проблемою стає навіть доїзд до районного центру. Тому, коли людина їде на прийом до управління соціального захисту чи Пенсійного фонду, то попередньо необхідно уточнити, чи буде на прийомі цей спеціаліст, до якого хочуть звернутися мешканці села.
Райдержадміністрація і надалі має намір тісно співпрацювати з сільськими громадами і надавати необхідну допомогу. Оглянувши приміщення соціальної сфери, Володимир Сергійович був приємно вражений роботою дитячого садочка. У школі таких великих проблемних питань не має, а от на ФАПі, для кращого прийому громадян, окремі огріхи потрібно усунути.
– Всі адміністративні приміщення необхідно убезпечити від руйнації, – наголосив голова райдержадміністрації. – Вчасно ремонтувати і підтримувати в належному стані.
Під час зустрічі обговорювались і інші питання, зокрема, створення обслуговуючого кооперативу для надання населенню якомога більшого спектру послуг, ремонту та обслуговуванню доріг, прогортання снігу взимку.
Василь КОПАЧ

Переглядів: 681 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100