Головна » 2010 » Лютий » 25

peleh.jpgНайкращі, найтепліші слова, якими лише можна охарактеризувати особистість, можна сказати про начальника відділення зв’язку с.Вчорайше Ольгу Миколаївну Пелих. Так про свою колегу відгукується начальник Ружинського відділення УД ППЗ «Укрпошта» Л.А.Оберемко. Щира, добра, мудра жінка, яка тридцять сім років присвятила праці у царині зв’язку, праці на благо людей – такою постає перед оточуючими Ольга Миколаївна.

... Читати далі »

Просмотров: 809 | Добавил: zmya | Дата: 25.02.2010 | Комментарии (1)

Актуальні питання допомоги безробітним, визначення меж населених пунктів та уникнення ускладнень з проходженням паводків тощо розглянули учасники наради голови райдержадміністрації з сільськими, селищним головами.
Директор районного центру зайнятості В.Л.Бондарчук поінформував про те, що закон вимагає не ставити на облік служби зайнятості осіб, які є членами особистого селянського господарства. Такими особами, за законом, є всі члени сім’ї, яка має в обробітку 0,25 га землі. Володимир Леонідович наголосив, що закон не захищає людей від безробіття: «За якими критеріями ми маємо визначати, чи є людина членом особистого селянського господарства? А якщо це вчителька, яка пропрацювала у школі, а потім залишилася без роботи? Якщо у її чоловіка є ті злощасні сотки, то ми не можемо взяти її на облік та виплачувати допомогу у зв’язку з безробіттям, а як має вижити сім’я?».
На необхідності чіткого ведення погосподарського обліку наголосила начальник відділу статистики ... Читати далі »
Просмотров: 641 | Добавил: zmya | Дата: 25.02.2010 | Комментарии (0)


«Громадянин Д. 1952 року народження під час суперечки з дружиною, почав їй погрожувати підірвати газовий балон в квартирі, застрелити жінку з пістолета, почав відключати газопостачання в квартирі. Ображав і залякував дружину і дорослу доньку…»

Такий випадок стався в нашому районі наприкінці січня нинішнього року. Кривдника притягнуто до відповідальності. Та, як свідчать факти, такі випадки, коли в сім’ях чиниться насильство – не рідкість.
Останні соціологічні дослідження, проведені на замовлення «Програми рівних можливостей та прав жінок в Україні», свідчать, що близько половини населення нашої країни потерпали від насильства в сім’ї впродовж свого життя, причому 30% зазнавали насильства у дитячому віці.
Не став винятком і Ружинський район. У минулому році, за даними райвідділу міліції, півтори сотні осіб притягнуто до адміністративної відпові ... Читати далі »
Просмотров: 1337 | Добавил: zmya | Дата: 25.02.2010 | Комментарии (0)

Нагороду від Президента України інспектор патрульної служби обласного центру разом з двома своїми колегами отримав за мужність і самовідданні дії, виявлені під час порятунку життя людей.
Наприкінці минулого року троє патрульних після закінчення служби врятували із палаючого будинку п’ятьох людей. Пригода сталася 20 грудня на вулиці Щорса в Житомирі. Як розповідає прапорщик Роман Кулибаба, повертаючись в батальйон, хлопці відчули запах горілого і почали шукати осередок займання. Невдовзі вони помітили, як із вікон четвертого поверху будинку, розташованого неподалік, виривається чорний дим і палає яскравий вогонь. Міліціонери не вагаючись кинулися в будинок. На четвертому поверсі побачили, з якої квартири йде дим, і почули, як хтось з-за дверей кличе на допомогу. Швидко вибили дерев’яні двері, в коридорі побачили жінку. Її обличчя та руки були обпечені. Постраждалу винесли на вулицю, де передали в руки медиків. На п’ятому поверсі заручниками диму стали 25-літня ва ... Читати далі »
Просмотров: 732 | Добавил: zmya | Дата: 25.02.2010 | Комментарии (0)

