Головна » 2010 » Червень » 25 » Вшанували медичних працівників
14:04
Вшанували медичних працівників
В районному будинку культури з нагоди професійного свята вшановували медичних працівників. На адресу лікарів лунали привітання, пісенні сувеніри, вручались грамоти і цінні подарунки від райдержадміністрації та районної ради, обласного управління охорони здоров’я, адміністрації та профспілкового комітету ЦРЛ, лікарняної каси. Вітаючи медичних працівників з їх професійним святом голова райдержадміністрації Володимир Сергійович Бондарчук зокрема зазначив:
– Медичні працівники самовіддано служать людям, тому і повага до їхньої праці в народі особлива. Професія медика важка і відповідальна і водночас найгуманніша і вкрай необхідна суспільству. Адже, що може бути важливішим від життя людини, а лікарі щодня, щохвилини оберігають ці найвищі цінності. Професія, яку ви обрали, заслуговує на найвищу похвалу і найтепліші слова. Знання і вміння лікаря, який рятує життя, захищає своєю працею радість і щастя сотень, тисяч людей, завжди користувалися пошаною і цінувалися як особливий талант. Милосердя і чуйність стали покликанням для Наталії Володимирівни Артемюк – акушерки пологового відділення, Валентини Павлівни Польгун – медичної сестри хірургічного відділення, Сергія Миколайовича Оленича – фельдшера відділення швидкої допомоги Ружинської центральної районної лікарні, Ніли Федорівни Павлюк – акушерки ФАПу с. Мовчанівка, Олени Олександрівни Поліщук – завідуючої ФАПом с. Чорнорудка, Людмили Миколаївни Сіротко – завідуючої ФАПом с. Немиринці, Лариси Миколаївни Забавчук – фельдшера–лаборанта ЦРЛ, Надії Якимівни Софронової – санітарки терапевтичного відділення, Галини Іванівни Царук – санітарки хірургічного відділення та інших. Самопожертва і вірність обраному шляху є невід’ємною складовою їх професії. Сьогодні важко переоцінити фахові знання і багатий досвід лікаря–терапевта Наталії Григорівни Зозулі, заступника головного лікаря з лікувальної роботи Олега Миколайовича Пенька, лікаря-невропатолога Григорія Андрійовича Поліщука, лікаря-гінеколога Івана Миколайовича Первушина, лікаря-інфекціоніста Катерини Василівни Кави і багатьох інших. Варто відзначити і молоде покоління працівників охорони здоров’я – це Михайло Станіславович Поповський – завідуючий хірургічним від-діленням, Іван Йосипович Швайгер – лікар-хірург, Ірина Олексіївна Ніколайчук – лікар-офтальмолог.
Вітаючи медичних працівників із професійним святом, головний лікар ЦРЛ Микола Петрович Зозуля окреслив здобуки і проблеми, які є в галузі. Колектив надає повноцінну допомогу з 22 лікарських спеціальностей і всі посади зайняті. Це наші здобутки, підкреслив Микола Петрович. В районі працює 21 лікар з вищою кваліфікаційною категорією, сорок три медичних працівники середньої ланки з вищою та 50 - з першою кваліфікаційною категоріями. У цей складний період вдалося зберегти ЦРЛ на 150 ліжок, Вчорайшенську дільничну лікарню на 10 ліжок, сім лікарських амбулаторій та 34 фельдшерсько – акушерських пункти. Матеріально – технічна база закладів охорони здоров’я знаходиться в задовільному стані. Кожен лікувальний заклад, пройшовши акредитацію, має відповідну ліцензію на право медичної діяльності. Незважаючи на недостатнє фінансування, за допомогою обласного управління охорони здоров’я ми отримали сучасний апарат для вентиляції легенів, який дає можливість до шести годин працювати в автономному режимі. Минулого року нам вдалося залучити в район один мільйон гривень за рахунок стабілізаційного Фонду, виділених Міністерством регіонального розвитку і будівництва. За ці кошти відремонтовано котельню, теплотрасу районної лікарні, виконано інші ремонтні роботи. Встановлено сучасне обладнання, що дало можливість зекономити близько трьохсот тисяч гривень.
У нас стабільні показники із захворювання на онкопатологію, хоча є тенденція росту таких захворювань як туберкульоз та ВІЛ – СНІД.
За допомоги райдержадміністрації, районної ради у ці скрутні часи ми отримували фінансову підтримку. Є також допомога сільських рад. Зібрана картопля дає можливість покращити харчування хворих.
Як би важко не було, але ми завжди намагаємось надавати хворим допомогу. Так, протягом першої доби, під час лікування, хворий одержує безкоштовну медичну допомогу. І ще цілий ряд послуг надається безоплатно. Зокрема, виїзди до хворих автомобілем, прийняття пологів, лікування туберкульозу, цукрового діабету тощо. Звичайно, не все йде так як би нам цього хо-тілося, але ми надіємось на краще і з оптимізмом дивимось у майбутнє.
Василь Копач

Переглядів: 844 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100