Головна » 2010 » Березень » 04
Баскетбол
У Ружині відбувся традиційний баскетбольний турнір пам’яті заслуженого працівника сільського господарства України Миколи Марковича Гибала. Цей турнір був заснований у 1996 році СВК «Ружинський», відділом у справах сім’ї, молоді та спорту РДА спільно з районною радою спортивного товариства «Колос». За час існування турніру у ньому взяли участь 72 команди, що зіграли майже 100 матчів. Переможцями були учні Ружинської гімназії, БК Ружин, команди «Ветеран» та «Студент» (Ружин).
Цього року змагання відбулися 20 лютого у спортивному залі Ружинської гімназії. Грало шість команд: БК Ружин, «Юність» (Ружинська гімназія), «Рось» (с. Заріччя), «Студент», збірна Ружина та команда смт Попільні, що брала участь у змаганні вперше. Команди поділили на дві групи. У першу групу потрапили БК Ружин, «Юність», «Рось», у другу — БК Попільня, збірна смт Ружина та «Студент». З першої групи до фіналу вийшли БК Ружин, з другої — БК Попільня. За третє місце боролись команди « ... Читати далі »
Просмотров: 803 | Добавил: zmya | Дата: 04.03.2010 | Комментарии (0)

Право громадянам України переоформити державний акт на право власності на земельну ділянку за спрощеною процедурою дає прийнятий у березні минулого року Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо документів, що посвідчують право на земельну ділянку, а також порядку поділу та об’єднання земельних ділянок».
Новий власник земельної ділянки або належним чином уповноважена ним особа до територіального органу Держкомзему за місцезнаходженням земельної ділянки разом із заявою має подати:
— цивільно-правову угоду про відчуження земельної ділянки у разі набуття права власності на земельну ділянку за такою угодою, або свідоцтво про право на спадщину;
— державний акт на право власності на землю (земельну ділянку) з відміткою нотаріуса про перехід права власності на земельну ділянку.
Держкомзем реєструє заяву в Журналі обліку заяв і наданих послуг з проставлення на державному акті відмітки про реєстрацію права власності на земельну д ... Читати далі »
Просмотров: 1424 | Добавил: zmya | Дата: 04.03.2010 | Комментарии (0)

Виконання прогнозних завдань – одне з пріоритетних завдань у роботі податкової служби, — зазначила на брифінгу з представниками засобів масової інформації начальник ДПІ у Ружинському районі Катерина Велика. – Головними критеріями оцінки цієї роботи є надходження платежів до бюджетів усіх рівнів, зменшення сум податкового боргу, збереження бази податкових надходжень та питома вага суб’єктів господарської діяльності серед підприємств груп ризику.

Під час брифінгу Катерина Павлівна поінформувала, що у січні поточного року до Зведеного бюджету надійшло 1545,9 тисячі гривень або 110,2% планово-нормативної бази надходжень. До Державного бюджету забезпечено надходжень у сумі 292,5 тис. грн або 79% запланованого рівня. Місцевий бюджет у січні перевиконано на 21,4% запланованого рівня. Рівень сплачуваності податку з доходів фізичних осіб юридичними особами становить 71,8%, фізичними особами-підприємцями – 99,8%.
При цьому в січні 2010 року не забезпечено планових ... Читати далі »
Просмотров: 788 | Добавил: zmya | Дата: 04.03.2010 | Комментарии (0)

нонон1. Загальні положення.
1.1. Положення про надання адрес об’єктам нерухомого майна, земельним ділянкам, вільним від забудови, розташованим на території смт Ружин та с.Заріччя, встановлює єдиний механізм надання адрес, їх зміни та анулювання.
1.2. Положення вводиться з метою впорядкування адресної бази та нумерації об’єктів нерухомого майна та нормалізації інформації щодо наданих адрес.
1.3. Порядок надання адрес діє на території Ружинської селищної ради і є обов’язковим для виконання громадянами, підприємствами, установами, організаціями, незалежно від форм власності. Кожному об’єкту нерухомого майна або земельній ділянці на території ради надається адреса, яка після проведення процедур надання або зміни адреси заноситься в адресну базу даних.
1.4. Надання та зміна адрес здійснюється рішенням виконавчого комітету Ружинської селищної ради.
1.5. Адреси, надані до вступу в дію цього положення, продовжують використовуватися до зміни за заявою власник ... Читати далі »
Просмотров: 1730 | Добавил: zmya | Дата: 04.03.2010 | Комментарии (0)

Кохання… Найніжніше та найпрекрасніше почуття, завдяки якому світ стає кращим, буденні проблеми стають неважливими, а життя може цілковито змінитися лише за одну доленосну мить. Мабуть, кожен може згадати випадок, чи то випадкову зустріч, незаплановану подорож, нове знайомство чи звичайний телефонний дзвінок, коли зовсім неочікувано для вас змінювалася звичайна круговерть буденності.



