Головна » 2010 » Червень » 3 » Останній дзвінок у безтурботному дитинстві
17:26
Останній дзвінок у безтурботному дитинстві
Останній дзвінок 28 травня скликав на урочисту лінійку учнів та вчителів Роставицької школи, представників влади, батьків і гостей. Це свято спогадів і мрій, сподівань, радості і краплини смутку. Для одних цей день знаменує початок веселих канікул, а для інших – бентежну мить за крок до дорослого життя.


Директор Роставицької ЗОШ І-ІІІ ступенів Тетяна Василівна Зіневич, вітаючи школярів із завершенням навчального року, зауважила, що Останній дзвінок – це свято терпіння, наполегливості й копіткої праці. Для першачків завершився перший навчальний рік, дев’ятикласники стоять перед вибором: чи продовжувати навчання у школі, а чи здобувати професійну освіти. На випускників попереду чекає зовнішнє незалежне оцінювання. У цьому році свято Останнього дзвінка відбувалось в один день з випускним балом.
Директор школи відзначила, що 14 учнів претендують на отримання Похвальних листів, які будуть вручені першого вересня, троє де-в’ятикласників, якщо вдало здадуть іспити, отримають свідоцтва з відзнакою. Батькам кращих учнів Тетяна Василівна вручила Подяки. Їх також отримали батьки тих учнів, які не пропускали без поважних причин уроків. Наприклад, учениця першого класу Анна Заблоцька не пропустила жодного дня протягом навчального року.
Про наполегливу працю школярів та їх вчителів свідчать результати різноманітних олімпіад та конкурсів. Приміром, Анна Саківська та Олександр Саківський представляли наш район на обласних олімпіадах з математики та історії. Роставицькі школярі гідно виступали протягом року у районних предметних олімпіадах, спортивних змаганнях, у Всеукраїнському інтерактивному природничому конкурсі «Колосок», міжнародному математичному конкурсі «Кенгуру», у пісенному конкурсі «Зорецвіт». Діана Шокал увійшла в четвірку кращих співаків району і представляла Ружинщину у конкурсі «Зорецвіт» в м. Житомир. Олексій Сироветник (11 клас) виборов друге місце у районному етапі олімпіади з біології, Ярослав Жовтун (10 клас) та Ярослав Січенко (11 клас) – другі місця в олімпіаді з правознавства, а Вікторія Зіневич (9 клас) – третє місце у конкурсі знавців української мови імені Петра Яцика.
Директор школи висловила подяку батькам учнів за надання благодійної матеріальної допомоги, за придбання саджанців на поновлення шкільного саду, батькам учнів з Малих Низгірець та Малої Чернявки за надання допомоги у придбанні запчастин до автобуса, масла та бензину для організованого підвезення учнів до школи, а також приватним підприємцям В.І.Шевчуку, Т.П.Ткачук, О.П.Москальчук, В.М.Осіпчуку, родині Саківських за виділені кошти на придбання призів для учасників спортивних змагань, М.Л.Путю, О.В.Саківському та О.В.Трибушину за допомогу в облаштуванні спортивного майданчика, ПП «Ташір» за новорічні подарунки, О.С.Зборівському за благодійно надані послуги під час оранки пришкільних ділянок, районному осередку БЮТ за новорічні подарунки учням молодших класів.


Від районної державної адміністрації та районної ради Роставицьку шкільну родину привітала начальник управління Пенсійного фонду в Ружинському районі В.П.Бражник, яка побажала школярам, аби їх юні серця були сповнені довіри, доля – благословенною, а життєвий шлях – широким.
Долучилися до вітань Роставицький та Малочернявський сільські голови – О.П.Столярець та О.З.Опалінський, керуючий відділком ПСП «Батьківщина» М.Л.Путь, ветеран педагогічної праці Є.К.Пецик,
Одинадцятикласників зі святом Останнього дзвінка кумедними віршиками, які викликали посмішки у всіх присутніх, привітали вихованці дитсадка, учні 4 класу. Випускники подякували учителям та батькам за мудрі поради, за добру науку.
Випускники школи за роки навчання чують понад 20 тисяч дзвінків. Починаючи від найпершого, коли з букетом квітів вони йшли на перший урок, включаючи щоденні дзвінки, які кликали на перерву і на урок, довгоочікувані дзвінки на канікули…. А ось дзвінок, який дали Віталій Савчук та Дарина Кухарець 25 травня 2010 року став для сьогоднішніх випускників останнім у стінах школи. Востаннє він продзвенів у безтурботному дитинстві й покликав у світ дорослого життя…

Ольга МОЛЯВЧИК
Переглядів: 810 | Додав: zmya | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100