Головна » 2010 » Березень » 19
Орденом «За мужність» нагороджена нещодавно мешканка с.Березянка Агата Трохимівна Мельничук, яка у роки Великої Вітчизняної війни надала притулок дівчинці з єврейської родини.
Роки війни позбавили Агату Трохимівну опори у житті — на фронті безвісти пропали її чоловік та брат, але все ж війна не позбавила її милосердя та віри у добро. Коли маленька Люба — дівчинка, яка шукала притулку у Березянці, добилася до будинку Агати Трохимівни, жінка не могла не впустити дитину у свій дім, не обігріти її. 
Дитина белькотіла на івриті і майже жодного слова не знала українською. У роки війни переховування євреїв загрожувало загибеллю всій родині, тому ніхто й не наважувався прихистити Любу у себе. Дівчинка йшла пішки із Сквири, де на її очах розстріляли сотні євреїв, в тому числі й її батьків. Перелякане, голодне та розхристане дитя бігло світ за очі, але люди боялися надати їй притулок. Пройшовши кілька сіл Сквирського району, вона опинилася у Березянці.
Серце Агати ... Читати далі »
Просмотров: 778 | Добавил: zmya | Дата: 19.03.2010 | Комментарии (0)


Щорічно на початку нового господарського року прийнято підсумовувати досягнуте в усіх галузях суспільно-економічного життя району, аналізувати прорахунки та причини, які їх обумовили. На підсумковій нараді голова райдержадміністрації Н.О.Туранська зазначила, що в минулому році райдержадміністрація, районна рада спільно з виконавчими органами сільських, селищної рад, керівниками підприємств, установ, організацій спрямовували головну увагу на виконання плану соціально-економічного розвитку району, підготовку об’єктів до роботи в зимовий період, а також вирішення проблем, пов’язаних із соціальним захистом населення.
За словами голови райдержадміністрації, в районі вироблено промислової продукції в діючих цінах на 75 млн 115 тис. грн, що складає 136,6% порівняно з аналогічним періодом минулого року. У 2009 році сільськогосподарськими підприємствами району вироблено 119,9 млн валової продукції в порівняльних цінах 2005 року, що становить 103,7% в порівнян ... Читати далі »
Просмотров: 1110 | Добавил: zmya | Дата: 19.03.2010 | Комментарии (0)

Розпорядження
Голови районної державної адміністрації
від 10.03.2010 року №114  
смт Ружин


Про наведення належного санітарного стану, благоустрою територій населених пунктів та автошляхів району, поліпшення архітектурного вигляду об’єктів
Відповідно до ст.ст. 2, 6, 13, 21 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», з метою проведення робіт по благоустрою та наведенню належного санітарного стану в населених пунктах та на автошляхах району, поліпшення архітектурного вигляду об’єктів:
1. Рекомендувати виконавчим органам сільських і селищної рад, керівникам підприємств, організацій, сільськогосподарських формувань незалежно від форм власності провести, починаючи з 15.03.2010 р. по 30.04.2010р. роботи з санітарної очистки і благоустрою населених пунктів та автошляхів району.
З цією метою забезпечити:
1.1. Благоустрій сіл і селища, вулиць і доріг, наведення н ... Читати далі »
Просмотров: 916 | Добавил: zmya | Дата: 19.03.2010 | Комментарии (0)

Віддані своїй професії і покликанню
У наш час молодь прагне здобути престижну професію, отримувати високу зарплату і жити в місті. Дипломом модних на сьогодні юриста, економіста, менеджера, банкіра, бухгалтера тощо уже нікого не здивуєш. Та є фахівці, які присвятили своє життя роботі також на благо людей, вони займаються хоча й не такою модною, проте вкрай потрібною працею. В той час коли ще більшість ніжиться в ліжку, працівники житлово-комунальної сфери уже працюють, забезпечуючи водопостачання в оселі ружинців та жителів Заріччя, водовідведення від будинків та своєчасне вивезення твердих побутових відходів.
На території Ружинської селищної ради цією нелегкою, але потрібною роботою займаються працівники МКП «Господарник», яке було створене в 2002 році рішенням селищної ради «Про створення госпрозрахункового малого комунального підприємства «Господарник»» на заміну збанкрутілому КПОЖК. Від початку на підприємстві трудилися 19 працівник ... Читати далі »
Просмотров: 954 | Добавил: zmya | Дата: 19.03.2010 | Комментарии (0)

