Головна » 2009 » Жовтень » 21

Руйнувати завжди легше, ніж будувати. А збудоване легше зберегти, ніж потім відбудовувати зруйноване. Здавалося б, відома аксіома. Та в більшості випадків відбувається навпаки. Усе те, що будувалось, примножувалось роками-десятиліттями, не вберегли, розтрощили, порізали на брухт, порозтягували, а потім бідкаємось, що втратили майно. Ходимо, шукаємо допомоги, як після пожежі, шукаємо відро, щоб загасити полум’я.

Не так уже й давно Ружинський хлібзавод забезпечував різноманітною хлібобулочною продукцією, кондитерськими та ковбасними виробами весь район. Не було значних нарікань і щодо якості продукції. Жителі району мали власний хліб, ковбаси, печиво, макарони, напої, на підприємс-тві працювали люди. Згодом підприємство змінило форму власності. Завод перейшо ... Читати далі »
Просмотров: 871 | Добавил: zmya | Дата: 21.10.2009 | Комментарии (0)

Урочисте засідання до Дня працівника харчової промисловості стало справжнім подарунком для трудівників єдиного в Ружинському районі підприємства, що виробляє продукти харчування, — дочірнього підприємства «Ружин-молоко». Слова вітань, щирі побажання щастя та благополуччя лунали цього дня на адресу трудівників підприємства, а запальними піснями, неперевершеними аріями з опер, дотепами, жартами, гуморесками потішили учасників свята артисти центру військово-музичного мистецтва повітряних сил Збройних Сил України «Крила України».
Вітаючи колег з професійним святом,
директор дочірнього підприємства А.Я.Цехмейструк наголосив, що на працівників галузі покладена величезна відповідальність, адже вони працюють на благо людей, задовольняючи їх потреби у смачних і якісних продуктах харчування, працюють над впровадженням у виробництво нових видів продукції, яка користується попитом на ринку. Він також подякував за працю та відданість професії усім працівникам та ветерана ... Читати далі »
Просмотров: 968 | Добавил: zmya | Дата: 21.10.2009 | Комментарии (0)


Транспортна система України виходить на все більш високий рівень. Сучасні транспортні шляхи стають ознакою модернізації життя, свідченням стабільного та динамічного розвитку 
держави.
Сьогодні важко уявити собі сучасне життя, господарську діяльність та побут кожної людини без автомобільного транспорту. У цій важливій сфері економіки трудиться численна армія професіоналів, праця яких багато в чому визначає функціонування всіх галузей господарства району та життєдіяльність населених пунктів.
На території нашого району працює автодорожнє підприємство «Ружинський райавтодор», яке обслуговує 256,9 кілометрів доріг. Очолює організацію В.ІМаркітан — принциповий, добропорядний та справедливий керівник. Тридцять робітників не покладаючи рук трудяться для покращення стану шляхів, зменшення аварійності та збільшення безпеки всіх учасникі ... Читати далі »
Просмотров: 819 | Добавил: zmya | Дата: 21.10.2009 | Комментарии (0)

Станом на 1 жовтня 2009 року у Єдиному Державному реєстрі підприємств та організацій України у Ружинському районі значилвся 501 суб’єкт господарської діяльності, з них 481 або 96,0 % мають статус юридичної особи, 20 — філії без права юридичної особи.
Із зареєстрованих в районі підприємств та організацій — 169 зазначили першим видом діяльності сільське господарство, мисливство та лісове господарство, 94 — державне управління, 69 — надання комунальних та індивідуальних послуг; діяльність у сфері культури та спорту, 58 — освіту, 41 — торгівлю, ремонт автомобілів, побутових виробів та предметів особистого вжитку, 25 — переробну промисловість, 11 — операції з нерухомим майном, оренду, інжиніринг та надання послуг підприємцям, 12 — будівництво, 8 — охорону здоров’я та надання соціальної допомоги, 5 — діяльність транспорту і зв’язку, 2 — фінансову діяльність, 1 — рибництво, 4 — добувну промисловість, 2 — виробництво та розподілення електроенергії, газу та води.
Тамі ... Читати далі »
Просмотров: 883 | Добавил: zmya | Дата: 21.10.2009 | Комментарии (0)


Нові умови вступу до українських вишів спонукають наше суспільство провести ревізію поглядів на освітянську роль коледжів, училищ, технікумів. Попит на них зростає. І цьому підтвердженням є результати вступної кампанії на нинішній навчальний рік. До прикладу, на одне навчальне місце у Верхівнянській філії Житомирського агротехколеджу претендувало півтора абітурієнта. Відомо, що у попередні роки заклад відчував дефіцит бажаючих навчатися у ньому. Про роботу навчального закладу спілкуємося з директором коледжу О.О.Дмитренком.
– Олексію Олексійовичу, розкажіть, будь ласка, детальніше про результати вступної кампанії на 2009-2010 навчальний рік у філії.
– На перший курс цього року до нас прийшли навчатися 75 студентів, з них 70 – за державний кошт. Бажаючих вступити до навчального закладу, згідно заяв, було 110. Це діти не л ... Читати далі »
Просмотров: 977 | Добавил: zmya | Дата: 21.10.2009 | Комментарии (1)


На запитання наших читачів відповідає заступник начальника відділу Держкомзему у Ружинському районі М.В.Руденко.
Я купив житловий будинок. Земельна ділянка попереднім власником не була приватизована. Як мені приватизувати землю? Чи можу я скористатися правом на безплатне отримання акта на землю?
Приватизація земельних ділянок при переході права власності на житловий будинок, господарські будівлі і споруди на підставі цивільно-правових угод (купівля-продаж, дарування) здійснюється шляхом розроблення технічної документації із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на земельну ділянку.
Особа, до якої на підставі договору купівлі-продажу або дарування перейшло право власності на житловий будинок, має право звернутися до сільської, селищної ради для прийняття рішення про передачу їй у власність земел ... Читати далі »
Просмотров: 975 | Добавил: zmya | Дата: 21.10.2009 | Комментарии (0)

