Головна » 2010 » Травень » 21

Максим без роздумів поліз у криницю – необхідно було рятувати малюка
Братики Віталик та Андрійко Котлові приїхали з татом провести безтурботне літечко у бабусі Наді в Немиринцях. Обом їм по три з половиною роки – вік, у якому хочеться «дослідити» все навколо. Та хлопчаків підстерегла справжня біда.
Як повідомила редакції газети Ольга Ткачук, надвечір 10 травня, коли всі дорослі були зайняті господарськими справами, діти гралися на вулиці. Та раптом пролунав тривожний крик. Віталик упав у криницю, що по вулиці Рильського. Братик прибіг додому по допомогу. На щастя, у цей час до Котлових завітала сусідка Надія Кривогубченко, яка покликала свого онука.
Двадцятиоднолітній Максим Яремчук без роздумів по тросові спустився в криницю. Там на глибині 12 метрів, вчепившись за дужки відра, чекав на порятунок малюк. Його болонєва куртка спрацювала як рятувальний жилет: ... Читати далі »
Просмотров: 710 | Добавил: zmya | Дата: 21.05.2010 | Комментарии (3)

ХХХVIII сесія районної ради V скликання прийняла бюджет на 2010 рік, розглянула питання соціально-економічного розвитку району, комунальної власності, відпочинку та оздоровлення дітей.Програму економічного і соціального розвитку Ружинського району на 2010 рік представив заступник голови райдержадміністрації О.В.Кирилюк. Відповідаючи на запитання депутатів, Олег Васильович повідомив, що поки не працює державна програма з газифікації, немає можливості вести мову про бу-дівництво газопроводу до Березянки. Стосовно заміни на шатровий даху Ружинської гімназії, він зауважив, що ремонт даху проводився, а коли буде розподіл вільних лишків від перевиконання бюджету, тоді можна буде внести на розгляд і це питання.
Депутати прийняли районний бюджет, який представила начальник фінансового управління РДА З.Т.Пеньківська. Також затверджено звіт про виконання тимчасового розпису районного бюджету за І квартал 2010 року.
Районну програму відпочинку і оздоровлення дітей предс ... Читати далі »
Просмотров: 776 | Добавил: zmya | Дата: 21.05.2010 | Комментарии (0)

Більше 47 мільйонів гривень заплановано вкласти у розвиток аграрного сектору нашого району у нинішньому році згідно Програми соціально-економічного розвитку. Значною мірою це власні кошти сільгосппідприємств, частка державних грошей складає близько шести мільйонів. Заходи Програми, яку презентувала начальник відділу економіки РДА Л.П.Березівська, обговорили члени постійної комісії районної ради з питань агропромислового комплексу на засіданні, яке відбулося 11 травня.
Серед основних напрямків розробники Програми вказують
нарощування поголів’я худоби, стабілізації виробництва м’яса та молока. У рослинництві – збільшення виробництва зерна а також розвиток буряківництва. Крім того, заходи спрямовані на збереження та підвищення родючості ґрунтів. Залучатимуться також кошти державного та місцевого бюджетів для розвитку виробничої та соціальної сфери сільських територій, а саме для розвитку комунального господарства в сільській місцевості, створення сільськогоспо ... Читати далі »
Просмотров: 643 | Добавил: zmya | Дата: 21.05.2010 | Комментарии (0)

Районний бюджет на нинішній рік бездефіцитний, однак вкрай обмежений. Коштів бюджетним установам вистачатиме тільки на захищені статті видатків: заробітну плату працівникам та нарахування на неї, оплату комунальних послуг та енергоносіїв, придбання медикаментів, забезпечення продуктами харчування. Про це повідомила начальник фінансового управління РДА З.Т.Пеньківська під час засідання постійної комісії районної ради з питань бюджету та комунальної власності, яке відбулося 12 травня.
Видатки на заробітну плату зросли порівняно з минулим роком у зв’язку з підняттям мінімальної заробітної плати, яка до кінця року становитеме 922 гривні. На 20% зросла зарплата педагогів, медики отримуватимуть доплату за стаж роботи, яка складе 10-30% їх окладів. Однак на інші потреби, такі як, приміром, поновлення матеріально-технічної бази, грошей катма. Низці сільських рад не вистачатиме коштів на захищені статті видатків, тому їм будуть спрямовані гроші у вигляді міжбюджетних транс ... Читати далі »

Просмотров: 655 | Добавил: zmya | Дата: 21.05.2010 | Комментарии (0)

Зустрічаючись з представниками
громад сіл Плоска та Мовчанівка, голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук в першу чергу акцентував увагу на фінансовому самозабезпеченні громад, а відтак і району в цілому. Діяльність керівників має бути спрямована на покращення життя кожного мешканця села. Голова райдержадміністрації наголосив, що належне функціонування соціальної сфери на селі – першочергове завдання органів місцевої влади. Це і забезпечення закладів охорони здоров’я медикаментами, медичним обладнанням, транспортом тощо, у освітянській галузі навчальні заклади мають бути в належному стані. Де потрібно, відремонтувати, полагодити приміщення, звернути увагу на обладнання та приладдя. Що стосується наведення належного санітарного стану на територіях населених пунктів, як зауважив Володимир Сергійович, те сміття, яке розміщене поблизу кладовищ, звалене на околицях, не привезене із сусідніх сіл. Це «робота» місцевих мешканців. То ж і лад наводити мають самі селяни, ... Читати далі »
Просмотров: 609 | Добавил: zmya | Дата: 21.05.2010 | Комментарии (0)

