Головна » 2010 » Червень » 18 » На варті закону та інтересів громадян
22:23
На варті закону та інтересів громадян
Вже сьомий рік поспіль в Україні відзначають День дільничного інспектора міліції. За час існування служба дільничних інспекторів міліції набула вагомого авторитету серед населення та особового складу органів внутрішніх справ. Служба дільничних інспекторів Житомирської області нині налічує 500 працівників, робота яких спрямована на профілактику правопорушень та розкриття злочинів, завдяки чому кожен дільничний в області розкриває 31,3% загальної кількості злочинів, а 50,2% всіх злочинів розкрито за участі дільничних інспекторів міліції.
У секторі дільничних інспекторів міліції Ружинського РВ УМВС України в Житомирській області працює 8 дільничних та один помічник ДІМ. Готується поповнення штату сектору ДІМ, — молоді працівники, які мають пройти навчання. Але, незважаючи на неукомплектованість штату, дільничні інспектори міліції вже у 2010 році розглянули 314 заяв та повідомлень про злочини і пригоди та 28 повідомлень, які не містять ознак злочину. За розглянутими заявами було порушено 10 кримінальних справ, 9 матеріалів направлено за належністю, винесено 278 постанов про відмову в порушенні кримінальної справи.
У 2010 році дільничні інспектори міліції особисто розкрили 18 злочинів загально-кримінальної спрямованості, що становить 37,5% всіх пред’явлених обвинувачень. За участю дільничних інспекторів міліції в районі розкрито 29 злочинів, кожен дільничний розкрив по 3,63 злочини.
Серед всіх розкритих злочинів дільничні інспектори міліції розкрили 3 випадки, пов’язані з нанесенням тяжких тілесних ушкоджень, 2 ухилення від сплати аліментів, 5 крадіжок чужого майна, 1 незаконне проникнення в житло, 3 випадки зберігання наркотичних речовин, 3 випадки хуліганства, 1 – ухилення від адміністративного нагляду.
Також дільничні інспектори міліції розкрили 4 злочини по лінії економіки, а саме виготовлення та збут самогону. Підготовлено 6 матеріалів протокольної форми досудової підготовки, — 3 загально-кримінальної спрямованості і 3 економічної.
У поточному році сектором ДІМ виявлено 6 фактів, пов’язаних з наркотиками, за матеріалами перевірки порушено 3 кримінальні справи та складено 3 адміністративні протоколи. Всього вилучено 20 грамів коноплі (марихуани).
З ініціативи міліції встановлено адміністративний нагляд щодо 4 раніше засуджених осіб, 21 раніше засудженого притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 187 КУпАП. Всього у нинішньому році дільничні інспектори міліції склали 385 адміністративних протоколів.
Для допомоги дільничним інспекторам міліції в районі діє одне громадське формування – підрозділ сприяння міліції, до якого входить 29 осіб. За участі підрозділу розкрито 23 злочини.
Незважаючи на те, що сектор ДІМ ще недоукомплектований, працівники сектору виконують покладені на них обов’язки в повному обсязі. Як наголошує начальник сектору ДІМ В.Ф.Гу-тівський, за такого навантаження на кожного дільничного досить складно вправлятися з великим обсягом роботи. Але дільничні інспектори райвідділу наполегливо працюють, аби розкрити вже скоєні злочини та запобігти вчиненню нових. Зокрема, дільничний інспектор міліції Руслан Іванович Кравчук, який обслуговує дві дільниці (а це 17 населених пунктів району), лише в поточному році розкрив 7 злочинів та склав 70 адмін-протоколів, розглянув 70 звернень громадян кримінального характеру. Позитивно охарактеризував начальник сектору ДІМ роботу старшого дільничного інспектора міліції Миколи Степановича Матвійчука, дільничного інспектора міліції Івана Романовича Яворського та виконуючого обов’язки дільничного Івана Миколайовича Богомолова.
Людмила БУДКО



Переглядів: 650 | Додав: zmya | Рейтинг: 1.0/11
Всього коментарів: 1
1 Kolega  
-1
Ружинські правоохоронці завжди були на висоті. Тож так тримати, хлопці!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100