Головна » 2010 » Січень » 21 » Рогачівські турботи
21:50
Рогачівські турботи
«Круглий стіл» з питань соціального і економічного розвитку району відбувся у Рогачах. Попри незначну кількість присутніх, місцеві мешканці порушили перед райдержадміністрацією важливі проблеми життя громади. Зустріч відбулася за участі першого заступника голови РДА, начальника управління АПР Б.О. Ходаківського.
У Рогачах проживає близько двох з половиною сотень людей. З них – 139 пенсіонерів, а молоді до 28 років – усього шестеро. У 2009 році не зареєстровано жодного шлюбу, народилася одна дитина, дев’ять осіб померли, як повідомили у сільській раді.
Пенсіонерка Н.Є.Слободянюк поскаржилася представнику виконавчої влади на приватну землевпорядну організацію «Поліський край». Жінці вже два роки переоформляють документи на отриману у спадщину землю, а державного акта немає. Б.О. Ходаківський пообіцяв вияснити ситуацію і за можливості допомогти його вирішити, адже це вже далеко не перша скарга на приватні організації.
Суттєвою проблемою для села є підвезення учнів до школи. Майже тридцятеро дітей навчаються у сусідніх Топорах, а шкільного автобуса немає. Борис Олександрович зауважив, що Житомирщина на початку грудня отримала 16 нових шкільних автобусів за державний кошт, однак в Ружинський район, на жаль, жоден з них не потрапив. Тому район змушений самотужки вирішувати проблему. Без спонсорів тут не обійтися, а тому Б.О.Ходаківський пообіцяв звернутися за допомогою до народного депутата П.І.Жебрівського.
Порушили присутні і питання утримання домашніх собак. Жалісливі господарі не прив’язують домашніх улюбленців, і вони вільно гуляють рогачівськими вулицями. Та збиваючись у невеликі зграї, собаки можуть заподіяти шкоди перехожим. Тому варто дотримуватися правил утримання домашніх тварин, аби не завдавати зайвих клопотів ні собі, ні людям.
Ольга МОЛЯВЧИК

Переглядів: 779 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100