Головна » 2010 » Вересень » 11 » Житомирська команда Януковича долає кризу
19:16
Житомирська команда Януковича долає кризу



Відбулися обласні збори Партії регіонів «Будуємо нову країну!»

10 вересня у Житомирі відбулися обласні збори Партії регіонів «Будуємо нову країну!». Урочистий, яскравий захід під біло-блакитними прапорами залишив і у його учасників, які приїхали до Житомира з усіх куточків Житомирщини, і у житомирян, котрі стали випадковими свідками дійства, неповторне враження. Це було відкрите, емоційне, цікаве спілкування між однопартійцями, однодумцями, простими людьми, яким небайдужа доля рідної Житомирщини.

З представленням регіональної виборчої платформи на обласних зборах Партії регіонів виступив голова обласної організації Партії регіонів, керівник облдержадміністрації Сергій Миколайович Рижук. Він підсумував досягнення регіону в першому півріччі 2010 року.

Маючи достатній економічний ресурс, упродовж двох десятиліть область зазнала катастрофічних втрат у виробничій сфері. Загублено потужні промислові підприємства, цілі галузі сільського господарства – льонарство, хмелярство, доведено до жалюгідного стану тваринництво. Закономірно, що й соціальна сфера занепала. За рівнем зарплати Житомирщині належало одне з останніх місць в Україні.

Всього лиш за кілька місяців, коли за справу взялася команда Януковича, на Житомирщині сталися зміни, які вселяють оптимізм. Зарплата зросла на 20 відсотків, а безробіття зменшилося на третину, повідомив Сергій Миколайович.

Рівень зарплати – концентрований показник економічного стану. І справді, економіка області, долаючи кризу, зробила помітний крок уперед. Промислове виробництво у першому півріччі зросло на 10,2 відсотка (а це одинадцяте рейтингове місце в Україні). Відновлюється житлове будівництво, яке було зведене майже до нуля. В першому півріччі введено в експлуатацію 102 тис. кв. м житла – в 4,2 рази більше минулорічного періоду. В основний капітал інвестовано майже півтора мільярди гривень, в 1,5 рази зріс обсяг кредитування економіки, пожвавився експорт товарів.

Перші позитивні зрушення в економіці сприятливо позначилися на соціальній сфері. Фінансування медицини збільшилося на 74, 2 млн. гривень, освіти – на 112,1 млн., соціального захисту – на 122, 6 млн. Вирішена проблема інсуліну та багатьох інших медикаментів, ветерани війни отримали безкоштовних ліків більш як на 700 тис. гривень.

За позитивною динамікою соціально – економічного розвитку у першому півріччі Житомирщина вийшла на третє місце в Україні.

Голова обласної організації Партії регіонів Сергій Миколайович Рижук доповів зборам, які стратегічні завдання визначені на найближчий час. Стратегія обласної партійної організації сформульована у вигляді конкретного переліку заходів, які необхідно здійснити в усіх сферах життєдіяльності. Конкретизація планів передбачає джерела їх фінансування, а тому неможливо сховатися за гарними фразами і підмінити дії барвистими картинками. Все прозоро, чітко, реально

В стратегічному плані – будівництво хірургічного корпусу обласного онкологічного диспансеру та боксового відділення на 75 ліжок протитуберкульозного диспансеру.

Вже втомилися чекати газу мешканці Володарсько-Волинського й Черняхівського районів. Щоби газ нарешті прийшов туди, буде продовжено будівництво газопроводу Десятини-Старий Бобрик. Ця лінія поліпшить газопостачання й Житомира.

У поліських районах, як сказав Сергій Миколайович, буде розвиватися м’ясне тваринництво.

І така конкретика – в усіх сферах, аж до сільських будинків культури, дитячих садочків і майданчиків.

Доповідь голови обласної організації Партії регіонів жваво обговорювалась. Перед присутніми виступили депутат Житомирської обласної ради, директор Житомирського ремонтно-механічного заводу Сергій Бутенко, голова Черняхівської районної організації Партії регіонів, голова Черняхівської райдержадміністрації

Сергій Поліщук, голова Ради Житомирської обласної організації ветеранів Микола Каширін, член Правління Житомирської обласної молодіжної громадської організації «Союз молоді регіонів України», начальник Житомирського обласного молодіжного центру праці Сатанюк Максим. Резолюцію зборів оголосила член Партії регіонів, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації Раїса Гула.

Із резолюції зборів: «Ми, учасники Житомирських обласних зборів Партії регіонів, кандидати в депутати місцевих рад всіх рівнів, кандидати на посади сільських, селищних, міських голів, урочисто засвідчуємо народові України готовність і здатність захищати інтереси територіальних громад, дбати про добробут кожного громадянина.

Ми висловлюємо підтримку курсу масштабних реформ, проголошених Президентом України Віктором Януковичем, його знаковим ініціативам та ефективним практичним діям, спрямованим на зміцнення фінансової самостійності територіальних громад, перетворення місцевого самоврядування на дієвий, самостійний інститут народовладдя».

Яскраві, неповторні враження залишив у присутніх виступ учнів відомої на всю Україну Житомирської школи хореографічного мистецтва «Сонечко».


Петро Дубограй
За матеріалами Житомир.info
Переглядів: 652 | Додав: zmya | Рейтинг: 1.0/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100