Головна » 2010 » Березень » 11

Останнім часом багато житомирських медіа повідомляли про те, що в регіоні у 2009 році спостерігався «справжній бебі-бум». Ми спробували з’ясувати, чи відбувся «демографічний вибух» в Ружинському районі, який у обласному рейтингу займає четверту сходинку за рівнем соціально-економічного розвитку.

Просмотров: 688 | Добавил: zmya | Дата: 11.03.2010 | Комментарии (0)

Редакція газети «Ружинська земля» провела розіграш призів для передплатників газети, які подали до редакції для участі в лотереї квитанції про передплату. Розіграш відбувся на щосередовій нараді голови райдержадміністрації з керівниками підприємств, установ, організацій району.
Комісія у складі заступника голови райдержадміністрації О.В.Кирилюка та депутата районної ради А.О.Шевчука стежила за дотриманням чесності й прозорості проведення розіграшу, а почесна місія витягувати номерки, за якими розташовані у списку учасників лотереї передплатники, випала начальнику Ружинського відділення УД ППЗ «Укрпошта» Л.А.Оберемко. 
Результати розіграшу засвідчені комісією та редактором газети В.А.Кащуком у відповідному рішенні, а переможцями лотереї від «Ружинської землі» стали:
За результатами розіграшу серед передплатників районки на перше півріччя 2010 року
блендери виграли:
О.М.Пеньок з Ружина,
К.Гуменюк з Прибережног ... Читати далі »
Просмотров: 719 | Добавил: zmya | Дата: 11.03.2010 | Комментарии (0)

Такої суворої зими вже давно не було у наших краях. Минула перша декада березня, а морози не спадають. Як правило, за таких умов після тривалих холодів може розпочатись різке потепління і, звичайно, – посівна, ранні весняно-польові роботи. Тому сільські трудівники заздалегідь готуються до виходу в поле.
У даний час у господарствах району нагромаджено достатню кількість посівного матеріалу, підготовлена техніка, готові до виходу в поле механізатори. На перший погляд, все йде добре, згідно з планом. Та, насправді, це не так. Адже на сьогоднішній день не вирішено основне завдання. Держава не забезпечує сільських трудівників на час посівної кампанії фінансовою підтримкою, зокрема, дешевими кредитами. Це, очевидно, пов’язане з тим, що у нашій країні ще до цього часу не прийнято бюджет, відповідно, немає чіткого плану дій стосовно фінансової підтримки сільських товаровиробників.
– На початку березня у минулі роки, – говорить заступник начальника управління агропро ... Читати далі »
Просмотров: 758 | Добавил: zmya | Дата: 11.03.2010 | Комментарии (0)

Одним із основних завдань відділу Держкомзему, є облік землі, що постійно ведеться по кожному землекористувачу району, тобто ведення земельного кадастру (Державна статистична звітність Форми 6-зем, 2-зем, яка формується станом на 1 січня та 1 червня поточного року). 
Відділом проведена робота щодо заключенню договорів оренди земель державної власності. Протягом року діяли 926 договорів оренди землі на площу 9134,16 га, в тому числі водного фонду 98 договорів на площу 1071,24 га. Також відділ проводитья відповідну роботу щодо перезаключення та продовження терміну дії договорів оренди землі.
У районі набули права на земельну частку (пай) 18976 громадян, отримали сертифікати на право на земельну частку (пай) 18451 громадян та 295-ти громадянам, згідно ст. 25 ЗКУ, було визначено земельну частку(пай) та передано у приватну власність з наступною видачею державних актів. Відділом всього замінено 17660 сертифікати на право на земельну частку (пай) на державні акти на ... Читати далі »
Просмотров: 1249 | Добавил: zmya | Дата: 11.03.2010 | Комментарии (0)

20090911114507.jpgМинулого тижня в приміщенні селищної ради відбулась 15 районна конференція УТМР. В роботі конференції взяли участь мисливці та рибалки із сіл району, представники селищної ради, обласної організації УТМР. А також перший заступник голови райдержадміністрації Б.О.Ходаківський. Доповідав конференції про свою роботу за звітний період голова райради УТМР В.І.Столітній. В обговоренні доповіді взяли участь     Б.О.Ходаківський та мисливці: Б.П.Гітарчук, М.Ф.Пащенко, М.С.Нескоромний, П.П.Щерблюк.  Делегатами на обласну конференцію обрано В.І.Ст ... Читати далі »

Просмотров: 941 | Добавил: zmya | Дата: 11.03.2010 | Комментарии (0)