Отак, лише за одну мить, змінилося життя звичайної дівчини Тетяни із Вільнопілля. ЇЇ розповідь схожа на цікавий захоплюючий фільм, який заінтригувавши «не відпускає» глядачів від екранів телевізорів аж до фінальних титрів.
Таня народилася у звичайній родині вільно-пільських колгоспників Володимира Анатолійовича та Світлани Олександрівни Кулибаб, де окрім дівчини виховувалися ще й менші Сашко та Наталочка. Змалечку привчені до праці, ввічливими та добродушними росли у родині діти. Д ... Читати далі »
Просмотров: 2316 | Добавил: zmya | Дата: 04.03.2010 | Комментарии (0)

Фінансова криза не завадила освітянам району злагоджено працювати над поставленими завданнями, хоча труднощів, звісно, додала. Підсумки роботи галузі у минулому році підбила колегія освітян. Головував на засіданні начальник відділу освіти РДА В.Г.Федорчук, участь у ньому взяли заступник голови РДА О.В.Кирилюк та голова профспілки працівників освіти району М.Л.Стрільчук.
– У Ружинському районі працює 18 дитсадків, які відвідують 645 дітей, – поінформувала методист РМК В.Г.Шевчук, – а це складає 56% загальної їх кількості. Усі діти п’ятирічного віку охоплені дошкільним вихованням. У селах, де немає дитсадків, у школах створено групи соціально-педагогічного патронату. Тут вчителі початкових класів готують дітей до школи за скороченою програмою.
Як зауважила Валентина Григорівна, дитсадки забезпечені м’яким інвентарем, електротехнічним обладнанням. На це ви-трачено більше 17 тис. грн. як бюджетних, так і благодійних. Однак нові меблі потрібно придбати у дитсадки ... Читати далі »
Просмотров: 867 | Добавил: zmya | Дата: 04.03.2010 | Комментарии (0)

В Ружинському районі мале підприємництво як самостійна соціально-економічна система розвивається в досить складних умовах, однак, попри всі негаразди, позитивна динаміка його росту за останні роки свідчить про значний внутрішній потенціал.
У 2009 році функціонувало 68 малих підприємств. Сьогодні в районі нараховується 116 фермерських господарств, за якими закріплено 2169,7 гектарів землі. Порівняно з початком минулого року на 2,4% зросла кількість суб’єктів підприємницької діяльності-фізичних осіб і складає сьогодні 1042 СПД, більшість яких (407 суб’єктів) — платники єдиного податку.
Характерною особливістю малого підприємництва в Ружинському районі є орієнтація на торгово-посередницьку діяльність та роздрібну торгівлю, що становить 90% всіх підприємців району. Наданням послуг займається 9% підприємців, у сфері виробництва працює 5%, іншими видами діяльності (будівництво, обробка деревини) займається 3%. За наймом працює 189 мешканців району.
Управління т ... Читати далі »
Просмотров: 773 | Добавил: zmya | Дата: 04.03.2010 | Комментарии (0)

Депутати районної ради прийняли рішення з ряду питань бюджету, комунальної власності, земельних відносин, внесених на розгляд тридцять сьомої сесії, яка відбулася 25 лютого. Вів засідання голова ради В.Ц.Саківський.


Заслухавши інформацію начальника фінансового управління РДА З.Т.Пеньківської, сесія затвердила звіт про виконання районного бюджету за 2009 рік. Доходи районної скарбниці за звітний пе-ріод склали 61 млн 63,6 тис. грн., видатки – 60 млн. 860,7 тис. грн.
Районна рада, відповідно до ст.73 Бюджетного кодексу України та Постанови КМУ №1414 від 29.12.2009 р., вирішила надати право районній державній адміністрації в 2010 році отримувати короткотермінові безвідсоткові позички за рахунок коштів єдиного казначейського рахунка. Як наголосила З.Т.Пеньківська, ці позички можуть бути необхідними для вчасного фінансування видатків за захищеними статтями – заробітні плати, енергоносії тощо. Адже державний бюджет ще не прийн ... Читати далі »

Просмотров: 766 | Добавил: zmya | Дата: 04.03.2010 | Комментарии (0)

