Головна » 2010 » Травень » 7 » Десятикласник здобув диплом на Всеукраїнській олімпіаді
13:32
Десятикласник здобув диплом на Всеукраїнській олімпіаді
Ружинський гімназист Сергій Коляновський здобув диплом ІІІ ступеня на ХХІІІ Всеукраїнській олімпіаді з інформатики. Виборовши перше місце у обласному етапі олімпіади та гідно пройшовши відбірковий тур, Сергій увійшов у трійку кращих інформатиків області. Вони й представляли Житомирщину на всеукраїнських змаганнях.
– Сергій займається інформатикою з восьмого класу, – розповідає незмінний наставник юнака, вчитель інформатики Ружинської гімназії Сергій Володимирович Матвійчук. – Останнім часом він здебільшого працює самостійно. А це вже говорить про якісно інший рівень пізнання науки. Для тих, хто серйозно займається програмуванням, є спеціальні сайти, де можна знайти і розв’язувати різноманітні цікаві задачі. Тут же ведуться й рейтинги користувачів, тобто вже є певна конкуренція, змагальність, що важливо.
Зауважимо, що Сергій цьогоріч – двічі герой. Адже з обласних олімпіад він привіз два дипломи І ступеня: з фізики та інформатики. Але для участі у всеукраїнському етапі обрав останню.
Диплом ІІІ ступеня – це неабияке досягнення, шлях до якого прокладається не лише глибокими знаннями предмета, а й бажанням, наполегли-вістю, впертою працею. Щоб розв’язувати задачі, поставлені перед учасниками олімпіади, потрібно мати ще й кмітливість та здогадливість.
Відзначимо, що цього року в житті української шкільної інформатики перший значний ювілей – 25 років з початку її вивчення у школах. За цей час ружинські школярі десять разів потрапляли «на республіку». Район представляли Юрій Чехун, Сергій Шкурлатівський, Віктор Лесів, Вадим Хуторний, по два рази Олександр Миколайчук та Андрій Куліш. А такий диплом, як цьогоріч виборов Сергій Коляновський, лише у 1997 році отримав Микола Шеренговий. Усіх їх виховав Сергій Володимирович Матвійчук.
Тож Ружинщина може пишатися своїми розумниками та їх наставниками, які з року в рік захищають її гідність у різноманітних змаганнях, турнірах, олімпіадах, конкурсах.
Ольга МОЛЯВЧИК
Переглядів: 738 | Додав: zmya | Рейтинг: 3.5/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100