Головна » 2010 » Березень » 26 » Депутати радилися
08:42
Депутати радилися
Питання виконання програми соціально-економічного і культурного розвитку району, виконання Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства в області та пожежної безпеки медичних закладів району розглянула постійна комісія районної ради з питань промисловості, будівництва, транспорту, зв’язку, житлово-комунального господарства, торгівлі та підприємництва на засіданні 23 березня.
Начальник управління економіки РДА Л.П. Березівська довела до відома членів комісії звіт райдержадміністрації про виконання програми соціально-економічного і культурного розвитку району у 2009 році та представила проект програми соціально-економічного та культурного розвитку району на 2010 рік. Вона також відповіла на запитання депутатів щодо деяких пунктів програми. Зокрема, щодо складених 26 протоколів за порушення торгівлі хлібом Людмила Павлівна повідомила, що деякі підприємці перевищили 10% торгових надбавок на хліб і хлібобулочні вироби, за що і були складені згадані протоколи — моніторинг таких надбавок проводиться щотижнево.
Голова районної ради В.Ц.Саківський зауважив, що в цілому наш район — один з кращих в області, але є питання, які потребують допрацювання. Наприклад, потрібно організувати вивезення сміття та побутових відходів на санкціоновані звалища, розробити заходи щодо покращення благоустрою населених пунктів. Він також запропонував провести поточний ремонт покрівель приміщень тих шкіл та гімназій району, де Програмою соціально-економічного та культурного розвитку передбачена заміна покрівлі на шатровий дах, оскільки коштів на такий дах у бюджеті немає. Комісія взяла до уваги інформацію Л.П.Березівської, зауваження та пропозиції депутатів та голови районної ради, і вирішила винести їх на розгляд сесії районної ради.
Голова комісії М.С.Табачук довів до відома членів комісії інформацію постійної комісії обласної ради з питань ЖКГ про хід виконання Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства в Житомирській області за 2009 рік. Зокрема підприємства ЖКГ, які обслуговують мережі водопостачання та водовідведення, досягли економії за рахунок встановлення лічильників у власних будинках та квартирах населення, у 2009 році було модернізовано мережі водопостачання і водовідведення, замінено 10,4 км теплотрас у населених пунктах області тощо. Взявши до уваги інформацію комісії обласної ради, члени комісії вирішили рекомендувати сесії районної ради під час формування бюджету передбачити кошти на виконання Програми реконструкції і розвитку житлово-комунального господарства району.
Щодо листа Ружинського РВ ГУ МНС України в Житомирській області про стан протипожежної безпеки у Ружинській центральній районній лікарні та медичних закладах району комісія вирішила розглянути це питання на сесії районної ради та виділити кошти на ремонт системи оповіщення, протипожежного водогону та автоматизованої пожежної сигналізації у Ружинській ЦРЛ.
Людмила БУДКО

Переглядів: 695 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100