Головна » 2010 » Червень » 3 » Срібні переливи дзвінка кличуть у майбутнє
16:55
Срібні переливи дзвінка кличуть у майбутнє
Веселий гамір заповнив класи, коридори та подвір’я Бистрицької школи востаннє в цьому навчальному році – учні зібралися на свято Останнього дзвінка. Вишикувавшись у колону, вони разом з вчителями, батьками та гостями свята попрямували до будинку культури, де у прикрашеній залі відбулися урочистості. Одинадцяти-класники та їх батьки поклали квіти до пам’ятника загиблим односельчанам у роки Великої Вітчизняної війни, вшанувавши тим самим пам’ять тих, хто віддав своє життя за мирне сьогодення.
Підсумки навчального року підвела виконуюча обов’язки директора школи Галина Олександрівна Черниш. Зі 142 бистрицьких школярів 14, котрі мають високий рівень навчальних досягнень, претендують на одержання Похвальних листів, дев’ятикласниця Ольга Гребінь – кандидатка на отримання свідоцтва про базову загальну середню освіту з відзнакою. За результатами семестрового оцінювання та державної підсумкової атестації «золоту» медаль отримала Оксана Коломієць. Ряд учнів стали призерами районного етапу предметних олімпіад та конкурсів, а також учасниками обласних. Оксана Коломієць стала переможцем районного етапу олімпіади з історії, а також виявила гідні знання з правознавства. Її екологічний проект переміг у районному етапі конкурсу «Голос землі». Перше місце в районній олімпіаді з інформатики зайняв Олександр Ямковий, який також представляв район у обласному центрі. Назар Геращенко виборов перше місце в олімпіаді з трудового виховання. Екологічний проект Олени Безкоровайної у фестивалі «Жити в злагоді з довкіллям» визнано найкращим у області.
Галина Олександрівна також вручила сертифікати учасникам міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру», Подяки та подарунки переможцям і учасникам конкурсу «Податки очима дітей». Учні 5-6 класів здобули перше командне місце у Всеукраїнському інтерактивному природничому конкурсі «Колосок», за що школа отримала серти-фікат «Золотий Колосок», відповідні документи вручено й самим учасникам. Вперше учні Бистрицької школи взяли участь у фізичному конкурсі «Левеня». Приємні сюрпризи сипалися цього дня на бистрицьких школярів срібним дощем, а вони – горді й задоволені – з радістю отримували нагороди.
Сільський голова Т.О.Поліщук побажала всім міцного здоров’я та гарного літнього відпочинку. Сільська рада нагородила Грамотами за багаторічну працю і особистий внесок у виховання і навчання підростаючого поко-ління директора школи Людмилу Федорівну Коломієць, учителів Галину Михайлівну Наумчук, Раїсу Лук’янівну Ревун та Катерину Олександрівну Безкоровайну. За активну участь у суспільно-корисній праці Подяками сільської ради нагороджено Дмитра Лясоту, Миколу Лясоту, Володимира Матвійчука, Вікторію Бондарчук, Агнесу Мусаєву, Олександра Шокала, Назарія Геращенка, Олександра Арель, Андрія Бажана, Світлану Кожукало, Олександру Бондарчук, Вадима Ямкового, Тараса Столітнього.
Від районної державної адміністрації та районної ради бистричан зі святом вітав начальник архівного відділу РДА В.І.Салюк. Перша вчителька Ганна Дмитрівна Гулак пригадала, якими маленькими прийшли сьогоднішні випускники у школу одинадцять років тому.
Свято Останнього дзвінка у Бистрику вирізняється розмаїтою святковою програмою – тут і пісні, і танці, і сценка жартівлива, і вірші лунали.
А цьогоріч випускники ввели нову традицію. Вони створили перехідний альбом, який стане візиткою випускних класів, хорошою згадкою для школярів та вчителів.
Батьки В.П.Мороз та Л.Д.Геращенко благословили випускників хлібом-сіллю на вишитому рушнику. Учні ж вклонилися до землі своїм вчителям і батькам.
Берегти свою вірність та честь, залишатися добрими людьми побажала своїм вихованцям класний керівник 11 класу Г.М.Наумчук.
Випускники закружляли у прощальному вальсі з батьками та вчителями. Останній дзвінок, який подали Оленка Здовбіцька та Тарас Столітній, сповістив про хвилину прощання з дитинством випускникам, про початок безтурботного літа школярам.
Ольга МОЛЯВЧИК
Переглядів: 733 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100