Заслухавши інформацію начальника фінансового управління райдержадміністрації Пеньківської З.Т., керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 77 Бюджетного кодексу України та враховуючи висновки постійних комісії районної ради, районна рада
ВИРІШИЛА:
1. Установити загальний обсяг доходів районного бюджету на 2010 рік у сумі 70549239 грн.
Обсяг доходів загального фонду районного бюджету визначити у сумі 66326889 грн, спеціального фонду районного бюджету – 4222350 грн ( додаток №1).
2. Затвердити загальний обсяг видатків районного бюджету на 2010 рік у сумі 70549239 грн, у тому числі обсяг видатків загального фонду бюджету у сумі 66326889 грн та видатків спеціального фонду бюджету – 4222350 грн за тимчасовою класифікацією видатків та кредитування місцевих бюджетів (додаток № 2) та головними розпорядниками коштів (додаток №3) .
3. Установити розмір оборотної касової готівки районного бюджету у сумі 350000 грн.
4. ... Читати далі »
Просмотров: 624 | Добавил: zmya | Дата: 21.05.2010 | Комментарии (0)

На засіданні «круглого столу» з такою назвою розглянуто питання виховання дітей у прийомних сім’ях, надання їм матеріальної та соціальної допомоги, залучення родин району до створення прийомних сімей. Участь у «круглому столі», приуроченому Міжнародному Дню сім’ї, який відбувся в рамках інформаційної кампанії «Візьміть дитину в родину», взяли прийомні батьки, спеціалісти служб, які здійснюють соціальний супровід прийомних дітей, працівники відділу освіти, служби у справах дітей, управління праці та соціального захисту населення, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
Метою засідання було пропагування сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, відповідального батьківства, поширення досвіду виховання таких дітей у прийомних сім’ях, посилення уваги суспільства до проблем сім’ї.
Директор ЦСССДМ А.С.Симон повідомив, що Кабінет Міністрів України прийняв постанову, яка внесла зміни до прийнятих раніше умов створ ... Читати далі »
Просмотров: 977 | Добавил: zmya | Дата: 21.05.2010 | Комментарии (0)

Попри те, що нинішня світова економічна криза гальмує майже всі напрямки економіки, прогнозні завдання щодо надходження коштів до бюджету виконано. Від того наскільки вчасно і повною мірою буде наповнюватись державна скарбниця, залежить виконання державою усіх соціальних програм щодо забезпеченості наших громадян.
Про поточні реалії та перспективне бачення податкового майбуття на прес-конференції розповіла виконуюча обов’язки начальника Ружинського відділення Андрушівської МДПІ С.П.Ковальчук. «Сьогодні одним з найбільш актуальних питань для ДПІ є забезпечення виконання планових показників», — зазначила Світлана Петрівна.
За результатами роботи І кварталу 2010 року податківці забезпечили надходжень до Державного бюджету в сумі 1212,1 тис. грн, місцевий бюджет отримав 4417,2 тис. грн, що є вагомим підґрунтям для забезпечення виконання со-ціальних програм, що покращують добробут громадян району. Це стосується виплат пенсій, лікарняних, дек ... Читати далі »
Просмотров: 826 | Добавил: zmya | Дата: 21.05.2010 | Комментарии (0)

День Перемоги – величне і сумне свято, народжене ХХ століттям. Друга Світова війна – найстрашніша в історії століття. Кількість жертв сягає десятків мільйонів. За цими цифрами – численні трагедії, втрати, понівечені людські долі… Ми, українці, сприймаємо цю війну крізь призму подвигу наших батьків, дідусів, які пройшли бойовий шлях через всю Європу до Берліна. Відзначення Дня Перемоги має величезне значення для нашого народу, тож і в Немиринцях відбулися урочистості, зустрічі з ветеранами, уроки пам’яті, зібрані спогади учасників війни, які узагальнені в презентації «Великій Перемозі присвячено…».

У день свята лагідним травневим ранком гості і мешканці Немиринець зібралися на центральній площі на урочистий мітинг і відкриття пам’ятника загиблим у роки війни односельцям. Сільський голова О.М.Жебрівська побажала всім учасникам урочистостей щастя і миру. Багато теплих слів лунало на адресу наших ветеранів: Миколи Пе ... Читати далі »
Просмотров: 1014 | Добавил: zmya | Дата: 21.05.2010 | Комментарии (0)

Ружинці вибороли друге місце у змаганнях за кубок України з бодібілдінгу та фітнесу, які відбулися у м. Калуш на Івано-Франківщині 15-16 травня 2010 року.
У турнірі взяли участь бодібілдери з багатьох українських міст: Львова, Одеси, Києва, Полтави, Чернівців, Севастополя та багатьох інших. Житомирщину також представляли спортсмени з Коростеня. На змагання були запрошені че-мпіони Європи та призери і переможці міжнародних кубків.


Отож журі визначило переможців: Ігор Талимончик, який виступав за ружинську команду, дістав «золото» у категорії «Ветеран». У другій категорії «бронзовим» призером став Микола Скрипнюк, тренер наших спортсменів. До речі, Миколу вже за-просили до дублюючого складу української команди на чемпіонат Європи з бодібілдінгу та фітнесу, який відбудеться влітку цього ро ... Читати далі »
Просмотров: 1980 | Добавил: zmya | Дата: 21.05.2010 | Комментарии (3)

Міні-чат

100