Головна » 2010 » Березень » 26
Просмотров: 953 | Добавил: zmya | Дата: 26.03.2010 | Комментарии (0)

Весняно-польові роботи Житомирщині обійдуться майже у 500 мільйонів гривень. З них на мінеральні добрива потрібно буде витратити приблизно 130 мільйонів, не менш затратним буде придбання пально-мастильних матеріалів, а от насіння для майбутніх посівів обійдеться у 54 мільйони, заявив міністр аграрної політики України Микола Присяжнюк.
Втой же час, для належного проведення весняно-польових робіт у Ружинському районі необхідно близько 60 мільйонів гривень, як зазначив на нараді з керівниками сільгосппідприємств заступник начальника управління АПР райдержадміністрації Ю. Д. Капітанчук. Власними ресурсами господарства забезпечені на 79%. Проте, значна частина коштів власних ресурсів – це фактично проданий наступний урожай за значно нижчими цінами, ніж реалізаційна ціна після завершення жнив. Для успішної посівної кампанії господарствам крім власних ресурсів необхідно залучати додаткові кошти. В більшості випадків це короткотермінові кредити. Але лише одне сільгосппі ... Читати далі »
Просмотров: 975 | Добавил: zmya | Дата: 26.03.2010 | Комментарии (0)


Фронтовий солдатський
трикутник шукає свого адресата в Білилівці. Він – серед більш як тисячі листів, переданих Державною службою контролю за переміщенням культурних цінностей через державний кордон України Меморіальному комплексу «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років» у Києві. Про це повідомляється у листі, що надійшов у райдержадміністрацію з Житомирської ОДА.
Лист з фронту адресований у Білилівку Співаку Ш. Науковці Меморіалу розпочинають до-слідження цієї колекції і просять відгукнутися адресатів, адресантів, рідних і близьких, знайомих, усіх, хто може пролити світло на їхні долі.
Фронтові листи були вивезені гітлерівцями з Кам’янця-По-дільського. Ця кореспонденція, датована червнем – липнем 1941 року, зберігалася у фондах музеїв м. Відня (Республіка Австрія). Листи не розпечатані, не прочитані, не атрибутовані. У них багат ... Читати далі »
Просмотров: 773 | Добавил: zmya | Дата: 26.03.2010 | Комментарии (0)

Питання належного виконання батьківських обов’язків у багатодітній сім’ї з Плоски та вирішення проблем у родині з Бистрика, що опинилася у складних життєвих обставинах, розглянула комісія райдержадміністрації з питань захисту прав дітей.
Непроста ситуація склалася у багатодітній родині з Плоски. У школі вчителі почали помічати, що діти приходять на уроки голодні. За словами директора Ягнятинської школи С. І. Колісник, вона знайшла можливість харчувати трьох дітей, які навчаються у школі. Ще трійко малят відвідують дитячий садочок, де отримують якісне харчування. Але батьки зобов’язані забезпечити дітям достатнє та повноцінне харчування. Крім того, діти мають право на належні житлово-побутові умови, які ця родина своїм дітям не забезпечує. Службам райдержадміністрації доручено проконтролювати належне виконання батьками їх обов’язків у цій сім’ї.
У родині з Бистрика мати настільки недбало ставиться до виконання батьківських обов’язків щодо своїх трьох дітей, щ ... Читати далі »
Просмотров: 731 | Добавил: zmya | Дата: 26.03.2010 | Комментарии (0)