Ти дивишся на мене своїми прекрасними очима, і я потопаю в їхній зелені. Вигукую слова любові, і вони, мов поцілунки, торкаються твоїх щік, а потім луною повертаються назад. Я стою серед лісу і навіть не підозрюю, що потрапила в саме серце рідного Полісся…
Блукати лабіринтами твоєї душі можна вічно, щодня відкриваючи для себе щось нове, досі незвідане, та відчути твою присутність можна тільки в лісі. Тут я бачу тебе у всьому: в найменшому порусі гілки, в тихому шелесті листя, серед верхівок дерев.
Я потрапляю немов у колиску, сплетену з найтеплішого проміння. Полісся…Ти заколихуєш мене, і, засинаючи, я відчуваю твоє тепле дихання на своєму волоссі…
Полісся…Заспівай колискової, що так часто лунала в дитячих снах. Запроси в гості казку, розказану ще нашими предками. Прошепочи молитву, що птахом злетить в небеса.
А я тебе послухаю…
Адже, вся моя душа сплетена з тих таємничих слів. Все життя розмальоване барвистою мовою, рідною мовою мого Полісся!

Просмотров: 696 | Добавил: zmya | Дата: 25.02.2010 | Комментарии (0)

21 лютого світ відзначав Міжнародний День рідної мови, який було запроваджений ЮНЕСКО у 2000 році. Метою цього свята стала підтримка та привернення уваги до мов народів світу, які близькі до зникнення. А нині на планеті Земля розмовляють 6000 мовами! Як цікаво, що ми такі різні. І як приємно та почесно, що українська мова за милозвучністю та багатством своїх барв посідає ІІ місце в рейтингу мов світу після італійської.
То хіба ж ми маємо право нехтувати мовою Т.Шевченка та Лесі Українки, І.Франка та В.Сосюри? Плекаймо самоцвіти відтінків слова, шліфуймо мовлення до ніжного чистого звучання гірського кришталю, щоб кожне слово нашої мови увібрало в себе веселку кольорів народної мудрості, історичної пам’яті та іскрометного гумору української нації.
У Зарічанській загальноосвітній школі з нагоди Дня рідної мови було проведено турнір «Я люблю Україну». У цікавому двобої брали участь дві команди: «Патріотів» та «Юних українців», до складу яких входили учні 7,8 і 9 ... Читати далі »
Просмотров: 845 | Добавил: zmya | Дата: 25.02.2010 | Комментарии (0)

22 лютого учні 6, 5 класів провели свято «Я – українець, і я цим пишаюсь». Мета свята – формувати у дітей любов до України, до її співучої мови, народних традицій, виховувати гордість за свою Батьківщину.
Дівчинка-українка, хлопчик-українець розпочали свято:
– Я – українка! Вигодувана й випестувана материнською піснею, бабусиною казкою. Понад усе люблю лагідну і щиру мову, отчий край, де я виростала, рідну мою Україну.
– Я – українець! Добрий господар, вірний заповітам батькам і дідів наших, славний захисник свого народу і Вітчизни.
Свято проходило вигляді змагань двох команд – «Красномовці» та «Знавці мови». Конкурсні завдання «Наша Україна – на планеті Земля», «Народні свята та звичаї», «Гра – козацькі суперечки», «Як правильно сказати», «Мій край», «Наші славні герої», «Віночок пісень про Заріччя», проходили цікаво, весело. Компетентне журі оцінило виступи команд. Виграли «Красномовці». На завершення свята діти пригощали один одного смачними пирогами ... Читати далі »
Просмотров: 1968 | Добавил: zmya | Дата: 25.02.2010 | Комментарии (0)

Вже доброю традицією для дирекції та педколективу Немиринецької ЗОШ І-ІІІ ступеня стала тісна співпраця з батьківським активом, шкільною радою, батьками учнів, громадськістю. Адже по-справжньому зрозуміти і надати потрібну допомогу можуть небайдужі люди. Хочу сказати, що батьківський актив у нас – це колектив однодумців, що завжди прийдуть на допомогу. Варто відзначити активність батьків учнів із Княжиків, які часті гості у нашій школі.
У п’ятницю 12 лютого у нас відбулися загальношкільні батьківські збори, на яких розглянули важливі питання функціонування закладу. Найбільше цікавить батьків організація навчального процесу в цьому році.
На зборах ми ознайомили присутніх з особливостями кінця навчального року та проведення ЗНО в цьому році, організацією харчування, забезпечення теплового режиму школи. Не зважаючи на складні фінансові умови, дирекція дбає про те, щоб школа працювала у нормальному режимі.
Дуже приємно нам було отримати нові меблі для шкільної ... Читати далі »
Просмотров: 980 | Добавил: zmya | Дата: 25.02.2010 | Комментарии (0)

