Головна » 2009 » Жовтень » 29 » 13 річниця створення ДПА України
23:19
13 річниця створення ДПА України



30 жовтня минає 13 років, як Указами Президента України від 22.08.1996 р. «Про утворення Державної податкової адміністрації України та місцевих державних податкових адміністрацій» та від 30.10.1996 р. «Питання державних податкових адміністрацій» на базі податкових інспекцій було створено якісно нову, самостійну з вертикальною структурою податкову службу, яка поєднує в собі функції контролю за сплатою податків, стягнення податкового боргу та боротьбу з ухиленням від сплати податків. Практично з цього часу розпочався процес формування структури податкової служби України.
У 1997 році за короткий час було створено Державний реєстр фізичних осіб. У лютому 1998-го розпочалась робота над проектом Податкового кодексу, який у липні 2000 року був поданий на розгляд до Верховної Ради України та прийнятий у першому читанні.
5 лютого 1998 року Верховна Рада прийняла зміни до Закону «Про державну податкову службу в Україні», відпо-відно до яких податкове відомство стало центральним органом виконавчої влади країни. До його складу увійшли спеціальні підрозділи МВС по боротьбі з карним приховуванням прибутків від оподаткування – податкова міліція, а також було детально визначено її структуру, повноваження і права.
У липні 2000 року Президент України своїм Указом затвердив Положення про Державну податкову адміністрацію України. Цей документ на законодавчому рівні визначив стратегію і тактику діяльності податкової служби на сучасному етапі.
Зараз податкові органи забезпечують близько 80% всіх надходжень до державного і місцевого бюджетів. При цьому здійснюють контроль за адмініструванням майже 100 видів податків, зборів, обов’язкових платежів до бюджетів усіх рівнів.
Підвищену увагу ДПА України приділяє питанням реформування та модернізації державної податкової служби. Проект модернізації було розроблено у 2000 році та підтримано Світовим банком. Модернізація поетапно автоматизує роботу з платниками, переводить контрольні повноваження податківців і обов’язки щодо сплати податків у світ Інтернету.
Процес реформування податкової служби продовжується. Він спрямований на те, щоб зробити податкову систему простішою та зрозумілішою. Фінансова криза, що позначилась на розвитку всіх галузей економіки, внесла певні корективи і в часові межі втілення в життя планів з осучаснення вітчизняної податкової системи. Але навіть за відсутності докорінних змін у податковому законодавстві ми не зупиняємось на досягнутому, а впевнено просуваємось уперед в рамках цього проекту. Подальша європейська інтеграція України передбачає і реформування системи оподаткування з урахуванням світових стандартів і законодавства ЄС.
Успішність будь-якої роботи, а тим більше виконання відповідальних доручень уряду в сфері державних фінансів, залежить від професійного підходу до справи. Цьогорічні завдання, доведені до державної податкової інспекції, є вкрай складними, а економічна ситуація змушує постійно мобілізовувати зусилля.
Зустрічаючи 13-у річницю, Державна податкова інспекція у Ружинському районі спільно з органами виконавчої влади, наполегливою працею забезпечила виконання та перевиконання доведених показників січня-вересня. Це є добрим свідченням зростання добробуту наших громадян.
Сьогодні, коли надзвичайно актуально постало питання детінізації економіки, прагнучи підвищувати рівень податкової культури суб’єктів господарювання, державна податкова служба України проводить рейтингове оцінювання, яке сприяє громадському визнанню позитивної ролі найбільш значних і сумлінних платників податків, популяризує грамотне, чесне та прозоре ведення бізнесу, морально стимулює суб’єкти господарювання до добровільної та своєчасної сплати податків.
Наразі одними з кращих платників району є Ружинська районна державна лікарня ветеринарної медицини (керівник В.С.Тимчук), ВАТ «АТП-11840» (М.С.Табачук), ДП «Ружин-молоко» (А.Я.Цехмейструк), СВАТ «Житомиррибгосп» (В.І.Федун), СФГ «Україна» (А.М.Шокал), ДП «Рогачівське» (В.І.Шуляк), СФГ ім. Мічуріна (В.І.Пилипчук), ДП «АФ «Ян» (Л.М.Паламарчук), ПСП ім. Цюрупи (О.Г.Самчук), ДП «Новофастівське» (Ю.В. Крижанівський), ВАТ «Уманьферммаш» (А.В. Ліпкан).
Користуючись нагодою, хочу привітати весь колектив та ветеранів податкової служби. Побажати всім міцного здоров’я, достатку і благополуччя. Особливих успіхів тим, хто у прагненні наповнити державну скарбницю, бажає звести український храм миру, заможності і справедливості. Нехай Ваша праця завжди буде потрібною і корисною, справи – вагомими і переконливими, а зусилля – рішучими та послідовними.
Катерина ВЕЛИКА,
начальник ДПІ у Ружинському районі

Переглядів: 826 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100