Про внесення змін до рішення виконкому
від 29.01.2010 року «Про встановлення розпорядку роботи»
Враховуючи громадський резонанс, який викликало рішення виконкому від 29.01.2010року «Про встановлення розпорядку роботи», офіційну позицію силових структур району, вимоги п.4 ст.30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» виконком селищної ради ВИРІШИВ:
1.Внести зміни до рішення виконкому
1.1.Пункт перший викласти в такій редакції:
– встановити з 1.02.2010 року пропонований режим роботи закладів торгівлі і громадського харчування у вечірній час до 23 години, а у вихідні та святкові дні – до 24 години.
2.Секретарю ради Т. І. Руліковській довести дане рішення до власників торгівлі, громадського харчування згідно додатку №1 для погодження зручного для населення режиму роботи та Ружинського РВ УМВС.
3. Опублікувати дане рішення у районній газеті для обговорення серед населення про зручність режиму роботи.
4.Встановити термін у 14 календарних днів з моменту ... Читати далі »
Просмотров: 687 | Добавил: zmya | Дата: 26.03.2010 | Комментарии (0)

«Регіонал» Ігор Якубович, який опікується нашим районом, отримав від ружинців дві ікони та сердечну подяку за надану допомогу. Подарунки були вручені під час кущової робочої наради керівників первинних та районних партійних організацій, яка відбулась нещодавно у Попільні. Про це редакції газети повідомила голова районної організації Партії регіонів Наталія Петрик.
За сприяння Ігоря Валентиновича підключено газ до осель селян у Княжиках та Сахнах, виділено 20 тисяч штук цегли для будівництва Свято-Нікольського храму в Ружині. Та здебільшого І.В.Якубович допомагає малозабезпеченим верствам населення. Відтак, грошову підтримку від нього вже отримали близько 120 мешканців нашого району.
Тож настоятель церкви святої Параскеви ієрей Володимир Бринзюк подарував І.В.Якубовичу ікону Блаженної Матрони Московської. А голова Ружинської районної партійної організації Наталія Петрик – ікону Богородиці Неустанної Помочі. У свою чергу, Ігор Якубович, приємно вражений дарунка ... Читати далі »
Просмотров: 753 | Добавил: zmya | Дата: 26.03.2010 | Комментарии (0)

Питання виконання програми соціально-економічного і культурного розвитку району, виконання Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства в області та пожежної безпеки медичних закладів району розглянула постійна комісія районної ради з питань промисловості, будівництва, транспорту, зв’язку, житлово-комунального господарства, торгівлі та підприємництва на засіданні 23 березня.
Начальник управління економіки РДА Л.П. Березівська довела до відома членів комісії звіт райдержадміністрації про виконання програми соціально-економічного і культурного розвитку району у 2009 році та представила проект програми соціально-економічного та культурного розвитку району на 2010 рік. Вона також відповіла на запитання депутатів щодо деяких пунктів програми. Зокрема, щодо складених 26 протоколів за порушення торгівлі хлібом Людмила Павлівна повідомила, що деякі підприємці перевищили 10% торгових надбавок на хліб і хлібобулочні вироби, за що і були складені згад ... Читати далі »
Просмотров: 695 | Добавил: zmya | Дата: 26.03.2010 | Комментарии (0)

Якби ми побували у суді будь-якої розвинутої країни, то в приміщенні на вході побачили б розкладку з безкоштовними буклетами та брошурами, які розповідають про організацію і діяльність суду. У цих брошурах мовою, доступною для широкого загалу, описано способи, за допомогою яких кожен має можливість ознайомитися із судовими рішеннями. Вони допомогають зорієнтуватися особі у складних лабіринтах системи правосуддя.
Не помилюсь, якщо висловлю думку, що в нашій країні стан справ у цьому напрямку не кращий. Зі свого більш як п’ятнадцятирічного досвіду юридичної практики можу сказати, що особисто я не бачив в жодному із десятків судів як Житомирської області, так і інших областей, в яких мені довелось побувати, подібних брошур чи будь-яких інших буклетів тощо.
На сьогоднішній день до Ружинського районного управління юстиції приходять громадяни, а також надходять в режимі телефону «Гарячої лінії» дзвінки щодо консультацій про одержання судових рішень. У ході розмови ... Читати далі »
Просмотров: 841 | Добавил: zmya | Дата: 26.03.2010 | Комментарии (0)



