Головна » 2009 » Жовтень » 29
Мудрий український народ давно підмітив, що риба шукає, де глибше, а людина – де краще. Так і селянин, отримавши у власність земельний і майновий паї, прагне віддати їх у кращі руки. Один інвестор обіцяє молочні ріки та масляні береги, інший – золоті гори, а людям залишається вірити їм на слово. Чи не перетворюються обіцянки на цяцянки показує лиш час.
Не стали виключенням і вербівчани. Довіривши землю інвесторам, сподівалися, що жити в селі стане хоч трохи краще, молодшим буде робота, старшим – увага, якась копійка капне на ремонт доріг, школі буде допомога. Та не все сталось, як гадалось. Стосунки з ТОВ «Ружин-Агро» складалися по-всякому. А нещодавно з’явилися чутки, що на землях вербівчан працює «Технологічна Аграрна Компанія». Хто вони, звідки взялися, чого від них чекати? Невідомість турбує більш за все. Детальніше про компанію, методи її роботи розповів редакції виконавчий директор ЗАТ «Технологічна Аграрна Компанія» Валерій Петрович Шаранюк:
— Насправд ... Читати далі »
Просмотров: 1071 | Добавил: zmya | Дата: 28.10.2009 | Комментарии (0)



Коли все руйнується, розпочинати будівництво, чи взагалі, якусь нову справу надзвичайно складно. Відсутність необхідних коштів, обладнання – перші перепони на шляху до продуктивної роботи. Але, коли є бажання, можна здолати будь-які перепони. Добре, що на той час не було ще кризи, банківська система працювала справно. У жовтні 2005 року Андрій Андрійович Масюк взяв кредит, орендував приміщення у СТОВ «Зарудинецьке», закупив у СВК «Ружинський» 20 свинок і розпочав господарювати. На допомогу запросив місцевих жителів – сім’ю Ремінських. Власними силами відремонтували приміщення. Але правильно кажуть люди – ремонт не можна закінчити, його можна лише призупинити. Тож уже протягом чотирьох років продовжується ремонт приміщень. Та більше не ремонт, а модернізація. Встановлюється нове сучасне обладнання, модер ... Читати далі »
Просмотров: 959 | Добавил: zmya | Дата: 28.10.2009 | Комментарии (0)

Відбулася нарада-семінар із сільськими та селищним головами, на якій розглянули питання створення районної Асоціації сільських та селищних голів та обрання делегатів на відповідні збори обласного рівня, а також обговорили основні засади Закону України «Про боротьбу з корупцією», збереження внутрішньої цілісності господарських меліоративних систем та зміни, які плануються ввести до Постанови Кабміну «Деякі питання реалізації права власності на землю громадянами України». На семінарі були присутні й депутати обласної ради Л.О.Антонюк,
О.К.Толстанов, О.М.Білецький.
Усі присутні очільники одноголосно проголосували за створення районної Асоціації сільських та селищних голів та обрання керівником організації Мовчанівського сільського голову Г.Є.Козіцьку. Розпочавши перше засідання асоціації Галина Євгенівна на посаду секретаря запропонувала кандидатуру Плосківського сільського голови І.М.Сиротенко, яку одноголосно підтримали всі сільські голови. Разом із головою т ... Читати далі »
Просмотров: 777 | Добавил: zmya | Дата: 28.10.2009 | Комментарии (0)


За вересень 2009 року автотранспортними підприємствами району, що займаються перевезенням пасажирів (включаючи перевезення автотранспортом фізичних осіб), було перевезено 73, 4 тис. осіб, що на рівні вересня минулого року. За січень-вересень 2009 року перевезено 681, 5 тис. пасажирів, що на 4.2% більше, ніж за 9 місяців минулого року. Пасажирообіг за вересень склав 1771,7 тис. пас. км, що на 5% менше вересня минулого року. З початку року виконано 17065,4 тис. пас. км, що на 5% більше, ніж за відповідний період минулого року.
Відділ статистики у Ружинському районі

Просмотров: 941 | Добавил: zmya | Дата: 28.10.2009 | Комментарии (0)

Ружинським районним управлінням юстиції зареєстровано Ружинську районну організацію партії «Реформи і порядок» без статусу юридичної особи, з видачею свідоцтва про державну реєстрацію за №261 від 27.10.2009 року. Керівник: Зайчук Віктор Федорович.


Ружинським районним управлінням юстиції зареєстровано Ружинську районну організацію політичної партії «Українська платформа» без статусу юридичної особи, з видачею свідоцтва про державну реєстрацію за №260 від 24.09.2009 року. Керівник: Туранський Владислав Цезарович.

