Головна » 2010 » Лютий » 05
Медпрацівники району обговорили результати роботи галузі за минулий рік й окреслили перспективи діяльності на нинішній рік під час підсумкової медичної ради, яка відбулася у районній лікарні 29 січня. У нараді взяли участь голова райдержадміністрації Н.О.Туранська, голова районної ради В.Ц.Саківський, начальник відділу охорони здоров’я РДА В.В.Ніколайчук. Вів засідання головний лікар М.П.Зозуля.
Як повідомив головний лікар, підсумкова медична рада
вперше відбувалася без представників обласного упра-вління охорони здоров’я, оскільки, як засвідчили результати акре-дитації та нещодавньої співбесіди з обласними спеціалістами, суттєвих недоліків у роботі мережі виявлено не було.
Під час виступу М.П.Зозуля наголосив на низці проблемних питань, які потребують вирішення. Одне з них – це кадрова підготовка. У районній лікарні, – наголосив він, – відбувається зміна поколінь. Сьогодні в ЦРЛ працює 27 лікарів-пенсіонерів. Разом з тим готуються молоді лікарі-інтерни ... Читати далі »
Просмотров: 963 | Добавил: zmya | Дата: 05.02.2010 | Комментарии (0)

У Ружинському районі щільність популяції червоної лисиці сягнула 3 голови на 1000 га угідь, що в кілька разів перевищує норму. Також збільшилася кількість бездомних собак та котів. Бродячі тварини, як відомо, можуть стати джерелом різних хвороб, у тому числі і сказу. Це питання розглянула на своєму засіданні надзвичайна протиепізоотична комісія при райдержадміністрації.
Начальник управління ветеринарної медицини в Ружинському районі В.С.Тимчук ознайомив присутніх з результатами моніторингу захворюваності тварин на сказ. Було зауважено, що наразі не уживається заходів з профілактики і боротьби зі сказом, які були передбачені комплексною програмою. Голова районної організації Українського товариства мисливців та рибалок В.І.Столітній вніс пропозицію надання дозволу мисливцям на відстріл червоної лисиці, щоб забезпечити оптимальну щільність її популяції – 0,5-1 гол. на 1000 га угідь.
Для проведення заходів з профілактики сказу з районного бюджету необхідно буде ... Читати далі »
Просмотров: 720 | Добавил: zmya | Дата: 05.02.2010 | Комментарии (0)

Питання роботи дорадчого органу суб’єктів соціальної роботи з сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах, розглянуто на черговому засіданні, що відбулося 27 січня.
Про нормативно-правове забезпечення суб’єктів соціальної роботи поінформувала начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту РДА Н.М.Пилипчук. Директор Ружинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді А.С.Симон проаналізував роботу дорадчого органу у 2009 році.
Свої пропозиції щодо налагодження ефективної співпраці у 2010 році щодо роботи з сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах, висловили районний педіатр Л.І.Павлюк, інспектор кри-мінально-виконавчої інспекції Ружинського РВ УМВС України в Житомирській області С.В.Ратушна, методист райметодкабінету відділу освіти РДА Л.А.Рачук, начальник управління праці та соціального захисту населення РДА О.П.Розумович, начальник служби у справах дітей РДА Т.А.Драчук. Члени дорадчого органу, зважаючи на висл ... Читати далі »
Просмотров: 669 | Добавил: zmya | Дата: 05.02.2010 | Комментарии (0)

Будівництво Свято-Нікольської церкви в Ружині розпочалось 2000 року закладенням пам’ятного знака. За десять років силами та коштом громади зроблено багато. Зведена дзвіниця, збудований фундамент під храм. Але для подальшого будівництва не вистачає коштів. Громада не в змозі оплатити дорогі будівельні матеріали. Саме тому доводиться звертатись за допомогою та підтримкою до парафіян, громадських організацій. Звернулись і до громадської приймальні Партії регіонів, де нам не відмовили. За кошти партії уже вивезено більше двадцяти тисяч штук цегли для внутрішніх та оздоблювальних робіт. Будівельний матеріал вивантажений на майданчику новобудови, чекає теплих весняних днів, коли можна розпочати зведення храму. Висловлюємо подяку Партії регіонів за розуміння та підтримку,сподіваємось, що і надалі Партія регіонів не стоятиме осторонь святої справи.
Ієрей Володимир БРИНЗЮК

Просмотров: 676 | Добавил: zmya | Дата: 05.02.2010 | Комментарии (0)

Три роки тому за сприяння Маріупольського металургійного комбінату ім.Ілліча, який орендує землі у Городку, Огіївці, Княжиках, Сахнах,було розпочато підвідведення газу до вказаних сіл. За цей період зроблено багато. Підведено газ до Княжиків та Сахнів. Газові мережі пролягли вулицями села і майже сто сімдесят жителів підвели його до осель. Але блакитний вогник там так і не запалав. Люди, як і раніше, заготовляли вугілля, дрова. Така ситуація склалась через відсутність коштів. Фінансово економічна криза не дала змоги комбінату оплатити виконані роботи. А без повної оплати підрядне підприємство ВАТ «Житомиргаз» відмовилось підключати газ до населених пунктів.
У такому випадку за виконані роботи борг погасити мали б самі жителі Княжиків та Сахнів. В розрахунку на кожен двір припадає близько семи тисяч гривень. Таких коштів селяни не мають.
З вересня 2009 року райдержадміністрація неодноразово зверталась до Кабінету Міністрів та НАК «Нафтогаз України» з прохання ... Читати далі »
Просмотров: 714 | Добавил: zmya | Дата: 05.02.2010 | Комментарии (0)

