Головна » 2010 » Лютий » 19
Життя кожного складається із чисельних стежечок, які то прямо, то манівцями ведуть людину до її покликання. І якщо ви працюєте менеджером, юристом, бухгалтером, прагнете стати відомим по-літиком, а вам щоночі сняться безкраї пшеничні лани, по яких подекуди, наче підморгують, синьоокі волошки, чи налитий зерном, немовби восковий житній колосок, то, можливо, варто задуматися, чи правильним ви ідете шляхом.
Далекого 1927 року у сім’ї колгоспників Григорія та Ярини Байдів народився синочок. Вирішили назвати, як і батька – Григорій. Ріс Гришко енергійним та балакучим хлопчиком. Разом із старшою сестричкою Оленкою допомагали батькам по господарству, поралися в городі, доглядали за підсобним господарством. Подобалося йому тоді босими ногами бігати щоранку по траві, годинами міг дивитися, як хвилею колоситься поле, та найбільше любив спостерігати, як дружно та з піснею розпочинали будь-яку роботу у селі. Отак день за днем, година за годиною, проходило життя жвавого Гри ... Читати далі »
Просмотров: 862 | Добавил: zmya | Дата: 18.02.2010 | Комментарии (0)

Кадри повоєнних 40-х…


Продовження. (Початок в «Ружинській землі» №7 від 12 лютого 2010 року)
Зі шпальт «Соціалістичного села» дізнаємося про роботу галузі культури. Наприклад, 27 березня 1947 року читаємо оголошення: «З 1 по 6 квітня в райцентрі відбудеться кінофестиваль. Демонструватимуть кінофільми «Зигмунд Колосовський», «Давид Гурашвили», «Трактористы». На період посівної кампанії в селах району працюватиме 2 звукові кінопересувки. Найближчим часом колгоспники побачать кінокартини «Черевички» (кольоровий фільм), «Ураган» та інші». Крім того, під час польових робіт районна бібліотека складала бібліотечки, які читали агітатори для колгоспників у перервах між роботою.
Розбудовувалася мережа закладів культури в селах району. Наприклад, у Пустосі (нині с.Прибережне) «єдиними «культурними заклада ... Читати далі »
Просмотров: 878 | Добавил: zmya | Дата: 18.02.2010 | Комментарии (0)

Питання розбудови політичної партії та підготовки до виборів депутатів місцевих рад, сільських, селищних голів розглянули учасники партійної конференції районної організації політичної партії «Українська платформа», яку очолює народний депутат України П.І.Жебрівський. Участь у конференції взяла голова обласної парторганізації Т.О.Романовська, на запрошення голови районної організації В.Ц.Туранського до учасників конференції долучилася голова райдержадміністрації Н.О.Туранська.
Голова районної організації політичної партії «Українська платформа» В.Ц.Туранський повідомив присутніх про те, що в лавах «Української платформи» в районі налічується 346 партійців у Ружині, Немиринцях, Роставиці, Рогачах, Голубівці. За словами Владислава Цезаровича, мета районної організації – створити осередки «Української платформи» у кожному селі. Створені вже місцеві організації партії у Дерганівці, Білилівці, Вільнопіллі, Малих Низгірцях, Топорах та Ярославці, які ще необхідно зареє ... Читати далі »
Просмотров: 761 | Добавил: zmya | Дата: 18.02.2010 | Комментарии (0)

Нещодавно Міжнародна громадська орга-нізація «Спілка генералів органів внутрішніх справ України» відзначила нагородами кращих працівників міліції.
Сприяння популяризації та покращенню іміджу працівників органів внутрішніх справ та інших правоохоронних органів України – одне з багатьох завдань, які ставить собі за мету Спілка генералів органів внутрішніх справ. Саме з цією метою Спілка відзначила шістьох працівників міліції Житомирської області. За бездоганне виконання службових обов’язків, вірність присязі та самовіддане служіння народу України серед інших був відзначений і наш земляк – старший дільничний інспектор міліції Ружинського РВ УМВС України в Житомирській області майор міліції М.С.Матвійчук. Медаль «За вірність присязі» ІІІ ступеня – вже третя нагорода Миколи Степановича за час його десятилітньої служби в органах МВС: у 2008 році він був нагороджений відзнакою МВС «За відзнаку в службі» ІІ ступеня, а у 2009 році – медаллю «10 років вислуги» ІІІ ступен ... Читати далі »
Просмотров: 920 | Добавил: zmya | Дата: 18.02.2010 | Комментарии (0)

