Головна » 2009 » Жовтень » 1 » День села
23:49
День села
Перша згадка про Немиринці зафіксована майже півтисячоліття тому – 1556 року. Про це розповіла сільський голова Ольга Миколаївна Жебрівська під час святкування дня села, яке проходило минулої неділі. Цей день вибраний не випадково, як зауважила очільник громади. Адже саме на свято Воздвиження закладався у селі храм. Саме цього дня приїздять до рідних домівок ті, хто працює, навчається, проживає за межами села. Традиційно до рідних осель, як пташенята до рідного гнізда з’їжджаються немирівчани.

Вперше організоване подібне дійство у селі, але для його проведення докладено багато зусиль. Підготовлено святкову концертну програму. Тут варто відзначити молодих спеціалістів – художнього керівника Романа Іллюка та його дружину Людмилу, які лише кілька місяців працюють у Немиринцях, а зуміли сколихнути все село. У концертній програмі задіяли вихованців дитсадка, школярів, дорослих учасників художньої самодіяльності. 
На майдані у центрі села збираються після церковної служби люди. Дорослі, діти, родинами слухають запальні пісні у виконанні школярок, підтримують аплодисментами юних танцюристок, вітання вихованців дитячого садка.
Привітала зі святом немиринчан голова райдержадміністрації Н.О.Туранська, яка зазначила, що протягом останніх років село невпізнанно змінилось. Спортивний майданчик став прикрасою населеного пункту. Облаштуванню центру села може позаздрити не тільки районний центр, а й будь-яке місто.

Не обійшлося на святкуванні і без приємних сюрпризів. Помічник народного депутата України Павла Івановича Жебрівського Тетяна Олексіївна Романовська вручила подяки від нардепа усіх, хто готував та організовував всеукраїнський фестиваль «Купальські роси», якій відбувся у Немиринцях у липні нинішнього року.null

У сім’ї Маркітанів на свято Івана Купала народилась донька Яна. П.І.Жебрівський зробив новонародженій подарунок. Відтепер Яночка спатиме на ліжечку, подарованому народним депутатом.
Тим часом свято продовжилось дискотекою для молоді та святковим феєрверком.
Василь Кащук


Переглядів: 1805 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
1 Людмила  
1
Доброго дня! На сайті у статті про святкування дня с. Немиринці надруковано, що дружину художнього керівника звати Оксана. Шановний Василь Кащук її звуть Людмила.

2 zmya  
0
Дякую за зауваження. Помилкку виправлено.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100