Незважаючи на перші дні календарної весни, зима все ще утримує свої позиції. Та гаряча пора весняно–польових робіт не за горами. Мине ще зовсім небагато часу, і весна покличе хліборобів у поле. Безумовно, до цієї важливої кампанії сільські трудівники готуються заздалегідь. Інакше і бути не може, оскільки хлібороби завжди живуть надією про майбутній урожай. Так сільгосппідприємства запасаються мінеральними добривами та препаратами захисту рослин, йдуть останні приготування насіннєвого матеріалу, обстежуються посіви озимини тощо. До речі, за інформацією спеціалістів управління агропромислового розвитку, в цьому році незважаючи на сувору зиму, стан посівів задовільний. І це радує, адже озима пшениця посіяна на площі 13794 га, це наш основний урожай.
– Під ярий клин зернових та зернобобових культур відведено 14507 гектарів, – говорить начальник відділу розвитку сільської місцевості, врегулювання відносин власності, правової роботи управління агропромислового розвитк ... Читати далі »
Просмотров: 855 | Добавил: zmya | Дата: 04.03.2010 | Комментарии (0)

Здавна вважається, що лабораторно-діагностична робота – це жіноча справа, бо вимагає вона чимало терпіння, ретельності, точності та небайдужості – рис, без яких просто не можливо уявити найкращу половину людства. Жінка дарує життя дитині й обе-рігає його, а жінка-лікар ветеринарної медицини захищає життя всього людства. І це не перебільшення: 90% лікарів і лаборантів державної районної лабораторії ветеринарної медицини в Ружинському районі – жінки. Нині наша лабораторія є методичним, метрологічним і арбітражним центром з питань діагностики захворювань інфекційної і незаразної етіології, визначення якості та безпеки сировини, готових харчових продуктів, кормів тощо.
У всіх відділах працюють жінки,а це досвідчені, висококваліфіковані спеціалісти, які не зупиняються на досягнутому. Природна допитливість і бажання у всьому дійти до суті є значним стимулом для підвищення професійної кваліфікації. Вони постійно поглиблюють свої професійні знання в Білоцерківському Дер ... Читати далі »
Просмотров: 1095 | Добавил: zmya | Дата: 04.03.2010 | Комментарии (0)

(Із спогадів О.І.Митюка (1921-1994 р.р.), колишнього редактора районки)


Згадуючи минуле, варто звертатися до тих джерел інформації, які дають об’єктивну оцінку. Отримати таку інформацію можна зі свідчень очевидців подій минулого. Гортаючи сторінки спогадів мого батька, я знайшов рядки про його роботу у місцевій газеті.
Олександр Іванович Митюк розпочав свою журналістську діяльність ще із фронтової газети, потім набував майстерності у різних редакціях газет, а у 1958 році був призначений заступником редактора ружинської районки. Ось що він записав згодом:
«Крім завдань, яких любив давати редактор, убиваючи в зародку будь-яку ініціативу, поступово я взяв під власну опіку літературний бік районки, яка виходила на чотирьох сторінках тричі на тиждень, а потім офіційно керував літературним гуртком і ви ... Читати далі »
Просмотров: 895 | Добавил: zmya | Дата: 04.03.2010 | Комментарии (0)

Коли у минулому залишилися довгі роки праці, подоро-слішали діти, вилетіли з батьківського гніздечка, що ж лишається мамі? Понуро чекати старості? Аж ніяк! Жінка має завжди залишатися жінкою: енергійною, сповненою нових планів та ніжних почуттів – до чоловіка (дарма, що прожили в парі бозна скільки років), дітей, внуків… Щоб зберігати життєву енергію, жінка має займатися улюбленою справою, яка даруватиме їй натхнення, спонукатиме до творчості — такими принципами керується в житті Зоя Володимирівна Горпинич з Ружина – шанувальниця «Ружинської землі», яка вже сорок років поспіль передплачує районну газету.
Сьогодні Зоя Володимирівна весь свій вільний час присвячує коханому чоловікові, дітям, і зовсім не шкодує, що стала «молодою пенсіонеркою», — так жартома називають себе ружинці, які лише рік-два як вийшли на заслужений відпочинок. А ще два роки тому вона працювала майстром-сироваром ДП «Ружин-молоко», позаду залишився тривалий трудовий шлях довжиною майже сорок ... Читати далі »
Просмотров: 782 | Добавил: zmya | Дата: 04.03.2010 | Комментарии (0)

Міні-чат

100