Головна » 2010 » Березень » 19 » Автоінспекція на варті безпеки дорожнього руху
21:02
Автоінспекція на варті безпеки дорожнього руху
На виконання вимог керівництва МВС України, ДДАІ МВС України, УМВС та УДАІ області відділенням Державтоінспекції протягом 2009 року проведено ряд організаційних та практичних заходів щодо забезпечення безпеки дорожнього руху, зниження рівня аварійності, протидії злочинам, пов’язаним з автотранспортом, посиленню контролю за технічним станом транспортних засобів, утримання вулично-шляхової мережі в безпечному для руху стані, зміцненню дисципліни і законності, недопущенню надзвичайних подій серед особового складу.
Працівники Державтоінспекції проана-лізували кожну дорожньо-транспортну пригоду та встановили основні їх причини. З урахуванням проведених розрахунків визначено місця, де скоєно найбільше ДТП, та внесено відповідні корективи до дислокацій несення служби з наближенням до них нарядів ВДАІ. У найбільш аварійні дні тижня (п’ятниця, субота, неділя) та години доби проводились відпрацювання вулично-шляхової мережі району, до яких залучалася максимальна кількість особового складу ВДАІ.
Під час відпрацювання вулично-шляхової мережі району виявлено 24 злочини, задокументовано 2158 порушень ПДР, з них 367 — керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння.
Вказані заходи дозволили значно знизити аварійність на території району. Так протягом 2009 року на території Ружинського ра-йону було скоєно 13 дорожньо-транспортних пригод, в яких 3 особи загинули та 15 осіб отримали тілесні ушкодження, що в порівнянні з аналогічним періодом 2008 року за кількістю пригод менше на 11 (-45,8%), за кількістю загиблих менше на 7 (-70%), за кількістю травмованих менше на 30 (-66,7%). У 2008 році сталося 24 ДТП, 10 осіб загинуло, 45 були травмовані.
Працівники ВДАІ обстежили 1850 км вулично-шляхової мережі з метою забезпечення утримання мережі в безпечному для руху транспортних засобів стані. На усунення виявлених недоліків було видано 75 приписів дорожньо-комунальним та іншим організа-ціям. За виявлені порушення в утриманні вулично-шляхової мережі до адміністративної відповідальності притягнуто 76 осіб.
У 2009 році працівники ВДАІ винесли 1513 постанов про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу на загальну суму 419 тис. 510 грн, від сплати адміністративних штрафів надійшли кошти в сумі 336 тис. 850 грн. До судових органів направлений 571 адмінматеріал, після розгляду яких винесено 558 постанов, в тому числі 55 постанов про позбавлення водіїв спеціального права керування транспортними засобами.
Проведена робота щодо попередження аварійності за участю транспортних засобів автогосподарств, підвищення дисципліни водіїв та технічного стану транспортних засобів. Протягом 2009 року перевірено 130 організацій, при цьому оглянуто 674 транспортних засоби, виявлено 47 таких, що експлуатувались з різними технічними несправностями. За наявні недоліки до адміністративної відповідальності притягнуто 37 посадових осіб, направлено 20 приписів на усунення виявлених недоліків та 12 інформацій направлено у вищі інстанції.
Протягом січня-лютого 2010 р. на території Ружинського району було зареєстровано 1 дорожньо-транспортну пригоду, в якій поранено двоє осіб. У минулому році за аналогічний період була скоєна також 1 дорожньо-транспортна пригода, в якій загинула 1 особа.
За 2 місяці 2010 р. працівники відділення ДАІ склали 303 адмінпротоколи, з них 48 — за керування транспортними засобами у нетверезому стані. При цьому працівники ВДАІ винесли 224 постанови про накладення штрафів на суму 49 тис. 59 грн, стягнено штрафів на суму 43 тис. 340 грн.
Під час нагляду за діяльністю автогосподарств протягом двох місяців 2010 року перевірено 13 організацій, оглянуто 95 транспортних засобів, виявлено 9 технічно несправних транспортних засобів. До адміністративної відповідальності притягнуто 4 керівників автогосподарств за випуск на лінію технічно несправних транспортних засобів.
Контроль за технічним станом транспортних засобів під час їх експлуатації у результаті огляду 46 одиниць транспортних засобів виявив 21 засіб з тех-нічними несправностями. Складено 20 адмінпротоколів за ч.1 ст.121 КупАП та 1 — за ч.2 ст.121 КупАП. Вилучено 9 талонів технічного огляду. Проведено 278 технічних оглядів.
За 2 місяці 2010 року під час нагляду за станом доріг відділенням ДАІ з обслуговування адміністративної території Ружинського району складено 12 адмінпротоколів за порушення правил, норм і стандартів, що стосуються безпеки дорожнього руху при утриманні шляхів та залізничних переїздів. Обстежено 305 км вулиць і доріг, на усунення виявлених недоліків видано 9 приписів.
У поточному році за участі працівників ВДАІ розкрито 6 злочинів. Розшукано 1 викрадений автомобіль. З метою попередження та розкриття злочинів, пов’язаних з використанням АМТ, проводиться відпрацювання території обслуговування, перевірка СТО, приватних майстерень та автогаражів, а також про-філактична робота з власниками транспортних засобів. Затримано 1 особу за підозрою у скоєнні злочину та 2 порушників громадського порядку.
Сергій СТОЛІТНІЙ
Переглядів: 746 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100