Просмотров: 832 | Добавил: zmya | Дата: 28.10.2009 | Комментарии (0)




30 жовтня минає 13 років, як Указами Президента України від 22.08.1996 р. «Про утворення Державної податкової адміністрації України та місцевих державних податкових адміністрацій» та від 30.10.1996 р. «Питання державних податкових адміністрацій» на базі податкових інспекцій було створено якісно нову, самостійну з вертикальною структурою податкову службу, яка поєднує в собі функції контролю за сплатою податків, стягнення податкового боргу та боротьбу з ухиленням від сплати податків. Практично з цього часу розпочався процес формування структури податкової служби України.
У 1997 році за короткий час було створено Державний реєстр фізичних осіб. У лютому 1998-го розпочалась робота над проектом Податкового кодексу, який у липні 2000 року був поданий на розгляд до Верховної Ради України та прийняти ... Читати далі »
Просмотров: 825 | Добавил: zmya | Дата: 28.10.2009 | Комментарии (0)

Проведення соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю — це основне завдання центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Пріоритетним напрямком таких центрів є робота з сім’ями, окремими молодими особами, які потрапили в складні життєві обставини.
В Ружинському районному центрі СССДМ працює 5 штатних працівників. На них покладено відповідальне та нелегке завдання – забезпечення, поліпшення та відновлення якості життєдіяльності сімей, дітей та молоді, захист їх конституційних прав, свобод і законних інтересів, задоволення культурних та духовних потреб.
У центрі працює служба соціальної підтримки сім’ї, яку очолює А.М.Скрипнюк – старанний та відповідальний працівник. Поїхати до домівки тих людей, які потрапили в складні життєві обставини, надати весь комплекс соціальних послуг, заспокоїти, допомогти порадою та добрим словом, підняти настрій діткам та дорослим – все це робота яку виконує Аліна Миколаївна. А ще в центрі вона веде соціальний супровід п ... Читати далі »
Просмотров: 889 | Добавил: zmya | Дата: 28.10.2009 | Комментарии (0)

На високій мажорній ноті завершує службову кар’єру начальник відділу організації виробництва, переробки та маркетингу сільськогосподарської продукціїї управління агропромислового розвитку Володимир Іванович Розломій. Він виходить на заслужений відпочинок. З цього приводу наш кореспондент Василь Копач взяв інтерв’ю.
— Володимире Івановичу, в цьому році вперше в історії Ружинського району є реальна можливість перетнути чотирьохтисячний рубіж по надоях молока від кожної корови. Розкажіть, будь ласка, нашим читачам з чого все розпочиналося?
— Коли я розпочинав свою трудову діяльність, а це було в середині 70-х років минулого століття, то з усіх показників у тваринницькій галузі район завжди мав показники нижчі середньообласних. В цілому за рік середньодобові надої в розрахунку на одну корову складали 1400–1600 кілограмів молока. Тоді перед працівниками галузі стояло завдання досягти двохтисячного рубежу. А мій попередник Олександр Євдокимович Ган ... Читати далі »
Просмотров: 985 | Добавил: zmya | Дата: 28.10.2009 | Комментарии (0)

Одним із напрямів роботи управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації є забезпечення соціального захисту та виплата компенсацій постраждалим внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. Саме цій ділянці роботи з людьми, для яких чорнобильська катастрофа стала трагедією всього життя, присвятила всі свої знання, вміння та прагнення допомагати людям головний спеціаліст управління Марина Лук’янівна Пилипенко.


Родом з міста Єсіль Цілиноградської області Казахстану, Марина волею долі опинилася в Ружинському районі у селі Ягнятин. Саме серед мальовничих краєвидів Ягнятина минало її дитинство та юність, роки навчання у школі, тут вона зустріла своє кохання, виростила своїх дітей. Марина вважає село найкращим місцем, де мають зростати і виховуватись діти, адже в селі люди живуть як велика роди ... Читати далі »
Просмотров: 985 | Добавил: zmya | Дата: 28.10.2009 | Комментарии (0)

Сьогодні управління праці та соціального захисту населення опікується усім тим колом питань, від яких залежить добробут людей. Звичайно, це покладає на працівників управління велику відповідальність, адже потрібно організувати чітку скоординовану з багатьма іншими органами виконавчої влади діяльність, яка б дала можливість ефективно реалізувати державну соціальну політику на місцях. Але разом з тим — додає їм творчої наснаги, зобов’язуючи якнайкраще впоратися з обов’язками. Адже, що краще вони роблять свою справу, то швидше зростатиме рівень життя малозахищених верств населення, ветеранів війни та праці, інвалідів.
В управлінні праці та соціального захисту населення працює 30 досвідчених працівників.
Відділом праці, який очолює І.Л Охрімчук, протягом року було проведено 37 перевірок на підприємствах усіх форм власності щодо дотримання державних гарантій в оплаті праці.
Ліквідація боргів із заробітної плати була і залишається однією із найважливіших соціаль ... Читати далі »
Просмотров: 850 | Добавил: zmya | Дата: 28.10.2009 | Комментарии (0)

Міні-чат

100