Головна » 2010 » Червень » 3 » Спільно з громадою вирішити наболілі питання
17:20
Спільно з громадою вирішити наболілі питання
Співпраця на благо людей, покращення життя громад на місцях та вирішення всіх наболілих питань – основне завдання, яке поставив собі за мету голова Ружинської райдержадміністрації В.С.Бондарчук, вирушаючи на зустрічі з жителями Крилівки, Ярославки, Чорнорудки та Жовтневого. Участь у зустрічах взяли також начальник відділу охорони здоров’я В.В.Ніколайчук, бухгалтер пайового відділу ПСП «АФ «Світанок» Р.Б.Гуменюк, сільські голови, керівники закладів соціальної сфери сіл, представники громад.
Голова райдержадміністрації перевірив стан приміщень закладів культури в селах, медичних установ, шкіл. Найголовнішим завданням він визначив збереження згаданих приміщень та приведення їх у належний стан. «Будинок культури має відповідати своїй назві і призначенню, а не лякати людей своїм зовнішнім виглядом та занехаяним станом приміщення», — наголошував на зустрічах з жителями Крилівки, Ярославки, Чорнорудки та Жовтневого В.С.Бондарчук. Він також зазначив, що привести приміщення будинків культури у належний стан не так важко, — якщо у Чорнорудці потрібно замовити проектно-кошторисну документацію для заміни покрівлі та капітального ремонту всередині приміщення, то у Крилівці потрібно лише пофарбувати стіни та частково замінити підлогу в бібліотеці. А от у Ярославці потрібно придбати музичний центр, щоб організувати дозвілля молоді.

Місцевий священик ієрей Сергій обіцяв подарувати необхідну апаратуру будинку культури, якщо молодь починатиме недільний відпочинок зі служби Божої. У Крилівці голова райдержадміністрації запропонував розглянути можливість доцільнішого використання шкільного приміщення: не лише для школи, а й для дитсадка, для чого потрібно облаштувати окремий вихід, кімнати для навчання та відпочинку тощо. 
Спільною для сіл району є й проблема проїзду до райцентру, оскільки є багато питань, які можуть вирішити лише працівники районних служб. В.С.Бондарчук пообіцяв посприяти покращенню довозу жителів сіл до райцентру і запропонував телефонувати до відповідних служб, перш ніж вирушати до них зі своїми потребами, щоб бути певним, що питання буде вирішене.
Актуальним для жителів Крилівки, Ярославки, Чорнорудки та Жовтневого є питання прийому молока. Щоб вирішити його, голова адміністрації закликав здавачів молока створювати кооперативи, молокоприймальні пункти, що дозволить організовано здавати молоко за фіксованими та вигідними для населення цінами.
Щоб мешканці сіл не потрапили у неприємні ситуації через власну юридичну необізнаність, В.С.Бондарчук запропонував звертатися до райдержадміністрації з приводу укладення будь-яких договорів, оскільки навіть додаткові угоди до вже укладених договорів можуть завадити людям змінити вибір орендаря власних земель.
Звичайно, є проблеми, властиві окремим громадам. Так, наприклад, у Чорнорудці потрібно зробити організований ринок, облаштувати торгові місця. Жителі Ярославки нарікають на орендарів місцевих ставків, які не дозволяють навіть купатися в орендованих водоймах. Крилівка має проблеми з водопостачанням, які планує вирішити за рахунок кооперативу водокористувачів. У Жовтневому два роки тому виготовили проектно-кошторисну документацію, щоб перекрити дах на приміщенні дитсадка, але коштів і досі немає. Посприяти у вирішенні згаданих питань пообіцяв голова райдержадміністрації, але й громада не повинна залишатися осторонь цих проблем, шукати шляхи їх вирішення та наполегливо працювати там, де можна зробити, наприклад, ремонт у будинку культури силами самої громади.
Начальник відділу охорони здоров’я РДА В.В.Ніколайчук роз’яснив всі можливості, які надає членство у благодійній організації «Лікарняна каса».
Про розрахунки з населенням за оренду земельних паїв поінформувала бухгалтер пайового відділу ПСП «АФ «Світанок» Р.Б.Гуменюк, яка зазначила, що господарство розраховується вчасно і так, як це вигідно людям.
Людмила БУДКО
Переглядів: 646 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100