На початку другої половини ХХ століття районна газета «Соціалістичне село» виходила двічі на тиждень – у четвер та неділю на двох сторінках, друкувалася у Ружинській рай-друкарні Житомирського облполіграфвидаву. Для України, це були роки розвитку промисловості, нарощення виробництва. У п’ятдесятих роках весь промислово-виробничий потенціал України порівняно з довоєнним 1940-м зріс удвічі. Господарство в Україні та інших союзних республіках сталінської доби розвивалося на основі директивних п’ятирічних планів.
У радянську добу газети були засобом пропаганди, тому на сторінках районки можна було побачити статті про неприпустимість віри в Бога-творця, коли наука доводить теорії еволюції, пропонувалися для прочитання твори з наукового атеїзму. Дозовано та під певним кутом подавалися новини з-за кордону: рубрика «За рубежем» повідомляла про визнання Англією Китайської Народної Ре ... Читати далі »
Просмотров: 992 | Добавил: zmya | Дата: 26.03.2010 | Комментарии (0)

У селі сільський голова – найвища влада, перший порадник і перша інстанція, до якої звертаються зі своїми проблемами люди. Двадцять два роки допомагав, радив, підтримував односельців та розбудовував своє село колишній очільник Малочернявської та
Першотравневої громад Михайло
Михайлович Стороженко.
Для хлопчини з с.Слободи-
ще Бердичівського району село з дитинства було наймальовничішою та найпрекраснішою місциною. Михась любив рибалити, збирати гриби, слухати цікаві історії мами та батьківські настанови, — перші роки дитинства пам’ятаються йому щасливими. А потім була війна… Війна, яка забрала батька, яка понівечила його дитинство, принесла стільки болю рідним.
«Батько мій був учасником радянсько-фінської війни, потім знову пішов на фронт у роки Великої Вітчизняної», — спливають у пам’яті Михайла Михайловича гіркі спомини дитинства. Секретар сільської ради у мирний час, його батько змушений був залишити родину і, як мільйони інших, захищати Вітч ... Читати далі »
Просмотров: 746 | Добавил: zmya | Дата: 26.03.2010 | Комментарии (0)

З метою недопущення шкоди земельним ресурсам і забезпечення їх охорони, чинне земельне законодавство, базуючись на конституційних положеннях, передбачає комплекс вимог та обмежень, дотримання яких є обов’язковим для всіх суб’єктів земельних відносин під час здійснення ними
господарської діяльності.
В результаті земельної реформи та ліквідації монополії державної власності на землю значну частину земель сільськогосподарського призначення було передано у приватну власність громадянам, відбулося стихійне утворення численних приватних агроформувань. Це порушило всю існуючу раніше науково обґрунтовану систему раціонального землекористування.
Нині більшість переданих у власність громадянам земельних ділянок використовується орендарями на підставі укладених договорів оренди.
Втім, як доводить практика, орендарі не завжди зацікавлені у вкладенні капіталу в підвищення родючості ґрунтів, адже як правило, значна частина договорів оренди укладаються на короткий те ... Читати далі »
Просмотров: 1318 | Добавил: zmya | Дата: 26.03.2010 | Комментарии (1)

УДППЗ «Укрпошта» запрошує школярів взяти участь в літературному конкурсі «Заради життя на землі…»
З нагоди відзначення 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр. УДППЗ «Укрпошта» оголошує Всеукраїнський літературний конкурс для школярів під назвою «Заради життя на землі…». Конкурс проводиться з 20 березня до 20 квітня 2010 року. Оголошення переможців – 9 травня 2010 року.
Всеукраїнський конкурс проводиться серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів віком від 6 до 18 років включно. Критерієм для встановлення віку дитини є дата початку конкурсу.
На конкурс подаються різножанрові літературні твори (новели, оповідання, вірші, казки, публіцистичні роздуми тощо). Роботи подаються українською мовою, їх обсяг не повинен перевищувати 2 сторінок формату А4 друкованого тексту або 4 сторінки рукописного.
Учасник конкурсу має надати таку інформацію про себе: копію свідоцтва про народження, домашню адресу, назву та адресу навчального заклад ... Читати далі »
Просмотров: 735 | Добавил: zmya | Дата: 26.03.2010 | Комментарии (0)

Двадцятого і двадцять першого березня в Ружині на футбольному майданчику зі штучним покриттям відбувся традиційний турнір на кубок газети «Ружинська земля». 

