Головна » 2010 » Лютий » 11
Редакція газети «Ружинська земля» підсумувала результати фотоконкурсу та визначила переможців.

Зважаючи на зміст, якість надісланих до редакції фотознімків, доцільність обраного фону та постановку використаних у світлинах сюжетів, визначено переможців фотоконкурсу від районки. Ними стали:
І місце – Ірина Бондарчук;
ІІ місце – Галина Кравчук;
ІІІ місце – Віта Біляк.
Переможці отримають фотоальбоми на 200 світлин.
Заохочувальними призами (рамками для фотографій) відзначені:
Катерина Пилипчук,
Ірина Савченко,
Ніна Мазур,
Любов Чернявська,
Світлана Фостік,
Віта Кислюк,
Оксана Остоміна.

«Ружинська земля» вітає переможців та запрошує до редакції, щоб отримати призи.
Кращі світлини будуть на-друковані у наступних номерах газети.
Просмотров: 682 | Добавил: zmya | Дата: 11.02.2010 | Комментарии (0)

null

Кадри повоєнних 40-х…
Від першого номера районної газети до нинішнього відстань довжиною 80 років. За цей час змінилися епохи, покоління. А районка, як і раніше, залишається улюбленим виданням читачів. Вона сумлінно виконує роль літописця головних подій району, звеличує людей праці. За пройдений шлях вийшли в світ більше 9 тисяч її номерів. І кожен з них, наче стоп-кадр кіноплівки під назвою Життя.
Ось 40-ві роки ХХ століття. (На жаль, в Ружині жодного примірника районки за перші 15 років роботи не збереглося.) Районна газета носила назву «Соціалістичне село», була друкованим органом Ружинського РК КП(б)У та районної Ради депутатів трудящих. Виходила двічі або тричі на тиждень на двох сторінках тиражем дві тисячі примірників і вартувала 15 копійок за номер (15 крб. 60 коп. на рік). Друкували газету в мі ... Читати далі »
Просмотров: 820 | Добавил: zmya | Дата: 11.02.2010 | Комментарии (0)

c80b8fbc3073.jpgСаме так, коротко та змістовно, сказав про створення Ружинської районної спілки ветеранів Афганської війни її нинішній голова Віктор Рябуш.

У пам’яті воїнів-афганців події 1979-1989 років назавжди залишаться омитими сльозами їх матерів, які молили Бога, щоб сини повернулися живими. Це роки, уражені болем втрат ... Читати далі »

Просмотров: 836 | Добавил: zmya | Дата: 11.02.2010 | Комментарии (0)

Питання перебування дитини під опікою у одній з ружинських родин, збереження майнових прав неповнолітніх з Голубівки і Вчорайшого, встановлення опіки над малолітнім мешканцем Зарудинець розглянула комісія райдержадміністрації з питань захисту прав дітей.
Щодо стану перебування дитини під опікою у сім’ї ружинців комісія заслухала інформацію психолога Ружинської гімназії та класного керівника дівчинки; про житлово-побутові умови, в яких проживає дитина, поінформувала начальник служби у справах дітей РДА Т.А.Драчук. Зважаючи на добрі взаємини батьків з дитиною, її соціальну адаптованість, комісія прийняла рішення продовжити опіку цієї сім’ї над дитиною та сприяти родині щодо її усиновлення.
Комісія також надала дозволи дарування житлових будинків мешканцям Голубівки та Вчорайшого, що передали ці будинки своїм рідним, які виховують неповнолітніх дітей.
Так склалося, що за невиконання батьківських обов’язків стосовно своїх дітей молоде зарудинецьке подружжя бу ... Читати далі »
Просмотров: 704 | Добавил: zmya | Дата: 11.02.2010 | Комментарии (0)

Війна… Біль, втрати, цинкові труни, свист куль, вибухи мін та гранат, неможлива спека, безперервні бої за визволення братнього народу… Таким пам’ятає Афганістан більшість воїнів-інтернаціоналістів. Тоді, для них, таких ще юних, війна була, як іспит на мужність, як випробування своїх можливостей та справжньої чоловічої дружби. Проте не всі повернулися, не всі змогли реабілітуватися після побаченого та пережитого, не кожен зміг почати життя з чистої сторінки.

zmya | Дата: 11.02.2010 | Комментарии (0)


