Головна » 2010 » Січень » 15 » Різдвяні яселки
09:51
Різдвяні яселки
Вперше ружинські гімназисти, які вивчають польську мову, поставили Різдвяні яселки — виставу про народження Ісуса Христа. Захід організував голова польського культурно-освітнього товариства Войцех Ґабріельські. Святковий вечір відбувся напередодні католицького Різдва.
У театралізованому дійстві діти розповіли біблійну історію про те, як до новонародженого Ісуса з поклоном та дарами прийшли пастушки (Оксана Вардецька, Оля Демкова, Маша Козенюк та Олена Ткачук), а за ними — три царі зі сходу (Максим Кравчинський, Богдан Шиманський та Віктор Вітусевич), потім — діти (Діана Пилипчук та Тетяна Кропивницька). Роль Йосипа виконував Богдан Волинець, Марії – Таня Березівська, Ангелів грали Катя Прилуцька, Віта Сологуб, Альона Канарська. Вели вечір Оля Ряба та Войцех Ґабріельські. Юні актори співали різдвяні пісні та розповідали вірші польською мовою.
Підтримати їх прийшли батьки, родичі, члени культурно-освітнього товариства ім. Е.Маліновського. До речі, декорації та костюми придумували діти разом з батьками.
Після вистави усі присутні роз-ділили традиційний різдвяний оплаток — тонкі пластини прісного білого хліба, що випікаються з борошна та води без додавання дріжджів. Слово «оплаток» походить з латинського oblatum – «дар пожертви». Різдвяний оплаток символізує примирення, пробачення і прощення, побажання всього доброго.
Ольга МОЛЯВЧИК

Переглядів: 887 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100