Головна » 2010 » Червень » 25 » Пожежники готуються до жнив
14:11
Пожежники готуються до жнив
Здавалося б, нещодавно тільки зима закінчилася, та господарства уже розпочинають збирання сіна, готуються до збирання хлібів.
З настанням літніх, подекуди й спекотних днів виникає загроза займання трави, листя, та й будь-чого взагалі. Тому-то пожежні підрозділи постійно у підвищеній бойовій готовності. У нашому районі лише один підрозділ – СДПЧ – 21 – професійний. Крім нього на території району діє ще дванадцять невоєнізованих протипожежних формувань цивільного захисту. Всі вони підпорядковані місцевим господарствам або підприємствам. Жодним з них не опікуються місцеві ради попри те, що в разі необхідності формування виїжджають на гасіння пожеж у селі, а не тільки у господарстві. 
З метою забезпечення постійної бойової готовності невоєнізованих протипожежних формувань цивільного захисту району по боротьбі з масовими пожежами, ліквідації наслідків аварій, катастроф і стихійного лиха, на виконання Закону України «Про правові основи цивільного захисту України», плану підготовки цивільного захисту району на 2010 рік, голова райдержадміністрації підписав розпорядження № 238 від 31 травня 2010 року «Про підготовку та проведення районного огляду – змагання невоєнізованих протипожежних формувань цивільного захисту».
Відкриваючи змагання учасників привітали перший заступник голови райдержадміністрації начальник управління агропромислового розвитку Б.О.Ходаківський, начальник РВ ГУ МНС України в Житомирській області В.А.Федорович.
На змагання прибули екіпажі невоєнізованих протипожежних формувань ПСП ім. Цюрупи (с.Верхівня), ТОВ «Новофастівське» (с.Мовчанівка), СФГ «Україна» (С.Бистрик). Зарудинецького ХПП, та «Топори Холдінг».
Формування, що приїхали на огляд – змагання, піддалися жорсткому відбору. Адже співробітники РВ ГУ МНС України в Житомирській області оглядаючи техніку та вишкіл екіпажів, визначали боєздатність своїх помічників на випадок пожежі чи стихійного лиха.
Після огляду техніки учасники змагань долали смугу перешкод та здійснювали бойове розгортання з подачею води. Тут усі справилися з поставленою задачею.
Переможцями змагань стали пожежники ПСП ім.Цюрупи (с.Верхівня).
В.Василенко

Переглядів: 755 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100