З першого січня 2009 року набрав чинності Закон України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків», метою якого є захист житлових прав мешканців гуртожитків, недопущення їх виселення із займаних житлових приміщень, недопущення відчуження гуртожитків, які будувалися за державні кошти.
Громадяни, які на законних підставах і тривалий час (не менше п’яти років) зареєстровані та фактично проживають у гуртожитках, призначених для проживання одиноких громадян або для проживання сімей, та не мають іншого власного житла, можуть реалізувати право на житло шляхом приватизації його у гуртожитку.
Цей закон чинний щодо гуртожитків, які є об’єктами права державної чи комунальної власності, та гуртожитків, які перебувають у повному господарському віданні чи в оперативному управлінні підприємств, установ, організацій з управління житловим фондом незалежно від форм власності. Крім гуртожитків, що перебувають на балансі військових частин, закладів, уста ... Читати далі »
Просмотров: 1040 | Добавил: zmya | Дата: 21.10.2009 | Комментарии (0)

На звернення громадян щодо встановлення статусу інваліда війни особам, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС у складі формувань Цивільної оборони відповідно до п. 9 ст. 7 Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» відповідає начальник управління Ольга Петрівна Розумович .
Пунктом 10 «Положення про порядок видачі посвідчень і нагрудних знаків ветеранів війни», затвердженого постановою КМУ від 12.05.1994 р. №302, визначено, що «Посвідчення інваліда війни» видається на підставі довідки МСЕК про групу та причину інвалідності.
Водночас мають місце випадки, коли для встановлення статусу інваліда війни громадяни надають до органів праці та соціального захисту населення довідки, що видаються Комісіями з питань підтвердження участі в ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Управління з питань надзвичайних ситуацій Київської обласної та Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Київської міської держадміністра ... Читати далі »
Просмотров: 3730 | Добавил: zmya | Дата: 21.10.2009 | Комментарии (0)

Здається, звичайнісінькі слова, а примушують людину задуматися над своїм життям. Внутрішній світ людини – як незбагненно великий небесний простір, як море, в якому не порахувати крапель, як пахуча квітка, в неповторності якої не можна виміряти межі краси і сили аромату.
Скільки ж всього в нашій душі? Настільки багато, що навіть слова всіх мов на землі, всі жести, відомі нам, не стануть дзеркалом внутрішнього світу. Тому і потрібне нам мистецтво – мистецтво творити. Картина, вірш, виріб – зв’язаний, сплетений, зліплений, зшитий – все несе в собі частинку інформації про свого творця, його душу.
Не дарма саме такій тематиці («Не святі горшки ліплять») була присвячена виставка учнівських робіт з природного матеріалу в Зарічанській школі.
Завітавши до нас, ви були б здивовані побаченим. Малята-першокласники вразили композицією «До рідного берега», де два красені-лебеді, схиливши голови, серед густих очеретів хлюпотіли водою. Навіть важко повірити, що зі звичайн ... Читати далі »
Просмотров: 1436 | Добавил: zmya | Дата: 21.10.2009 | Комментарии (0)

Осінь – чарівна пора року, яка надихає на поезію, дарує останнє тепло року та свята врожаю. Святом Міс Осінь-2009, яке традиційно відбувається у школі ще з 2000 року, порадувала осінь весь колектив Бистрицької школи.
Тож дев’ять років поспіль дівчатка нашої школи змагаються за звання Міні-міс Осінь, Юна Міс Осінь та Міс Осінь.
Конкурси оголошуються заздалегідь і учасниці починають готуватися. Кожна по-різному готує розповідь про себе, потім дівчатка змагаються, хто талановитіший: вони співають, танцюють, декламують вірші. А далі – показ мод та зачісок. Які тільки моделі одягу та зачіски не видумували наші конкурсантки! І одяг із паперу, з осіннього листя, дощовиків, бальні сукні з целофанових пакетів, а також взуття: черевички, резинові чобітки, ласти, калоші і до них оригінальний супровід, — де і коли їх можна одягати та взувати.
Наступний конкурс — музичний. Конкурсантки заздалегідь готують відео-кліп на пісню про осінь. А завершенням свята став конкурс ... Читати далі »
Просмотров: 952 | Добавил: zmya | Дата: 21.10.2009 | Комментарии (0)


Чотирнадцятого жовтня, у день Покрови Пресвятої Богородиці, яку запорізькі козаки вважали своєю заступницею, поповнюються ряди Всеукраїнської дитячої організації «Козаченьки».
Вже протягом трьох років діє така організація і в Бистрицькій ЗОШ І-ІІІ ступенів. Цьогоріч її лави поповнили 18 учнів третього класу.
На урочисту лінійку зібралися всі учні та працівники школи. Курінні отамани кожного козацького загону рапортували кошовому отаману школи Володимиру Матвійчуку.
Класовод третього класу Катерина Олександрівна Безкоровайна підготувала з учнями літературно-музичну композицію. Щирими були виступи дітей, урочисто лунала присяга, дзвеніла над шкільним по-двір’ям козацька пісня.
Хвилюючим моментом стало пов’язання краваток радою старшин, передача знамена, обсипання всіма учнями та вчителями нового поповнення пшеничним зерном. На славу вдалася і козацька каша, якою частували прийнятих до козацьких лав к ... Читати далі »
Просмотров: 915 | Добавил: zmya | Дата: 21.10.2009 | Комментарии (0)

Міні-чат

100