Кажуть, жінка – найбільше диво світу, вона – уособлення ніжності, любові, надії. Жінка – загадка. Від самого створення світу чоловіки намагаються розгадати цю загадку, кожен розуміє її по-своєму, а тому кожен знаходить у ній щось дивовижне і водночас прекрасне. Для когось жінка – це любляча мати, для когось – кохана, кожна мить поруч з якою – це щастя. Як би там не було, але саме жінки дарують життя, саме вони вчать любити, надихають чоловіків на подвиги та нові звершення. На жіночих плечах – турботи про сім’ю, дітей, побут та здоров’я рідних, затишок та добрі взаємини у родині. А от у Міжнародний жіночий день 8 Березня ці клопоти беруть на себе чоловіки, щоб довести, що жінка – не лише берегиня домашнього вогнища, а й прекрасна половина людства. Саме тому 4 березня в обласному музично-драматичному театрі ім.І.Кочерги відбулися урочистості до свята жіночності й весни – 8 Березня.
Привітали всіх жінок області голова облдержадміністрації Ю.В.Забела та перший засту ... Читати далі »
Просмотров: 723 | Добавил: zmya | Дата: 11.03.2010 | Комментарии (0)

Чому кажуть: «Білий хліб росте у чорній землі»? Це все праця хлібороба. Саме він перетворює чорне поле у зелене: коли сходить посіяне зерно. Зелене перетворюється у золоте — к ... Читати далі »

Просмотров: 1355 | Добавил: zmya | Дата: 11.03.2010 | Комментарии (0)

У лютому 2010 року в Ружині з приймальні районної ради невідома особа викрала особисті речі працівниці цієї установи. За фактом злочину триває слідство, а з огляду на скоєне, райвідділ міліції закликає громадян бути обачними та не залишати свої речі без нагляду.
У с.Білилівка в лютому поточного року місцевий мешканець вдарив ножем свого односельця. Постраждалий отримав тяжке тілесне ушкодження у вигляді колото-різаної рани живота. За фактом злочину триває слідство.
В Йосипівці у лютому 2010 року місцеві мешканці, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, проникли до будинку пенсіонерки та відкрито викрали гроші і мобільний телефон. Правопорушників затримано. Триває слідство.

Просмотров: 750 | Добавил: zmya | Дата: 11.03.2010 | Комментарии (0)

stop_nark_s.jpgЯк свідчить статистика, середня тривалість життя людини після початку регулярного прийому наркотиків становить 7 років. Наркомани рідко доживають до 30-річного віку. Тому діють державні програми для запобігання поширенню цього лиха. На території Ружинського району боротьбу зі злочинами, пов’язаними з незаконним обігом наркотичних речовин провадить райвідділ внутрішніх справ МВС України в Житомирській області. Про роботу райвідділу в цьому напрямі розповідає заступник начальника Ружинського РВ УМВС України в Житомирській області zmya | Дата: 11.03.2010 | Комментарии (0)


 Кожен громадянин при зверненні до державної служби зайнятості за сприянням у працевлаштуванні подає за місцем свого проживання паспорт, трудову книжку, цивільно-правовий договір, а в разі необхідності, військовий квиток та документ про освіту.
Для одержання статусу безробітного та отримання допомоги по безробіттю громадяни подають особисту заяву, довідку про середню заробітну плату за останнім місцем роботи.
Оскільки тривалість перебування у трудових відносинах, сплати страхових внесків, розмір заробітної плати впливають на розмір та тривалість виплати допомоги по безробіттю, то надання неправдивих даних тягне за собою відповідальність безробітних. В результаті цього скорочується виплата допомоги по безробіттю на строк до 90 календарних днів у разі приховування відомостей про працевлаштування на тимчасову роботу (у тому числі за межами України) чи здійснення іншої діяльності за винагороду в період одержання допомоги по безробіттю, або особа знімається з облі ... Читати далі »
Просмотров: 1263 | Добавил: zmya | Дата: 11.03.2010 | Комментарии (0)

Здоров’я людини – тема актуальна для всіх часів і народів, а у ХХІ столітті вона стає першочерговою. Усі без винятку люди розуміють, наскільки важливо займатися фізкультурою і спортом, як корисно загартовувати свій організм, робити зарядку, більше рухатися. Уроки фізичної культури компенсують дефіцит рухової активності тільки на 11%. Два-три уроки на тиждень у шкільному розкладі проблеми не розв’яжуть: дві з половиною години занять фізичними вправами не забезпечують фізіологічного обсягу рухів для нормального розвитку дитячого організму, не можуть сформувати стійку звичку турбуватися про власне здоров’я.
Виховання дітей – процес, який об’єднує плідну плідну та наполегливу працю школи, сім’ї та громадськості. Цей зв’язок продемонстрували були проведені родинні змагання із настільного тенісу в Роставицькій загальноосвітній школі, в яких взяли участь дванадцять сімей. Переможцями цих змагань стали брати Микола Руссу та Олександр В’юк. У змаганнях братів і сестер пе ... Читати далі »
Просмотров: 743 | Добавил: zmya | Дата: 11.03.2010 | Комментарии (0)

Міні-чат

100