Головна » 2010 » Лютий » 25 » Бистричанина Романа Кулибабу нагороджено медаллю «За врятоване життя»
21:23
Бистричанина Романа Кулибабу нагороджено медаллю «За врятоване життя»
Нагороду від Президента України інспектор патрульної служби обласного центру разом з двома своїми колегами отримав за мужність і самовідданні дії, виявлені під час порятунку життя людей.
Наприкінці минулого року троє патрульних після закінчення служби врятували із палаючого будинку п’ятьох людей. Пригода сталася 20 грудня на вулиці Щорса в Житомирі. Як розповідає прапорщик Роман Кулибаба, повертаючись в батальйон, хлопці відчули запах горілого і почали шукати осередок займання. Невдовзі вони помітили, як із вікон четвертого поверху будинку, розташованого неподалік, виривається чорний дим і палає яскравий вогонь. Міліціонери не вагаючись кинулися в будинок. На четвертому поверсі побачили, з якої квартири йде дим, і почули, як хтось з-за дверей кличе на допомогу. Швидко вибили дерев’яні двері, в коридорі побачили жінку. Її обличчя та руки були обпечені. Постраждалу винесли на вулицю, де передали в руки медиків. На п’ятому поверсі заручниками диму стали 25-літня вагітна жінка, її менша сестра, 3-річний син та хлопець-підліток з сусідньої квартири. Вони опинилися у пастці, адже стрибати з вікна було високо, а під’їзд був весь задимлений. Лише вибивши вікна на верхніх поверхах під’їзду, патрульні змогли дістатися квартири і врятувати людей. Вчасно приїхали і пожежні, і медики, а тому ця опівнічна пригода обійшлася без жертв.
Після цього геройського вчинку 27-річний прапорщик Роман Кулибаба, 28-літній старший сержант Ігор Пламадяла та 26-річний молодший сержант Володимир Ковальов отримали медалі «За врятоване життя», а також грамоти та цінні подарунки від керівництва Головного управління МНС в області.
Ольга МОЛЯВЧИК


Переглядів: 732 | Додав: zmya | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100