Головна » 2010 » Вересень » 9 » Скільки буде депутатів у місцевих радах?
21:57
Скільки буде депутатів у місцевих радах?

Роставицьку громаду у органі місцевого самоврядування наступного скликання представлятиме 14 депутатів. Так вирішили депутати Роставицької сільської ради на позачерговій сесії 4 вересня.

Адже відповідно до Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» депутати місцевих рад мають визначати, скільки обранців народу представлятимуть їх у місцевих органах самоврядування. Сільський голова О.П.Столярець запропонував зменшити кількість депутатів ради порівняно з нинішнім скликанням, але його пропозиції не підтримала більшість депутатів. Після обговорення вирішили залишити кількісний склад місцевої ради без змін. 
Також депутати визначили порядок та місце проведення виборів 31 жовтня 2010 року. Згідно з прийнятим рішенням, дільнична виборча комісія працюватиме у приміщенні сільського будинку культури, а у день виборів голосування проходитиме у місцевій школі.
Депутат сільської ради, голова спілки «Надія» О.А.Верба звітував про роботу спілки стосовно захисту майнових прав пайовиків збанкрутілого СФГ «Роставиця». Спілка прагне повернути у майновий фонд ті об’єкти, які включені у перелік майна, призначеного для продажу арбітражним керуючим.
Актуальним для Роставиці є питання водозабезпечення. Після припинення діяльності господарства одна водонапірна свердловина була передана на баланс сільської ради, а друга залишилась у власності цегельного заводу, який згодом був проданий. Та свердловина, що на балансі сільської ради, – збиткова. Частина людей систематично не розраховується за спожиту воду, а тому не вистачає коштів на оплату використаної електроенергії. Вагомим чинником збитковості водопо-стачання є і невідповідність ціни за воду та за електроенергію.
Саме тому голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук вкотре запропонував створити кооператив, який би зміг належним чином вирішувати питання водозабезпечення та інші проблеми селян. Володимир Сергійович наголосив на тісній співпраці сільської влади з суб’єктами господарювання у вирішенні со-ціальних потреб села.
Без змін затвердили депу-
тати Верхівнянської сільської ради кількісний склад обранців наступного скликання та визначили місця інформування населення про хід виборчого процесу на території громади. Так само, шістнадцять депутатів представлятимуть жителів Верхівні та Мусіївки у органі місцевого самоврядування наступні чотири роки. Таке рішення прийняли депутати на сесії сільської ради 6 вересня.
Присутні на сесії начальник відділу Держкомзему у Ружинському районі О.М.Рачук пояснив причину призупинення безоплатної приватизації земельних ділянок відсутністю коштів, а начальник управління праці та соціального захисту населення РДА О.П.Розумович інформувала депутатів сільської ради про порядок оформлення та надання субсидій населенню. Стосовно профілактики епідемії туберкульозу, проведення флюорографічних обстежень, щеплень розповів начальник відділу охорони здоров’я РДА В.В.Нікола-йчук.
Голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук наголосив на вирішенні соціальних проблем жителів громади, співпраці всіх підприємств, установ та організацій, які діють у селі. Звернув у вагу на ремонт сільського клубу, приміщення коледжу.
Василь КАЩУК

Переглядів: 687 | Додав: zmya | Рейтинг: 1.5/2
Всього коментарів: 3
3 Kolega  
0
up Вірне і слушне зауваження.

2 Хельга  
0
Зважаючи на відвідуваність сесій, то кількість депів варто було б скоротити утричі, як мінімум. На всіх рівнях.

1 Kolega  
0
Ніхто не хоче відмовлятися від портфеля, навіть такого мізерного (у порівняні з портфелем депутата Верховної ради), як портфелек депутата сільської ради. Гоноровий у нас народ, любить похизуватися перед своїми сусідами, мовляв:"Куди йдеш, Степане?. - У сільраду на сесію. Яж - депутат!" Молодці, хлопці! Умієте за себе постояти.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100