У змаганнях взяли участь дванадцять команд, в тому числі команди з міста Сквира (ФК «Ветеран») та села Макарівка Попільнянського району. Двадцятого березня футболісти змагалися за вихід у півфінал, а вже 21–го відбулися фінальні зустрічі. Першу гру провели команди «Олімп», с. Чорнорудка, та футболісти с. Макарівка. Гра завершилась з рахунком 3:2 на користь чорнорудських гравців. Друга гра відбувалась між командами ФК «Ветеран» та «Іскра»-ДЮСШ селища Ружин. Спочатку вигравали юні футболісти з Ружина. Їм вдалося забити красивий гол і вивести свою команду вперед. На жаль, нашим футболістам забракло досвіду та майстерності. Ветерани зі Сквири здобули переконливу перемогу з рахунком 4:2. Отож у фіналі зустрілись команди ФК «Ветеран» та «Олімп». Чорнорудські футболісти відкрили рахунок, але у другому таймі досві ... Читати далі »

Просмотров: 803 | Добавил: zmya | Дата: 26.03.2010 | Комментарии (0)

Виконавчі листи про стягнення аліментів пред’являються на виконання до відповідного відділу державної виконавчої служби за місцем роботи або проживання боржника. У разі, якщо виконавчий документ відповідає вимогам, визначеним статтею 19 Закону України «Про виконавче провадження», державний виконавець відкриває виконавче провадження з примусового виконання рішення суду та вживає заходів
примусового виконання.
При виконанні рішення суду за місцем роботи боржника державним виконавцем виноситься та направляється до підприємства, установи чи організації, де працює боржник, розпорядження, в якому головному бухгалтеру пропонується проводити щомісячні утримання у визначеному розмірі із заробітку боржника після відрахування всіх податків, а також вказується строк, протягом якого необхідно проводити ці утримання. У разі наявності заборгованості з виплати аліментів, головному бухгалтеру також вказується на стягнення цієї заборгованості.
Платник аліментів повинен не ... Читати далі »
Просмотров: 1039 | Добавил: zmya | Дата: 26.03.2010 | Комментарии (1)

У зв’язку з тим, що епізоотична ситуація щодо африканської чуми свиней у Російській Федерації залишається напруженою (останній випадок хвороби зареєстрований 12.02.2010 року в Краснодарському краї) та враховуючи існуючі економічні зв’язки з Росією, господарі, які займаються свинарством, мають звернути особливу увагу на недопущення цього захворювання у своїх господарствах.
Африканська чума свиней (АЧС) – контагіозна вірусна хвороба, яка перебігає блискавично, гостро, підгостро, безсиптомно, та характеризується гарячкою, ціанозом шкіри, геморагічним діатезом внутрішніх органів і високою летальністю.
Вірус АЧС дуже стійкий проти широко діапазону температур і рН середовища. У трупах свиней вірус зберігається до 10 тижнів, у м’ясі від хворих тварин – 155 днів, копченій шинці – до 5 місяців, у відходах життєдіяльності тварин – до 3 місяців.
На АЧС можуть захворіти домашні та дикі свині незалежно від віку і породи. З організму заражених тварин вірус виділяється з ... Читати далі »
Просмотров: 654 | Добавил: zmya | Дата: 26.03.2010 | Комментарии (0)

prolisok.jpgНавесні коли з-під снігової ковдри з’являються перші весняні квіти більшість людей, не задумуючись про наслідки, прагне порадувати своїх близьких маленьким букетиком підсніжників, пролісків, шафрану тощо, завдаючи цим самим непоправної шкоди природі, адже всі ці квіти унікальні – вони занесені до Червоної книги України, оскільки перебувають на межі винищення.  А ми знищуємо їх або власноруч, або чужими руками – купуючи їх на ринках, у місцях стихійного продажу, тим самим підтримуючи по ... Читати далі »

