Головна » 2009 » Жовтень » 14
Просмотров: 867 | Добавил: zmya | Дата: 14.10.2009 | Комментарии (0)

Новий православний храм святого апостола Івана Богослова освячено у селі Сахни дев’ятого жовтня. Попередню церкву було зруйновано кілька десятиліть тому. Відтак відкриття новозбудованої святині стало знаменною подією не лише для місцевих жителів, а й для всієї православної громади району.
Церква невеличка, целяна, з одним куполом. Всередині – ікони, прикрашені вишитими рушниками. Найбільше привертають увагу «Свята вечеря» та вишита «Свята Варвара». Найціннішою є дерев’яна храмова ікона Івана Богослова (на фото вгорі парворуч), якій, за переказами, близько 300 років і яку місцева жителька колись врятувала від пожежі. Цього святкового дня храм поповнився новими іконами. Коло церкви стоїть хрест, коло якого молилися віруючі до спорудження храму. Навколо будівлі – квітують клумби. Хоча благоустрій прилеглої території ще не завершено. Однак головне – це те, що в місцевої ... Читати далі »
Просмотров: 1106 | Добавил: zmya | Дата: 14.10.2009 | Комментарии (0)

Економічна ситуація, яка склалась на сьогодні, диктує нові умови співпраці податківців та платників податків. Дуже важливо, щоб кожен громадянин усвідомлював роль податкової служби, яка, крім виконання суто фіскальної функції, прагне захищати інтереси держави і законні права платників податків, намагаючись послабити негативний вплив економічної кризи на добробут громадян.
Незважаючи на складні фінансові умови, що позначились на економічній діяльності нашого району, а це і втрата бюджетоформуючих платників (Ружинське відділення УЕГГ), прогнозні показники виконані як до Зведеного, так і до місцевого бюджетів.
Так у січні-вересні поточного року до Зведеного бюджету надійшло 16229,6 тис.грн, або 110,6% планово-нормативної бази надходжень. Не досягнуто виконання прогнозних показників з податку на прибуток (85,4%), податку на додану вартість (87,7%), збору на розвиток виноградарства (98,4%).
Протягом січня-серпня 2009 року до Зведеного бюджету забезпечено надх ... Читати далі »
Просмотров: 978 | Добавил: zmya | Дата: 14.10.2009 | Комментарии (0)

На нараді, яку проводила районна рада, обговорили питання забезпечення бюджетів сільських рад коштами для виплати зарплат, підписання селянами договорів із молокоприймальними підприємствами, а також питання безкоштовної приватизації, яке сьогодні, мабуть, всіх турбує найбільше.
Начальник фінансового управління РДА З.Т.Пеньківська зазначила, що за результатами дев’яти місяців, майже у всіх сільських радах є перевиконання плану надходжень до місцевих бюджетів (лише по Роставицькій 600 грн невиконання), однак, за її словами, у такому темпі потрібно працювати й надалі, щоб гарними показниками зустріти новий рік.
Щодо підписання договорів із молокоприймальними підприємствами, то керівники сіл домовилися подати в управління агропромислового розвитку РДА інформацію про те, які саме підприємства збирають молоко на території кожного населеного пункту.
Всіляко посприяти проведенню безкоштовної приватизації в селах району закликав заступник начальника відділу Держком ... Читати далі »
Просмотров: 862 | Добавил: zmya | Дата: 14.10.2009 | Комментарии (0)

                                        
Кожний народ унікальний – незалежно від того, великий він чи маленький, могутній чи непомітний. У кожного своя історія, і свій нелегкий та тернистий шлях. Історія української нації хоча й болюча, проте досить давня та цікава. Так в багатьох маленьких українських селах і селищах ще можна знайти безліч речей із народного побуту – це і старовинні ікони, і глечики-двійнятка, і тканні та вишиті сорочки, і фартухи та знамениті хромові чоботи, і коромисла та дерев’яні ночви, і веретена та кужілі, й іграшки, якими гралися ще на початку минулого сторіччя.
Зібрати такі знахідки в одному місці, створивши музей народного побуту, вирішили в Дерганівці. На заклик сільського голови А.Ц.Зінькової та місцевого бібліотекаря В.Я. Поліщук відгукнулися майже всі жителі села. Приносили, хто що мав. Відтепер у музеї можна побачити такі, подек ... Читати далі »
Просмотров: 2607 | Добавил: zmya | Дата: 14.10.2009 | Комментарии (1)

Старість — не радість говорить народне прислів’я. І справді, важко старенькій людині, у вісімдесят, дев’яносто років, коли ниють старечі кості, стогне, плаче душа за молодими літами, які немовби спресовані в часі загубилися в надмірних поневіряннях. Працювати вже немає сил, а інколи доводиться на самоті доживати останні дні свого земного шляху. Таких людей не багато, але вони є. В когось зовсім не було дітей, інших через непорозуміння, земні проблеми – діти покинули напризволяще. Дискомфорт приносять старенькі не тільки чужим людям, навколишньому оточенню, але й своїм дітям, яких так важко ростили, доглядали, плекали, виховували, а на старості літ виявилися нікому непотрібними. І від цього відчаю ще більше стискається серце, а гіркі, пекучі сльози самі навертаються на очі.
У Вчорайшенській дільничній лікарні зараз перебувають літні люди, які потребують догляду. Зокрема, це Г.І.Мирончик 1929 року народження з Малої Чернявки, О.І.Фесенко 1938 р.н. з Жовтневого, Г ... Читати далі »
Просмотров: 1340 | Добавил: zmya | Дата: 14.10.2009 | Комментарии (0)

За оперативними даними управління агропромислового розвитку рай-держадміністрації станом на 13 жовтня 2009 року у СФГ «Україна» кожен гектар, зайнятий під кукурудзою, видає по 96 центнерів зерна. Разом із начальником управління агропромислового розвитку РДА Борисом Олександровичем Ходаківським ми побували на полі №8 у селі Бистрику і переконалися, що у цьому господарстві вирощено рекордний урожай. Справді, качаниста вродила на славу. З ранку до ночі у полі працюють люди. Тут ми зустріли керівника СФГ «Україна» Андрія Миколайовича Шокала та бригадира Дмитра Сергійовича Харчука, які безпосередньо причетні до цієї роботи сьогодні. Золотаво-жовте зерно кукурудзи швидко наповнювало бункер комбайна, який поважно на малій швидкості рухався по полю. Хлопці працюють на вітчизняній техніці. За кермом комбайна трудиться Андрій Миколайович Коломієць. Відвозить зерно від комбайна тракторист Володимир Вас ... Читати далі »
Просмотров: 813 | Добавил: zmya | Дата: 14.10.2009 | Комментарии (0)

Міні-чат

100