Головна » 2010 » Вересень » 16 » Свято, сповнене ароматом осіннього тепла
12:10
Свято, сповнене ароматом осіннього тепла

Промені вересневого сонця принесли на поріг оселі Проценків з Верхівні свято, сповнене ароматом тепла осені людського життя. 16 вересня родина вітала свого батька, дідуся, прадідуся – Петра Назаровича Проценка – зі славним 90-річним ювілеєм.

Народився Петро у 1920 році у бідній багатодітній селянській родині. Тато був інвалідом, тому хлопець був за старшого у сім’ї. З раннього дитинства звик до тяжкої праці – на волах, пізніше – на конях.
У двадцять два роки одружився. В місцевій капличці 21 листопада 1942 року перед Богом заприсягнув до віку любити і оберігати дружину – Ганну Гаврилівну. З чотирьох їх діток, на жаль, двох доньок не стало. Та зараз тішиться Петро Назарович сімома внуками та дев’ятьма правнуками.
Закінчивши курси трактористів при МТС в Бровках, усе життя чоловік пропрацював в колгоспі трактористом – піввіку віддав рідній землі, а пенсію заробив невеличку. Під час роботи неодноразово нагороджувався П.Н.Проценко медалями, грамотами та цінними подарунками. Хоч здоров’я вже підкачує, та старається ще й зараз Петро Назарович допомогти синові, з яким живе, по господарству.
У цей поважний ювілей діти, внуки, правнуки Петра Назаровича зичать йому ще довгих літ життя при доброму здоров’ї та гарному настрої.
Софія ВЕНГЛЮК



Переглядів: 654 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100