povin-021.jpgРозпорядженням голови райдержадміністрації від 6.02.2010 р. затверджено план дій організацій, установ та підприємств району з підготовки та пропуску весняної повені у нинішньому році. Заходи розроблено з метою керованого пропуску дощових паводків, весняної повені та льодоходу, а також оперативного реагування у випадку загрози чи виникнення надзвичайних ситуацій. План передбачає визначення зон можливого виникнення надзвичайних ситуацій, а також об’єктів життєзабезпечення населення, транспорту, енергетики, зв’язку та інших об’єктів господарювання, що можуть зазнати негативного впливу природних явищ. Також уточнюється схема взаємодії органів управління, порядок оповіщення, регламент зв’язку та інформування у разі виникнення НС. СВАТ «Житомиррибгосп» та цех телекомунікаційних послу ... Читати далі »

Просмотров: 1551 | Добавил: zmya | Дата: 18.02.2010 | Комментарии (0)

У сучасному суспільстві проблема духовного виховання молоді з кожним роком стає все актуальнішою та активно обговорюється в державі. Досить часто наша надія, «цвіт суспільства» піддаються негативному впливу телебачення, інтернету, західних фільмів та таких собі мультфільмів, в яких сцени вбивств чередуються із кривавами боями незрозумілих істот, вигаданих хворобливою уявою модних мультиплікаторів. Тим самим все більше відхиляються від життя церковного, прирікаючи на бідність свій духовний світ. Все рідше молодь відвідує храми, а якщо й відвідує, то здебільшого на великі свята. Знайомство з основами богослужіння, вивчення основних Божих заповідей, спів у церковному хорі для молоді — заняття не настільки привабливі, як, наприклад, вживання алкоголю в компанії друзів тощо. Та чи готові сьогодні ми приректи українську духовність на занепад у майбутньому, чи готові ми залишити ТАКИЙ спадок нашим нащадкам?
У Дерганівці зі страшними та негативними суспільними явищами, ... Читати далі »
Просмотров: 760 | Добавил: zmya | Дата: 18.02.2010 | Комментарии (0)

Літак запізнювався. Катерина Василівна, пасажирка Boeing 767, що летів трансатлантичним рейсом Київ–Нью–Йорк, уже почала хвилюватися, розуміючи, що запізнюється на важливу ділову зустріч.
Післяполуденний мегаполіс зустрів жінку захмареним небом і важкими краплями густого, сірого дощу, які горохом котилися по широкому склу розкішних вітрин тамтешніх бутіків.
Стоячи на зупинці, знервована і трохи розгублена Катерина Василівна ламаною англійською намагалася запитати перехожих, як їй потрапити до найближчого готелю.
Більшість людей заперечливо хитала головою, деякі минали мовчки, не реагуючи на запитання, просто проходили повз, інші мимохідь відповідали, але так швидко, що не можна було вловити змісту слів. І раптом…
— Пані, я можу Вам чимось допомогти? — Привітно усміхаючись, запитав високий чоловік у темно-синьому костюмі, з-під жакета якого виднілася біла сорочка з вишитим чорно-червоним візерунком.
«Рідна…Дякувати Богу», — подумки полегшено зітхнула ... Читати далі »
Просмотров: 856 | Добавил: zmya | Дата: 18.02.2010 | Комментарии (0)

У 2010 році Державною податковою інспекцією в Ружинському районі проводитиметься конкурс дитячої творчості «Податки очима дітей». Метою конкурсу є виявлення сприйняття дітьми ролі, значення та місця податків у житті та надання можливості дітям реалізувати свої творчі здібності. У конкурсі на кращий малюнок можуть приймати участь учні від 6 до 15 років.
В літературному конкурсі (поетичний чи прозовий твір) може приймати участь учнівська молодь віком від 14 до 17 років.
Творчі роботи виконуються за номінаціями:
— «Найцікавіший малюнок на податкову тематику»,
— «Кращий поетичний твір на податкову тематику»,
— «Кращий плакат на податкову тематику»,
— «Кращий твір на податкову тематику».
На конкурс подаються індивідуальні творчі різножанрові літературні доробки. Вибір жанру — довільний. Критерії оцінки дитячих робіт: актуальність та повнота розкриття податкової тематики, творчий підхід та естетичний вигляд роботи.
Конкурсні роботи приймаються до ... Читати далі »
Просмотров: 810 | Добавил: zmya | Дата: 18.02.2010 | Комментарии (0)