Загальновідомо, що основні навантаження під час проведення комплексу весняно-польових робіт лягають на плечі механізаторів. Весною їм доводиться працювати цілий світловий день, з раннього ранку і до пізнього вечора. І не дивно, бо як говорить народне прислів’я: «Весняний день – рік годує». Яким технічним арсеналом володіють сільгосппідприємства нашого району на сьогоднішній день, скільки одиниць техніки поставлено на лінійку готовності?
– За оперативними даними управління агропромислового розвитку РДА станом на 15 березня,-говорить начальник відділу механізації та інженерно-технічного забезпечення управління Сергій Павлович Бойко, – на лінійку готовності поставлено 185 тракторів, що складає 85 відсотків загальної кількості. Девяносто три плуги – 92%, дев’яносто шість культиваторів - 88%, тридцять дві дискові борони – 91% та сто двадцять сім сівалок – 87%. Добре попрацювали під час ремонту і завершують підготовку техніки до роботи на весняному полі в СВК «Ружинсь ... Читати далі »
Просмотров: 796 | Добавил: zmya | Дата: 19.03.2010 | Комментарии (0)

Ілунає пісня на добро…

«Наша Люба співає», — часто можна почути захоплені слова ружинців на культурно-масових заходах, коли на сцені дарує насолоду від живої української пісні Любов Хитра. Своїми піснями Любов Пилипівна полонила серця жителів Ружинщини, а співчутливим, добрим ставленням заслужила повагу колег.

«Я з дитинства закохана в українську пісню», — так починає
оповідь про себе директорка районного будинку культури Любов Пилипівна Хитра. Родина батька Любові Пилипівни була співочою, а сам Пилип Федорович прекрасно виконував українські народні пісні. Можливо саме тому дитинство квітне у пам’яті Любові Пилипівни розмаїтим дивоцвітом українських пісень, і тому саме народна пісня посідає особливе місце у її серці.
Після закінчення неповної школи у рідній Березянці Люба продовжила навчання у середній школі с.Кривошиїнці Сквирського району. То були роки здобуття нових міцних знань, сповиті придорожнім споришем, який у спекотні дні дарує приємну насолоду ногам ю ... Читати далі »
Просмотров: 1041 | Добавил: zmya | Дата: 19.03.2010 | Комментарии (0)

Незважаючи на прохолодну погоду у ці морозні березневі дні в майстерні СВК «Ружинський» – гаряча пора. Завершуються ремонтні роботи з підготовки техніки до посівної. В цей час налагоджують сівалкові агрегати. Судячи з інтенсивної праці, можна зробити висновок, що механізатори зацікавлені в тому, щоб їхня техніка була добре відремонтована і без перебоїв працювала на весняному полі.

– Хлопці працюють на совість, – зауважує головний інженер господарства В.В.Добрянський, який безпосередньо керує ремонтними роботами і забезпечує майстерню необхідними запасними частинами та деталями для тракторів й агрегатів. – Вони зацікавлені в тому, оскільки справною технікою зможуть виконати запланований обсяг робіт на посівній і відповідно – отримати грошову винагороду. Завдяки сумлінній праці наших механізаторів протягом зимового періоду фактично вся техніка готова до виходу в поле. Звичайно, не все вже зроблено так ідеально, щоб уже нічого не робити. Ще, скажімо, потрібно в окремих агрегатах з ... Читати далі »
Просмотров: 717 | Добавил: zmya | Дата: 19.03.2010 | Комментарии (0)

Нині в українському суспільстві утворилася складна ситуація – хворіє на алкоголізм молодь, причому тенденція захворюваності лякає – хвороба за останні роки значно «помолодшала». Щоб запобігти поширенню алкоголізму серед молоді, на рівні держави прийнято ряд Законів, набрали чинності рішення Житомирської обласної ради, Ружинської районної та селищної рад. Працює над цією проблемою Ружинська райдержадміністрація. Зокрема, відбувалися громадські слухання, прийняті відповідні рішення, представники районних служб проводять рейди та перевірки дотримання вимог згаданих законів і рішень.
Але у сільській місцевості, зазначає голова райдержадміністрації Н.О.Туранська, таку проблему вирішити дуже складно, бо інформація про проведення перевірки поширюється дуже швидко, тому до закладів торгівлі та громадського харчування у дні її проведення неповнолітніх не пускають. Райдержадміністрація докладає всіх зусиль, аби віднайти шляхи впливу на власників таких закладів, батьків та ... Читати далі »
Просмотров: 1318 | Добавил: zmya | Дата: 19.03.2010 | Комментарии (0)

