Головна » 2010 » Січень » 15 » Правовий нігілізм чи щось інше?
09:56
Правовий нігілізм чи щось інше?
Або як виконувач обов’язків голови Ружинської районної ради ігнорує Конституцію України
Шановна редакціє газети «Ружинська земля», взяти перо мене змусила реакція населення району на інформацію, яка була на-друкована в газеті за матеріалами 36 сесії районної ради п’ятого скликання від 17.12.2009 р. Під час сесії виконувачем обов’язків голови районної ради Репічем О.С. було проігноровано Конституцію України, а саме ст. 43: «Кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає, або на яку вільно погоджується». Згідно ст. 21 Кодексу ЗпПУ між працівником і уповноваженим власником підприємства укладений трудовий договір, а саме згідно «Статуту Ружинської ЦРЛ» розпорядженням голови Ружинської РДА №226 від 8.07.1998 р. призначено на посаду головного лікаря Зозулю М.П. Контракт є особливою формою трудового договору, повинен спрямовуватися на створення умов для виявлення ініціативності та самостійності працівника, враховуючи його індивідуальні здібності й професійні навички, його правову і соціальну захищеність. Умови контракту, які погіршують становище працівника порівняно з чинним законодавством, угодами і колективним договором, зокрема, це, як правило, тимчасовий характер трудових відносин (що мало місце з спонуканням мене заключити контракт), вважаються недійсними (ст. 9 Кодексу Законів про працю України).
Тим більше, контрактна форма трудового договору не може впроваджуватися нормативними актами центральних і місцевих органів виконавчої влади, актами органів місцевого самоврядування (рішення Конституційного Суду України від 9 липня 1998 року є обов’язковим до виконання на території України, остаточним і не може бути оскарженим).
Ігноруючи юридичну сторону цього питання, в.о. голови районної ради Репічем О.С. все було зроблено, щоб звільнити мене з посади. А саме, він неодноразово викликав представників Ружинської ЦРЛ з пропозицією зарахувати на посаду головного лікаря ЦРЛ. Не знайшовши підтримки серед колективу Ружинської ЦРЛ, виїжджав у Сквирську ЦРЛ, де пропонував цю посаду ряду працівників, але вони відмовилися. Рекомендованим листом №286/15 від 22.12.2009 р. направив на мою адресу лист, де заявив, що мені «відмовлено у продовженні контракту» — такого рішення сесія ра-йонної ради не приймала. Враховуючи вищенаведене, хотів би отримати думку компетентних органів, наскільки я правий у викладенні своїх аргументів, і рішення комісії районної ради з питань законності і правопорядку щодо доцільності перебування на посаді заступника голови районної ради Репіча О.С.
М.П.Зозуля

Переглядів: 745 | Додав: zmya | Рейтинг: 4.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100