З 1 січня 2010 року набрали чинності ряд постанов Кабінету міністрів України, що регулюють питання виплати надбавки за вислугу років окремим категоріям працюючих.
Постановою КМУ від 29.12.2009 р. №1418 затверджено Порядок виплати надбавки за вислугу років лікарям і фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою державних та комунальних закладів охорони здоров’я. Дія зазначеного Порядку поширюється на лікарів і фахівців з базовою та неповною вищою медичною освітою, умови оплати праці яких визначаються відповідно умов оплати праці медичних працівників державних та комунальних закладів охорони здоров’я.
Надбавка за вислугу років встановлюється лікарям і фахівцям з базовою та неповною медичною освітою державних та комунальних закладів охорони здоров’я залежно від стажу роботи в такому розмірі:
понад 3 роки 10%
понад 10 років 20%
понад 20 років 30%
Надбавка за вислугу років виплачується керівникам за кладів охорони здоров’я та їх заступникам ... Читати далі »
Просмотров: 1191 | Добавил: zmya | Дата: 18.02.2010 | Комментарии (0)

З метою зменшення тиску податкових органів на суб’єктів податкової діяльності, які здійснюють продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів, які займаються продажем відпо-відно до статті 153 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» №481/95 – ВР від 19.12.1995 року, існують обмеження щодо продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів:
забороняється продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років; у приміщеннях і на території дошкільних, навчальних закладів та закладів охорони здоров’я; у приміщеннях спеціалізованих торгівельних організацій, які здійснюють торгівлю товарами дитячого асортименту або спортивними товарами, а також у відповідних відділах (секціях) універсальних торговельних організацій; у місцях проведення спортивних змагань; в інших місцях, визначених органами місцевого самоврядування; з торгових автоматів; з полиць ... Читати далі »
Просмотров: 1793 | Добавил: zmya | Дата: 18.02.2010 | Комментарии (0)

З 1.02.2010 р. постачання природного газу промисловим підприємствам та іншим суб’єктам господарювання у Житомирській області здійснюється Дочірнім підприємством «НАФТОГАЗМЕРЕЖІ» Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України». А відкриті акціонерні товариства з газопостачання і газифікації (надалі ВАТ) відповідно до Змін від 25.11.2009 р. до Постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2001 р. №1729 мають право постачати газ виключно населенню та бюджетним організаціям.
Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» забезпечує ДП «НАФТОГАЗМЕРЕЖІ» та її філії ресурсом газу для постачання промисловим підприємствам за нерегульо-ваним тарифом, тоді як ВАТ «Житомиргаз» та ВАТ «Коростишівгаз» позбавлені права постачати ресурси природного газу цій категорії споживачів.
Отже, керівникам підприємств, які мали до цього часу договірні відносини з вищевказаними ВАТами, для отримання подальшого безперебійного газопостачання необхідно звернутися до Житомирської ... Читати далі »
Просмотров: 960 | Добавил: zmya | Дата: 18.02.2010 | Комментарии (0)

Захід було засновано Ружинською селищною радою та Верхівнянським сільгосптехнікумом спільно з відділом у справах сім’ї, молоді та спорту РДА ще у 1985 році. За період існування турніру кубок завойовували команди «Постол» (с. Вчорайше), «Динамо» (смт Ружин) та збірна команда смт Ружина. Найчастіше володарями кубка ставала команда «Постол».
Цього року турнір проходив у спортивному залі Ружинської гімназії. Перехідний кубок та грамоти першого ступеня здобула команда «Постол» (с.Вчорайше). Друге почесне місце зайняла команда Вчорайшенської ЗОШ, третє — збірна команда смт Ружина.
Учасники та представники команд вдячні директору Ружинської гімназії за надання спортивного залу.
Володимир Агеєв

Просмотров: 712 | Добавил: zmya | Дата: 18.02.2010 | Комментарии (0)

Міні-чат

100