У 80-х роках жiнки з усього свiту започаткували активний мiжнародний рух за права жiнок. Наслiдки цiєї дiяльностi особливо вiдчутнi на мiжнародному рiвнi. Держави вперше в iсторiї виявили пiдтримку захисту прав жiнок i визнали його своїм «високопріоритетним завданням». Масове використання зґвалтування було визнано за тактичну зброю у війні, його переслідування було включено до обов’язків спеціальних кримінальних трибуналів.
Однак, незважаючи на багатообіцяючі зміни в міжнародному праві та практиці, жінки з усього світу ще стикаються з повсякденною реальністю. Крім того, їм часто бракує засобів та знань, необхідних для використання системи прав людини, для боротьби проти зловживань.
Чимало жінок не знають про жіночий рух або сприймають його як щось абстрактне, що їх не стосується. Хоча активна діяльність протягом останнього десятиліття зробила права жінок більш окресленими, зараз завдання полягає в тому, щоб зробити їх більш досяжними. ... Читати далі »
Просмотров: 1227 | Добавил: zmya | Дата: 19.03.2010 | Комментарии (0)

На вулиці лагідний весняний вітерець вигравав мрійливу мелодію на променях сонця, мелодію, створену для чарівної жінки. А в дитячій музичній школі юні скрипалі, піаністи, гітаристи для своїх мам, бабусь, сестричок з нот склали цілий барвистий букет вітань з нагоди 8 Березня. Вихованці Світлани Миколаївни Чайки та Світлани Олександрівни Григоренко, початківці і випускники, усі разом вони подарували щире свято, ніжне, як сама весна.
Найтонші струни в серцях присутніх зачепили відомі мелодії у виконанні Софії Завірюхи, Інни Сосулі, Павліни Миколюк, Оксани Коломієць, Лілії Годованюк. Вальс і полька, бездоганно виконані Оксаною Кравчук та Світланою Шуляк на фортепіано в чотири руки, так і кликали до танцю. Пісенні вітання присутнім подарували також випускниці музичної школи – Анна Ревун та Діана Осавольчук. (До речі, Діана, отримавши музичну освіту в Ружині, продовжує обраний шлях – навчається в Бердичеві на вчителя музики.) Однак талановиті діти, як кажуть, таланови ... Читати далі »
Просмотров: 1130 | Добавил: zmya | Дата: 19.03.2010 | Комментарии (0)

Цієї осені ми з чоловіком мали насолоду проводити час в невеликому заміському будинку. Варто сказати, що ми живемо в обласному центрі Західної України, де, власне, і так мило та любо, але пивко-мангальчик-пташки мали просто таки магнетичний вплив. Влітку в нашому кемпінгу дуже багато гомінких відпочиваючих, а от пізньої осені – тиша і спокій. На сусідній ділянці гарний будинок, в якому «заморожено» ремонтні роботи. Його власник – чоловік середнього віку і такого ж зросту. Він з’являється на своїй садибі вряди-годи.
Одного дня я помітила на
ганку незнайомого чоловіка. Він мав дещо артистичну зовнішність: вже в літах, але з ще надто чорною чуприною і довгими вусами.
– Привіт! Я – гуморист. – сказав до мене незнайомець, ніби у відповідь на мій зацікавлений погляд. – А ваш котяра потрощив горобців в нас під вишнею, хочете подивитися? – і, спираючись на різьблену палицю, покульгав до моїх воріт.
Декілька днів потому я дізнаюсь, що Іван (ім’я з етичних м ... Читати далі »
Просмотров: 891 | Добавил: zmya | Дата: 19.03.2010 | Комментарии (0)

На виконання вимог керівництва МВС України, ДДАІ МВС України, УМВС та УДАІ області відділенням Державтоінспекції протягом 2009 року проведено ряд організаційних та практичних заходів щодо забезпечення безпеки дорожнього руху, зниження рівня аварійності, протидії злочинам, пов’язаним з автотранспортом, посиленню контролю за технічним станом транспортних засобів, утримання вулично-шляхової мережі в безпечному для руху стані, зміцненню дисципліни і законності, недопущенню надзвичайних подій серед особового складу.
Працівники Державтоінспекції проана-лізували кожну дорожньо-транспортну пригоду та встановили основні їх причини. З урахуванням проведених розрахунків визначено місця, де скоєно найбільше ДТП, та внесено відповідні корективи до дислокацій несення служби з наближенням до них нарядів ВДАІ. У найбільш аварійні дні тижня (п’ятниця, субота, неділя) та години доби проводились відпрацювання вулично-шляхової мережі району, до яких залучалася максимальна кількість ... Читати далі »
Просмотров: 745 | Добавил: zmya | Дата: 19.03.2010 | Комментарии (0)