Воно народилося ранньої весни. Дивно: ще сіруваті від придорожньої куряви сніжинки порипували під важезними чоботиськами морозу, а Воно вже народилося. Жовтодзьобим курчам, яке щойно вилупилося з яйця, з’явилося на світ – таке ж малесеньке, кволе, безпорадне… А полохливе було, мов сонячний зайчик! Цілу весну мишеням ховалося у найпотаємніші шпаринки мого серця і злякано тремтіло від кожного твого погляду – байдужого і часом дещо зверхнього.
У червні Воно почало дозрівати і рум’янитися на моїх щоках стиглими черешнями. Все літо разом із пташенятами вчилося літати. Це Воно прилітало до тебе паперовими літачками з одним лише словом і безліччю крапок; це Воно усміхалося до тебе привітними смайликами з екрану твого мобільного… А як Воно заздрило вітру, коли той дозволяв собі бавитися з твоїм темно-каштановим волоссям, що саме тоді пахло липовим цвітом.
А пам’ятаєш, хтось постукав у твоє вікно серпневого грозового вечора? Ти запитала: «Хто там?» Змерзле і мокре Вон ... Читати далі »
Просмотров: 890 | Добавил: zmya | Дата: 11.02.2010 | Комментарии (0)

Кухаруків Нелю Василівну і Павла Івановича з Ружина – з народженням синочка 7.02.2010 р.;
Ропало Наталію Іванівну і Миколу Миколайовича з с.Малі Низгірці – з народженням донечки 7.02.2010 р.;
Жебрівських Марину Володимирівну і Леоніда Святославовича з Ружина – з народженням донечки 7.02.2010р.;
Васюту Галину Анатоліївну і Мельничука Олександра Васильовича з с.Топори – з народженням донечки 8.02.2010 р.;
Хоменків Альону Анатоліївну і Дмитра Сергійовича з с.Бистрик – з народженням донечки 9.02.2010р.;
Вдовиченків Інну Петрівну і Віталія Володимировича з с.Мовчанівка – з народженням донечки 10.02.2010 р.;
Павленко Наталію Володимирівну і Чорненького Олександра Миколайовича з с.Мовчанівка – з народженням донечки 10.02.2010 р.

Просмотров: 735 | Добавил: zmya | Дата: 11.02.2010 | Комментарии (0)

Щороку взимку через недотримання правил безпеки на льоду в Україні гине велика кількість людей. Основною причиною є насамперед надмірна безпечність та неуважність самих потерпілих, які нехтують елементарними правилами поведінки на льоду, не звертаючи уваги на постійні застереження з цього приводу.
Щоб зберегти своє здоров’я і життя, пам’ятайте:
– ходити по льоду можна лише тоді, коли його товщина досягне 7 см.;
– перехід групою людей може бути організований, якщо товщина льоду понад 15 см.;
– для влаштування катка товщина льоду повинна бути не менше ніж 15 см.
Якщо Вам все-таки необхідно перейти через річку, озеро чи ставок – запам’ятайте, що найкраще це зробити на лижах, при цьому необхідно відстебнути кріплення, а палиці тримати в руках не накидаючи петлі на кисті рук.
Якщо лід переходить група людей, то відстань між ними повинна бути не менше 5 м. Якщо ж ви переходите водойму у невідомому місці - потрібно взяти палицю, щоб нею перевіряти міць ... Читати далі »
Просмотров: 774 | Добавил: zmya | Дата: 11.02.2010 | Комментарии (0)

play_chess.gif



Турнір був заснований відділом у справах сім’ї, молоді та спорту і правлінням колгоспу ім. Леніна (нині СВК «Ружинський»). Проводиться захід вже понад чверть століття. За роки існування турніру його переможцями та володарями кубка стали І.Г.Вершківський (нині покійний), А.Г.Коломієць з Чорнорудки, О.І.Дека з Ружина, М.І.Найчук з Ягнятина, А.М.Ярич (покійний), Ю.М.Драган з Баранівки.
Цьогорічне змагання за кубок «Перших комунарів» провели у приміщенні актового залу райдержадміністрації. Перехідним кубком, цінним призом та грамотою першого ступеня нагородили переможця турніру А.Г.Коломійця (с.Чорнорудка). Цінні призи та грамоти другого і третього ступенів отримали відповідно ... Читати далі »

Просмотров: 766 | Добавил: zmya | Дата: 11.02.2010 | Комментарии (0)

Міні-чат

100