Головна » 2010 » Березень » 19 » 19 березня – День працівників житлово-комунального господарства
21:14
19 березня – День працівників житлово-комунального господарства
Віддані своїй професії і покликанню
У наш час молодь прагне здобути престижну професію, отримувати високу зарплату і жити в місті. Дипломом модних на сьогодні юриста, економіста, менеджера, банкіра, бухгалтера тощо уже нікого не здивуєш. Та є фахівці, які присвятили своє життя роботі також на благо людей, вони займаються хоча й не такою модною, проте вкрай потрібною працею. В той час коли ще більшість ніжиться в ліжку, працівники житлово-комунальної сфери уже працюють, забезпечуючи водопостачання в оселі ружинців та жителів Заріччя, водовідведення від будинків та своєчасне вивезення твердих побутових відходів.
На території Ружинської селищної ради цією нелегкою, але потрібною роботою займаються працівники МКП «Господарник», яке було створене в 2002 році рішенням селищної ради «Про створення госпрозрахункового малого комунального підприємства «Господарник»» на заміну збанкрутілому КПОЖК. Від початку на підприємстві трудилися 19 працівників, нині ж лише 12. Проте незначна кількість працюючих аж ніяк не позначається на виконанні завдань та на професійності виконаних робіт.
– Колектив у нас надзвичайно дружний та працьовитий, – зазначає керівник підприємства М.М.Марущак, який очолив «Господарник» у 2003 році.
– Розпочинати роботу було надзвичайно важко, адже коли прийшов сюди, застав суцільну розруху та величезні (близько 90 тис. грн) борги. Ви не повірите, але стіни у деяких кабінетах службового приміщення просто попадали, погнила підлога, а на виклики, у разі необхідності, ми їздили велосипедами, оскільки не мали службового транспорту. Сьогодні ж МКП «Господарник» боргів не має, уже проведений частко відремонтували службові приміщення, а ще за рахунок заощаджених коштів, отриманих від виконання робіт згідно інвестиційних програм, було придбано новий службовий автомобіль ВАЗ-2104. А декілька років тому підприємство за рахунок державної субвенції провело 2,6 кілометра водогону у с.Заріччя, а це, погодьтеся, у нинішніх умовах значний обсяг робіт. Щоб боротися зі злісними неплатниками, сьогодні «Господарник» проводить претензійну роботу щодо стягнення боргів із споживачів через суд. Якщо ж порівнювати із сусідніми районами, то там ви не знайдете таких показників у жодному підприємстві.
Проте таких результатів я не досягнув би самотужки без свого колективу, адже один в полі – не воїн. Так уже тривалий час головним бухгалтером МКП «Господарник» працює Г.М.Гладишко, бухгалтером з нарахування платежів Н.В.Марущак, нелегку роботу контролерів водомереж виконують В.В.Біляк та Н.В.Руденко. Завдяки економісту Н.О.Кравчук наше підприємство успішно впоралося із введенням нових тарифів на житлово-комунальні послуги. Вивезенням твердих побутових відходів займається водій асенізаційної машини з багаторічним стажем О.В.Яремчук, а випадки поломки чи проривів водомереж упішно ліквідовує слюсар-водопровідник В.М.Бонюк. Протягом багатьох років надзвичайно важкою роботою операторів каналізаційно-насосних станцій працюють О.А. Буряк та С.О.Колісник. Всі вони справжні професіонали, люди віддані своїй професії і покликанню, – з гордістю розповідає про підлеглих М.М.Марущак.
Проте працівники МКП «Господарник» не хочуть зупинятися на досягнутому. За словами керівника підприємства, уже зараз розробляється проектно-кошторисна документація і планується реконструкція водомереж для поліпшення водопостачання у с.Заріччя, протягом 2010 року також буде проведене гідроочищення артезіанських свердловин «Бистричок» і «Сільгосптехніка». Отож працювати ще є над чим. Нині термінової заміни потребують глибинні насоси на артезіанських свердловинах, необхідно також закупити нові контейнери для сміття, а на все це потрібні чималі гроші.
Сьогодні працівники МКП «Господарник» вміло виконують всі покладені на них завдання, та сподіваються, що завдяки вчасним розрахункам споживачів та субвенціям від держави, вони зможуть надавати і ружинцям, і мешканцям Заріччя ще якісніші комунальні послуги.

Аліна ЗІНЬКОВА

Переглядів: 954 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100