Головна » 2010 » Вересень » 16 » Професійні навички і милосердя фармацевтів завжди на варті інтересів суспільства і людей
12:44
Професійні навички і милосердя фармацевтів завжди на варті інтересів суспільства і людей

З давніх-давен так склалося, що поставши перед вибором майбутньої професії, більшість вибирає той шлях, де може самореалізуватися, самоствердитися, розкритися як особистість. Адже правильно обрана професія окриляє та надихає. Так для когось найбільше задоволення – спостерігати, як тягнуться навесні до сонця перші паростки пшениці, інші черпають на-тхнення, працюючи в галузі економіки чи бухгалтерії, а хтось, не покладаючи рук, навчає грамоти майбутніх бізнесменів, політиків чи хліборобів. Проте є професії, які частенько залишаються непомітними, хоча й не менш важливими. Так пліч-о-пліч із лікарями працюють на медичній ниві фармацевти, праця яких нелегка, потребує багато досвіду, знань, любові та співчуття до людей. Адже саме вони – фармацевти – це надійні партнери і помічники лікарів у виконанні святої місії порятунку людського життя. Саме вони наполегливо працюють, забезпечуючи населення району якісними і доступними ліками, а часто їхня порада, добре слово чи посмішка стають для відвідувачів аптеки рятівним колом. Тому напередодні професійного свята ми вирішили поспілкуватися з працівниками аптеки ТОВ «Первоцвіт-фарм», що знаходиться в приміщенні центральної районної лікарні.


Колектив у нас невеликий,
проте дружний, адже знаємо ми одна одну вже не перший рік, – розповідає провізор, завідуюча аптечним пунктом Світлана Євгеніївна Козлюк. – Так фармацевт Світлана Ігорівна Звєрєва, яка працює з часу заснування аптеки і касир Олена Миколаївна Бенедюк – однокласниці, а віднедавна і колеги. Олена Миколаївна працювала тривалий час медсестрою і, коли пішла на заслужений відпочинок, не змогла всидіти вдома – влаштувалася до нас. Відтак тепер ми разом працюємо над тим, щоб допомогти кожному хворому. І вже можемо сказати, що досягли певних успіхів. Адже, коли аптека лише починала свою роботу, асортимент ліків був специфічним – розрахований лише для стаціонарного лікування. А нині він значно розширився – окрім ліків ми реалізовуємо харчування та гігієнічні засоби для дітей, є у нас різноманітні олії та лікувальна косметика для жінок, мінеральні води та апарати для вимірювання артеріального тиску. Діють у нас і знижки для пенсіонерів, ветеранів війни та інших незахищених верств населення. А для постійних клієнтів, які роблять покупки на досить значні суми, спеціально розроблені дисконтні картки, які дають змогу заощадити кошти.
Для того, щоб пришвидшити обслуговування відвідувачів, нещодавно в аптеці з’явився сучасний комп’ютер та було обладнано дві каси. «Знаєте, коли тобі подобається місце роботи, все ладиться в колективі, – працювати легко та комфортно. Так ми кожного ранку йдемо на роботу з гарним настроєм, адже впевнені в надійній підтримці колег», – зазначає Світлана Євгеніївна.
Напередодні професійного свята всі працівники отримали грошові премії, а Світлана Євгеніївна Козлюк також була відзначена Грамотою Міністерства охорони здоров’я України.
Цьогоріч підприємство ТОВ «Первоцвіт-фарм» було номінантом на отримання нагороди як краще підприємство роздрібної торгівлі області. «І хоча ми не перемогли, – зазначає завідуюча аптекою, – та впевненні, що це гарний результат і нам ще є до чого «рости».
Тож, шановні фармацевти, міцного Вам здоров’я, реалізації задуманого та родинного благополуччя. Спасибі Вам за те, що колись, обираючи свою стежину, Ви присвятили себе турботі про найдорожче – людське життя. Завжди намагайтеся йти в ногу зі світовими тенденціями розвитку медицини і виробництва ліків, адже професійні навички і милосердя фармацевтів завжди будуть служити суспільству і людині.

Аліна ЗІНЬКОВА

Переглядів: 849 | Додав: zmya | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100