Головна » 2010 » Березень » 11 » Дбайте про здоров’я
14:20
Дбайте про здоров’я
Здоров’я людини – тема актуальна для всіх часів і народів, а у ХХІ столітті вона стає першочерговою. Усі без винятку люди розуміють, наскільки важливо займатися фізкультурою і спортом, як корисно загартовувати свій організм, робити зарядку, більше рухатися. Уроки фізичної культури компенсують дефіцит рухової активності тільки на 11%. Два-три уроки на тиждень у шкільному розкладі проблеми не розв’яжуть: дві з половиною години занять фізичними вправами не забезпечують фізіологічного обсягу рухів для нормального розвитку дитячого організму, не можуть сформувати стійку звичку турбуватися про власне здоров’я.
Виховання дітей – процес, який об’єднує плідну плідну та наполегливу працю школи, сім’ї та громадськості. Цей зв’язок продемонстрували були проведені родинні змагання із настільного тенісу в Роставицькій загальноосвітній школі, в яких взяли участь дванадцять сімей. Переможцями цих змагань стали брати Микола Руссу та Олександр В’юк. У змаганнях братів і сестер перемогу здобули Микола і Людмила Яблонські. Друге місце посіли Вадим і Олена Савчуки, третє – Віталій та Віта Лоскучеряві. Сестри Анна й Олександра Саківські також стали призерами змагань. Всі вони отримали нагороди, а учасники – заохочувальні призи.
Спонсорами змагань стали приватні підприємці: Віктор Іванович Шевчук, Тамара Петрівна Ткачук, Олександр Сергійович Москальчук. Грамоти і дипломи для нагородження переможців надала начальник відділу у справах сім’ї, молоді і спорту Ружинської райдержадміністрації Ніна Миколаївна Пилипчук, за що дирекція школи щиро вдячна.
Сьогодні, на жаль, звичним явищем стали діти із цигаркою або пляшкою пива. Теледень середньостатистичної дитини – це дві-три години нерухомості біля телеекрану, втома органів зору і слуху, головні болі, поганий настрій, сонливість, апатія. А якщо до цього всього додати вуличний шум, гучну музику в навушниках, стільникові телефони, то немає чого дивуватися різним небезпечним симптомам і відхиленням здоров’я вже в шкільному віці.
Для того, щоб змінити ситуацію на краще, в нашій школі проводяться спортивні акції з футболу, волейболу, настільного тенісу; різноманітні спортивні змагання, участь у яких беруть багато учнів і батьків.
Є надія, що вони розуміють значення фізичної культури для здоров’я і надалі будуть активно займатися спортом та залучатимуть до здорового способу життя своїх друзів та знайомих.
Л.В.Лоскучерява,
заступник директора з виховної роботи

Переглядів: 744 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100