Головна » 2010 » Вересень » 8 » Затверджено статут краeзнавчого музею
22:26
Затверджено статут краeзнавчого музею
ХLI сесія районної ради відбулася на минулому тижні. Депутати розглянули на засіданні питання бюджету, комунальної власності та обговорили клопотання ТОВ «Ружин-кварц» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.
Заслухавши інформацію
в.о. начальника фінансового управління райдержадміністрації Н.І.Юркової та врахувавши висновки профільної комісії, депутати затвердили звіт про виконання районного бюджету за І півріччя 2010 року по доходах в сумі 32813,5 тис. грн і по видатках 33577,7 тис. грн, у тому числі по загальному фонду бюджету доходи склали – 30598,2 тис. грн, видатки – 31461,6 тис. грн; по спеціальному фонду доходів надійшло – 2215,3 тис. грн, видатки склали – 2116,1 тис. грн.
Керуючись ст.43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та ст. 10 Кодексу України «Про надра», районна рада погодила клопотання щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами Трубіївського родовища на землях Вербівської сільської ради для видобування піщано-гравійної суміші товариством з обмеженою відповідальністю «Ружин-кварц».
Як зазначив голова районної ради В.Ц.Саківський, робота такого потужного підприємства на теренах Ружинського району збільшить надходження до районного бюджету, а також дасть можливість працевлаштування 50 жителів району.
Для проведення на території району культурно-освітньої, науково-дослідної, експозиційної, реставраційної та пам’ятно-охоронної роботи з метою духовного збагачення населення районна рада вирішила створити комунальний заклад «Ружинський краєзнавчий музей». Також депутати затвердили і статут підприємства де зазначено, що «Ружинський районний краєзнавчий музей» заснований на спільній власності територіальних громад сіл та селища Ружинського району. Серед основних напрямків роботи музею буде виявлення, збирання, облік рухомих пам’яток природи, археології, історії, інших об’єктів культурної спадщини; наукове вивчення пам’яток, які складають музейне зібрання, їх популяризація; експозиційно-виставочна, культурно-освітня діяльність та науково-методична допомога іншим музеям району.
Одним із головних питань було затвердження районної Програми імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб на 2010-2015 роки. Тому для забезпечення епідеміологічного благополуччя населення, враховуючи рекомендації постійної комісії районної ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення депутати затвердили відповідну Програму. «Затвердження цієї програми є необхідністю, оскільки уже нині в районі склався дефіцит найнеобхідніших вакцин. І для того, щоб принаймні дочекатися централізованого фінансування, ми маємо закупити найнеобхідніше за власні кошти. А це щонайменше 5 тис. гривень», – зазначив начальник відділу охорони здоров’я РДА В.В.Ніколайчук. Згідно з Програмою, – наголосив В.В.Ніколайчук – також буде проводитися робота щодо підвищення довіри населення до вакцинування та обов’язковості дотримання календаря щеплень, який розроблений профільним міністерством.
Аліна ЗІНЬКОВА

Переглядів: 821 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 kulunka  
0
І скверик теж потрібно посадити!!!! biggrin biggrin biggrin Мо колись і до нього діло дійде!!!! Принаймні я на це дуже сподіваюся!!!

1 Kolega  
0
Нарешті ми зрозуміли, що не знаючи свого минулого - не матимемо майбутнього. Ружинський район чи не єдиний в області, де немає районного краєзнавчого музею, а Ружин 100% єдиний на Житомирщині районний центр, в якому немає парку, або бодай якогось невеликого скверика. На щастя, справа з музеєм нареші рушила з місця. Тепер треба тримати кулаки, щоб усе реалізувалось, а не залишилось лише на папері. На черзі -сквер у Ружині (от я мрійник!).
До речі, пропоную на директора музею усім добре відомого Геннадія Макаровича Шкляра. Якщо він, звичайно, погодиться.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100