Традиційно з 1 січня по 31 березня щороку податковою службою проводиться кампанія щодо декларування майнового стану доходів громадян. Головною ознакою процесу декларування в цьому році, як і в минулі роки, є якісне обслуговування платників податків, створення сприятливих умов громадянам під час подання декларацій про доходи. На найбільш поширені питання щодо декларування майнового стану доходів громадян відповідає – начальник відділу оподаткування фізичних осіб Людмила Іванівна Демчук.
– Чи можна окремим категоріям громадян – платникам податку з доходів фізичних осіб отримати у податковій інспекції допомогу щодо заповнення декларації?
– Законом України «Про податок з доходів фізичних осіб» від 22 травня 2003 року №889 предбачено, що платник податку у встановлений строк (до 1 березня) має право звернутися із запитом до відповідного органу державної податкової служби з проханням щодо надання консультацій із заповнення річної декларації, а податкова інспекція ... Читати далі »
Просмотров: 741 | Добавил: zmya | Дата: 19.03.2010 | Комментарии (0)

Дев’ятого березня учні та вчителі Вербівської ЗОШ відзначили 196 річницю з дня народження Великого Кобзаря.
Учні школи підготували і провели виховний захід «Уклін тобі, Тарасе!». Метою заходу було розкрити художню красу Шевченкового слова, його вміння передавати любов до рідної землі, українського народу.
Свято розпочалося піснею на слова поета «Думи мої, думи мої…». Ведучі В.Кулибаба і О.Аброскіна пригадали основні етапи життя Т.Г.Шевченка. І.Шумовська, Д.Кухта та А.Гаркова інсцені-зували епізоди з дитинства маленького Тарасика, які передавали його допитливість, а також показали прагнення майбутнього поета бути людяним та добрим, щоб «його свічечка світила найяскравіше».
Учні виразно читали напам’ять поезії Т.Г.Шевченка, а також заспівали пісні на слова поета: «Зоре моя вечірняя», «Зацвіла в долині…», «По діброві вітер виє», «Заповіт». Закінчився вечір словами ведучої:
А тепер наш Тарас в кожній хаті
З нами словом живим розмовляє.
Є в Шевченка на ... Читати далі »
Просмотров: 926 | Добавил: zmya | Дата: 19.03.2010 | Комментарии (0)

Десятого березня у Немиринцях біля пам’ятника Т.Г.Шевченку відбувся урочистий концерт, присвячений життю і творчості великого поета. Свято відкрила директор Немиринецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Л.С.Козачук. Вона привітала усіх присутніх з знаменним днем пам’яті Тараса Шевченка.
Хоча падав сніг, біля пам’ятника Великому Кобзареві зібралося багато жителів села та учнів школи. Л.С.Козачук наголосила, що учні школи активно приєднуються до святкування великих дат, пов’язаних з життям і творчістю не тільки культурних діячів, а й свят, пов’язаних із українським побутом та народними традиціями. Учні із задоволенням та захопленням декламували вірші Т.Г.Шевченка та намагалися донести до кожного серця, до кожної душі творчість поета та її значення для сучасників.
Всіх присутніх привітали сільська очільниця О.М.Жебрівська, керівник апарату райдержадміністрації А.М.Марущак, який наголосив, що в Ружинському районі пам’ятник Кобзареві (був створений завдяки коштам, наданим П.І. ... Читати далі »
Просмотров: 711 | Добавил: zmya | Дата: 19.03.2010 | Комментарии (0)




УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ 390/2010

Про призначення С.Рижука головою Житомирської обласної державної адміністрації


Призначити РИЖУКА Сергія Миколайовича головою Житомирської обласної державної адміністрації.


Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ

18 березня 2010 року




Народився 20 січня 1950 року в смт. Чуднів Житомирської обл.

Освіта вища: з 1970 по 1975 рік навчався в Житомирському сільськогосподарському ін ... Читати далі »

Просмотров: 747 | Добавил: zmya | Дата: 19.03.2010 | Комментарии (0)

Міні-чат

100