У невеличкому селі Прибережне, в мальовничому місці, на самому березі річки стоїть і живе своїм життям школа, яка для багатьох жителів стала другою домівкою. Вона продовжує нас дивувати талантами своїх учнів. Багато відомих та поважних людей саме в ній здобули свої перші знання.
Сьогодні у школі навчається 54 учні, які беруть участь у найрізноманітніших видах навчально-виховної діяльності. За підрахунками результатів рейтингу з навчальних олімпіад Ружинського району за 2009 рік, з двадцяти семи навчальних закладів Прибережненська ЗОШ І-ІІ ступенів потрапила в десяток найкращих. У проведених олімпіадах прибережненські школярі зайняли призові місця з багатьох предметів. Марічка Форостяна – старанна учениця 9-го класу – отримала перше місце в районній олімпіаді з правознавства та четверте у всій Житомирській області. Вчитель Валентина Сергіївна Коляновська, яка допомогла дівчинці здобути перемогу, може пишатися досягненими результатами, адже найкраща винагорода для ... Читати далі »
Просмотров: 815 | Добавил: zmya | Дата: 25.02.2010 | Комментарии (0)

Добрий день, шановна редакціє «Ружинської землі». Мене звати Тетяна. Прошу, щоб Ви у своїй газеті надрукували розповідь про мою бабусю.
Хочу привітати свою рідну і кохану бабусю з Днем народження і розповісти її біографію.
Мою бабусю звати Єлизавета Данилівна Лященко. Народилася вона 25 лютого 1926 року в селі Петрострів Кіровоградської області. Навчалася в школі на «відмінно». У свої одинадцять років втратила неньку, а в п’ятнадцять зустріла Велику Вітчизняну. З приходом війни її батька репресували, а братів забрали на фронт. Більше вона нікого з них не бачила. Зовсім юною зосталася круглою сиротою, але треба було жити далі. В свої п’ятнадцять вона пішла працювати: спочатку бригадиром польової бригади, а потім табельником у конторі (нараховувала людям трудодні, гроші, зерно). Одночасно також була завклубом, тому займалася організацією та постановкою концертів, щоб розважати людей. У 1946 році її направили від колгоспу на навчання в технікум. Бабуся розповід ... Читати далі »
Просмотров: 2195 | Добавил: zmya | Дата: 25.02.2010 | Комментарии (0)

Техогляд транспортних засобів незалежно від форми власності проводиться: двічі на рік — засоби, призначені для перевезення пасажирів з кількістю місць для сидіння більше дев’яти з місцем водія включно, та спеціалізовані засоби для перевезення небезпечних вантажів; один раз на рік — засоби, призначені для перевезення вантажів з максимально дозволеною масою понад 3,5 тонни, а також спеціальні та спеціалізовані засоби, зокрема автокрани, таксі, автомобілі швидкої медичної допомоги; один раз на рік — засоби, призначені для перевезення пасажирів з кількістю місць для сидіння не більше дев’яти з місцем водія включно та для перевезення вантажів з максимально дозволеною масою до 3,5 тонни, а також мотоцикли та інші механічні транспортні засоби.
Техогляд засобів проводиться Державтоінспекцією:
з 15 січня до 15 грудня — для тих засобів, техогляд яких проводиться один раз на два роки або один раз на рік; з 15 січня до 30 червня та з 1 липня до 15 грудня — для тих засобі ... Читати далі »
Просмотров: 873 | Добавил: zmya | Дата: 25.02.2010 | Комментарии (0)

Міні-чат

100