Головна » 2010 » Вересень » 9 » Запалав голубий вогник у Черемусі
21:59
Запалав голубий вогник у Черемусі
Запалення факела у Черемусі відбулось другого вересня. У невеличке, віддалене від районного центру, але надзвичайно мальовниче село, прийшло голубе паливо.
Важким і многотрудним був цей шлях, оскільки для таких проектів грошей завжди не вистачає, а за умов економічної кризи і поготів. Тому фінансування відбувалося з різних джерел. Так понад півтора кілометра підвідного газопроводу прокладено за рахунок державних коштів (замовник КП «Чорнобильбуд»). Чимало робіт виконано за гроші жителів села, які створили вуличні кооперативи. Таким чином освоєно понад 50 тисяч гривень. Основні роботи щодо прокладення газопроводу виконували працівники СПБМО «Ружинський газбуд», яку очолює Володимир Михайлович Куценко. Піротягом місяця вони проклали майже 3 кілометри газогону. Газифікували 4 оселі, а біля 34 встановили дворорові газові вводи. Залишилось 5-6 будинків тих людей, які з початком робіт подали заяви на газифікацію. Окремі мешканці відмовились, а тепер знову виявили бажання провести до своїх домівок газ. Та до зими всі оселі, жителі яких захочуть здійснити свої плани, будуть газифіковані. Добре попрацювали на цій ділянці роботи майстер Віктор Васильович Ревун, зварювальник Микола Іванович Олея, слюсар Іван Васильович Кучерук, слюсар-водій Михайло Євгенійович Павлюк і багато інших.
Бригада Ружинської дільниці Попільнянського УЕГГ під керівництвом Олега Мечиславовича Добровіцького врізала підвідний газопрововід в основний, налагодила роботу шафо-регуляторної установки, виконала інші пуско-налагоджувальні роботи щодо введення в дію нової гілки газопроводу.
На це свято завітали голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук, головний інженер обласного ВАТ «Житомиргаз» С.В.Колесник, начальник Попільнянської УЕГГ І.М.Пилипчук, начальник Ружинської дільниці Попільнянської УЕГГ І.І.Ботік, начальник Ружинського СПМБО «Ружингазбуд» В.М.Куценко, заступники голови райдержадміністрації Н.П.Петрик, Б.О.Хода-ківський та начальник райвідділу міліції М.В.Шопін.
З хлібом та сіллю, щиро і тепло зустріла громада села, очо-лювана Голубівським сільським головою Олександром Миколайовичем Лікарчуком, поважну делегацію. Черемуський запашний коровай бажаним гостям вручила жителька села Ніна Іванівна Юрченко. Адже ці люди доклали чимало зусиль для того, щоб блакитний вогонь запалав у кожній оселі Черемухи.
Під час зустрічі голова РДА Володимир Сергійович Бондарчук, зазначив:
– Ось і прийшла ця знаменна подія і у Ваше невеличке село. Я дякую всім, хто доклав до цієї важливої справи своїх рук, уміння, зусиль та нелегкої праці. Всі гроші, які нам вдалося закумулювати, – раціонально використані. В Ружинському районі ще не підведено газ до таких сіл, як Городок, Першотравневе, Огіївка та Березянка. Плануємо ці роботи розпочати в нинішньому році, а в наступному повністю завершити газифікацію. За нинішніх складних економічних умов, такі проекти надзвичайно важко втілювати в життя, але райдержадміністрація, підрядні організації будуть робити все для того, щоб людям жилося краще. Я вітаю всіх Вас з цим днем і бажаю міцного здоров’я, гарного настрою, щоб у ваших будинках було тепло і затишно, щоб у кожній оселі на столі був хліб і до хліба, а Ви були щасливими.
– Хай не лякають Вас ціни на газ,– зауважив головний інженер ВАТ «Житомиргаз» С.В.Колесник. – Пенсіонери і малозабезпечені сім’ї будуть захищені, а кращої альтернативи, ніж блакитне паливо для обігріву будинків сьогодні немає.
На завершення святкової зустрічі два наймолодші мешканці села Анатолій Пасічник та Ярослав Юрченко разом з головою райдержадміністрації В.С.Бондарчуком та начальником Ружинської дільниці І.І.Ботіком запалили факел. Перший голубий вогник спалахнув на комфорці газової плити у будинку пенсіонерки А.А.Чуб.
З нагоди запалення факела віночок українських народних пісень подарував жителям Черемухи ансамбль «Щербів».

Переглядів: 876 | Додав: zmya | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 3
3 Kolega  
0
На 100% з вами погоджуюсь і щиро радію за жителів Черемухи. Просто прикро від того, що блага цивілізації до жителів сіл надходять із запізненням у часі на декілька десятків років.

2 Хельга  
0
це по принципу "краще пізно, ніж ніколи" )) да...варто було б переходити на альтернативні джерела енергії. Більш економні та ефективні. Але все одно людям радість в селі.

1 Kolega  
0
Ннн-да-а-а! Життя химерна штука - факел, у селі запалав у ті часи, коли дровами і вугіллям палити знову стало вигідніше, ніж використовувати газ. Така от іронія.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100