Просмотров: 661 | Добавил: zmya | Дата: 26.03.2010 | Комментарии (0)

Ти оступився, зробив невірний крок у своєму житті, вступив у конфлікт із законом – за це все тебе судом засуджено і призначено відповідне покарання, з випробуванням, тобто надано шанс виправитися своєю зразковою поведінкою, сумлінним виконання обов’язків, покладених на тебе, чесною працею, навчанням. Своєю поведінкою ти маєш довести готовність стати повноцінним громадянином нашої Держави. Стати на шлях виправлення тобі допоможуть працівники кримінально-виконавчої інспекції, які ознайомлять тебе з основними положеннями чинного законодавства відносно наданих тобі прав та встановлених обов’язків, нададуть відповіді на запитання, які виникнуть в ході відбування покарання.
Перш за все, після винесення вироку суду та вступу його в законну силу, ти повинен з’явитися до підрозділу кримінально-виконавчої інспекції Ружинського району, який знаходиться в районному відділі міліції (16 кімната) для постановки на облік. Тебе буде ознайомлено з умовами відбування покарання, з ... Читати далі »
Просмотров: 636 | Добавил: zmya | Дата: 26.03.2010 | Комментарии (0)

Відкрите акціонерне товариство «Ружинське автотранспортне підприємство 11840»
(ідентифікаційний код за ЄДРПОУ 03116588) повідомляє, що чергові загальні збори акціонерів відбудуться 18 травня 2010 року за адресою: Житомирська область, смт Ружин, вул.О.Бурди,24 (в актовому залі товариства). Реєстрація з 900 до 945 18 травня за місцем проведення зборів. Початок зборів о 1000
Порядок денний:
1. Затвердження Регламенту та обрання робочих органів загальних зборів акціонерів.
2. Затвердження звіту голови Правління про результати фінансово-господарської діяльності товариства за 2009 рік та основні напрямки діяльності на 2010 рік.
3. Затвердження звіту Наглядової ради товариства за 2009 рік.
4. Затвердження звіту і висновків Ревізійної комісії товариства за 2009 рік.
5. Затвердження річного звіту та балансу за 2009 рік.
6. Затвердження порядку покриття збитків товариства за 2009 рік.
7. Прийняття рішення про переведення випуску іменних акцій доку ... Читати далі »
Просмотров: 760 | Добавил: zmya | Дата: 26.03.2010 | Комментарии (0)

Правління ВАТ «Ружинська спеціалізована будівельно-монтажна дільниця»
ЄДРПОУ 04594350 повідомляє, що 12 травня 2010 року відбудуться загальні збори акціонерів ВАТ «Ружинська спеціалізована будівельно-монтажна дільниця»
Збори будуть проходити за адресою: Житомирська область, смт Ружин, вул.Леніна, 62Б. Початок зборів о 1400.
Реєстрація учасників зборів з 1300 до 1345 за зазначеною адресою
Порядок денний:
1. Звіт Голови Правління (директора) про результати діяльності за 2008-2009 рік.
2. Затвердження річного фінансового звіту та балансу за 2008-2009 рік.
3. Затвердження раніше укладених договорів та угод.
4. Про прийняття рішення про ліквідацію товариства.
5. Про призначення ліквідаційної комісії.
Для реєстрації учасникам зборів необхідно мати:
- Документ, що посвідчує особу (паспорт);
- Доручення на право участі у зборах, оформлене у встановленому законодавством порядку (представниками акціонерів).
Правління ВАТ «Ружинс ... Читати далі »
Просмотров: 678 | Добавил: zmya | Дата: 26.03.2010 | Комментарии (0)

Міні-чат

100