Наприкінці січня народний депутат України, Герой України, член Партії регіонів Т.В.Засуха відвідала Білилівку та Дерганівку, де ПСП АФ «Світанок» орендує землі. Під час зустрічі з жителями сіл Тетяна Володимирівна вислухала зауваження щодо господарської діяльності очолюваного нею підприємства, зазначивши при цьому, що висловлені пропозиції та прохання будуть враховані. Але, як зауважила народний депутат, не все можна ви-рішити за діючої системи. Щоб відродити тваринницьку галузь в державі в цілому, і в кожному господарстві зокрема, необхідна зважена державна політика у сфері сільського господарства. Лише за правильного ставлення держави до сільгосп-товаровиробника можливе відродження не тільки тваринництва, а й галузі буряківництва, яка, по суті, уже знищена, і якій у підприємстві приділялась належна увага. Саме за державницьку політику у галузі сільського господарства виступає Партія регіонів, членом якої є Т.В.Засуха.
Крім того, під час зустрічі народний депут ... Читати далі »
Просмотров: 663 | Добавил: zmya | Дата: 05.02.2010 | Комментарии (0)

...Життя іде і все без коректур.
І час летить, не стишує галопу...
Ліна Костенко

Спливаючи хвилина за хвилиною, день за днем, рік за роком,життя дарує нам неповторні спогади та незабутні зустрічі, нагороджує неперевершеними миттєвостями та посилає знайомства із захоплююче цікавими людьми. Але, разом з тим, протягом життя людна загартовується, навчається із гордо піднятою головою долати труднощі та перешкоди, навчається жити, тоді, коли пекучий та нестримний біль втрати стискає серце своїми лещатами, навчається підводитися з колін та йти далі, даруючи свою любов рідним та близьким, не зважаючи ні на що.
Складним та насиченим подіями скла-
лося життя Дарії Петрівни Ткачук із Немиринець, яка народилася в сім’ї звичайних колгоспників 30 січня 1950 року. Тато Петро Миколайович все життя пропрацював трактористом, а мама Марія Іванівна — у ланці місцевого колгоспу. Оскільки жили в селі — батьки змалечку привчали дітей до праці, п ... Читати далі »
Просмотров: 808 | Добавил: zmya | Дата: 05.02.2010 | Комментарии (0)

Постановою КМУ від 8.12.2009 р. №1332, яка опублікована 15 грудня 2009 р. в газеті «Урядовий кур’єр» №233, внесені зміни до Порядку обчислення середньої заробітної плати до постанови КМУ від 26.09.2001 р. №1266 для розрахунку виплат по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах, оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності.
1. У випадку, коли застрахована особа працювала менше ніж календарний рік, середня заробітна плата (дохід) має обчислюватися з нарахованої заробітної плати, з якої сплачені страхові внески, але не вище за розмір середньої заробітної плати за всіма видами економічної діяльності (за даними Держкомстату), що склалася у відповідному регіоні в місяць, що передує місяцю, в якому настав страховий випадок та не нижче за розмір мінімальної заробітної плати, встановлений законом у місяці настання страхового випадку.
2. У разі коли розмір заробітної плати підвищується згідно з рішенням КМУ, у зв’язку з чим заробітна плата перераховуєт ... Читати далі »
Просмотров: 1285 | Добавил: zmya | Дата: 05.02.2010 | Комментарии (0)

Відповідно до роз’яснень Мінпраці від 29.01.2010 р. № 15/13/84-10 Законом України «Про встановлення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати» від 20.10.2009 р. № 1646-YI встановлено розміри мінімальної заробітної плати з 1 листопада 2009 року та на 2010 рік.
Прикінцевими положеннями цього Закону зазначено, що при підготовці та доопрацюванні проектів законів про внесення змін до Державного бюджету України і Комітету Верховної Ради України з питань бюджету врахувати розміри мінімальної заробітної плати, передбачені цим Законом.
Зазначена норма узгоджується з положеннями статті 10 Закону України «Про оплату праці», якою визначено, що розмір мінімальної заробітної плати встановлюється Верховною Радою України за поданням Кабінету Міністрів України у законі про Державний бюджет України на відповідний рік.
Крім того, частиною третьою вищезазначеної статті передбачено, що зміни розміру мінімальної заробітної плати іншими законами України та нормативно ... Читати далі »
Просмотров: 1040 | Добавил: zmya | Дата: 05.02.2010 | Комментарии (0)

Дедалі менше залишається у Немиринцях довгожителів, — тих, хто народився у далекі післяреволюційні роки минулого століття. Їх нині, як кажуть, можна на пальцях порахувати.
Марія Степанівна Насредінова народилася у селянській родині Баланенків 5 лютого 1920 року. Незважаючи на важкі роки становлення радянської влади на селі, Марійку, коли їй виповнилось сім років, відправили до школи. Дівчинка з радістю поринула у світ знань, які дарувала немиринецькій малечі сільська семирічка, але голодні роки та великі злидні не дали їй навчатися у школі. Закінчивши чотири класи, Марія пішла разом з мамою обробляти колгоспні буряки.
А потім були
страшні роки голодомору… Сім’я Баланенків виживала, як могла: варили гнилу картоплю, листя, польовий квасець. «Як вдалося вижити, — не знаю, мабуть, Бог вберіг», — ще й сьогодні, здригаючись, пригадує Марія Степанівна. Але вижила. З часом, коли здоров’я дещо покращилося, Марія пішла працювати різноробочою спиртового заводу.Здав ... Читати далі »
Просмотров: 757 | Добавил: zmya | Дата: 05.02.2010 | Комментарии (0)

Міні-чат

100