Головна » 2010 » Травень » 31
У рамках відзначення 196-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка на Житомирщині у кожному районі області відбулися Шевченківські дні, в яких взяли участь поети, прозаїки та драматурги – члени Національної Спілки Письменників України. Ружинський район відвідали поетеса з м.Стрий Леся Павлів та письменниця з м.Луцьк



Свого часу Леся Павлів викладала українську мову і літературу, працювала на радіо. Хрещеними батьками її творчості були П.Г.Тичина і В.Я.П’янов. Ольга Ляснюк – письменниця, журналістка, редактор молодіжного журналу «Птаха», яка прагне зробити свій внесок у розвиток нової української літератури.
Делегація представників райдержадміністрації, відділів освіти та культури хлібом-сіллю зустріла гостей 20 травня на Вчорайшенській землі, де колись у школі працював український поет М.Т.Рильський. Увечері цього ж дня письменниці взяли уч ... Читати далі »
Просмотров: 1375 | Добавил: zmya | Дата: 31.05.2010 | Комментарии (0)

В першу чергу, учасники семінару побували на полях, де вирощуються зернові, оглянули посіви цукрових буряків, які в нинішньому році господарство обробляє на 175-ти гектарах.
Під час ознайомлення з діяльністю господарства, О.Ф.Колібаба зазначив, що тут працюють за рахунок власних коштів. Ніякої допомоги та різних дотацій уже два роки вони не отримують. Регулярні кошти надходять від реалізації продукції тваринництва.
Щоденно господарство реалізовує близько десяти тонн молока, тисячі кілограмів м’яса. Значна частина, близько 200 тисяч гривень направляються на виплату заробітної плати, більше 150 тис. грн – на податки. В достатній кількості закуплені мінеральні добрива та засоби захисту рослин. Усі посіви підживлені та оброблені отруто-хімікатами від бур’янів та шкідників.
Що стосується посівів цукрових буряків, як зазначив О.Ф.Колібаба, планують обробити їх не менше шести разів, тоді і результат має буди вагомим.
Не менш важлива увага приділяється і кор ... Читати далі »
Просмотров: 819 | Добавил: zmya | Дата: 31.05.2010 | Комментарии (0)

Дорога додому звично виводить на щойно освячене місце. Останній погляд на освячений хрест… 
Раніше цей «п’ятачок» був лише непомітною крапкою, звідки люди починали шлях додому. Тепер це не просто одна з окрас Білилівки, а й святе місце. Та це – лише початок. Незабаром тут буде встановлено плиту з короткою історією села. Це місце першим зустрічатиме подорожніх, що прямують до отчого дому, нагадуватиме їм босоноге дитинство та вірних друзів, добрих сусідів та земляків.
Саме земляки, вихідці з Білилівки, прониклись ідеєю встановлення поклонного хреста на цьому місці. З цією ідеєю і прийшли до благочинного Ружинського округу о.Михаїла Маркевича, який не тільки підтримав починання, а й сам виготовив проект хреста.


Один із авторів ідеї – депутат обласної ради Михайло Андрійович Чиг ... Читати далі »
Просмотров: 1009 | Добавил: zmya | Дата: 31.05.2010 | Комментарии (0)

Вперше Дні польської культури відбулися в Ружині. Свято пройшло 21-22 травня під егідою Ружинської селищної ради та Польського культурно-освітнього товариства в рамках укладених минулого року домовленостей про партнерську співпрацю з польською гміною Улан-Майорат.


У п’ятницю 21 травня польська делегація на чолі з війтом гміни Яном Ласким відвідала Ружинську гімназію. Цього дня на урочистій лінійці звучали два Державні Гімни – український та польський – і майоріли два Прапори – жовто-блакитний та червоно-білий, символи двох дружніх народів. Глава делегації пан Лаский прийняв від ружинських гімназистів коровай на вишитому рушнику. Директор гімназії Галина Гурська розповіла гостям про навчальний заклад, успіхи його працівників та учнів. Гімназисти подарували гостям букет пісень та танців, а також виступів команд юних екологів, ... Читати далі »
Просмотров: 1717 | Добавил: zmya | Дата: 31.05.2010 | Комментарии (0)

У зв’язку з набранням чинності Закону України «Про Державний бюджет України на 2010 рік» (далі — Закон) Пенсійний фонд України повідомляє, що, враховуючи положення пункту 1 розділу VII «Прикінцеві положення» Закону соціальні стандарти, передбачені статтями 52 та 53 Закону, застосовуються з 1 січня 2010 року.
Мінімальний страховий внесок у 2010 році розраховується, виходячи з розміру мінімальної заробітної плати, встановленого статтею 53 Закону, а саме:
з 1 січня 2010 року — 869 грн на місяць;
з 1 квітня 2010 року — 884 грн на місяць;
з 1 липня 2010 року — 888 грн на місяць;
з 1 жовтня 2010 року — 907 грн на місяць;
з 1 грудня 2010 року — 922 грн на місяць.
Враховуючи положення частини четвертої статті 19 Закону України «Про загальнообо- в’язкове державне пенсійне страхування» та розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановлений статтею 52 Закону, максимальна величина фактичних витрат на оплату праці н ... Читати далі »
Просмотров: 1405 | Добавил: zmya | Дата: 31.05.2010 | Комментарии (0)

Нещодавно до нас у редакцію завітала пані Катерина, мешканка малесенького села в одну вуличку. У розмові про життя-буття обмовилась, що її дорослий син наразі не працює. Хоч молодий і дужий, та роботу ані в рідному селі, ані в сусідніх знайти не може. Був на заробітках у Києві, та й там не поталанило. Тож їх сімейний бюджет на трьох дорослих людей складається з двох невеликих пенсій та плати за оренду їх земельного паю.

РОБОЧІ РУКИ ЗАМІНЯЄ ТЕХНІКА
Ця історія схожа на багато інших, коли молоді люди, маючи здоров’я, силу, енергію та бажання працювати, не можуть знайти собі роботу. Здебільшого виїжджають у великі міста у пошуку кращої долі. В селі ж залишаються люди старшого віку, які мають сім’ї, ведуть господарство, яким вже складно щось змінити у своєму житті. Погляньмо лишень на цифри: з усього населення району заледве половина працездатного, і тільки кожен четвертий працює за наймо ... Читати далі »
Просмотров: 730 | Добавил: zmya | Дата: 31.05.2010 | Комментарии (0)

Вода завжди була символом безсмертя і родючості, без води неможливе життя на нашій планеті, без неї перестало б існувати людство і все живе на планеті. Проте зі збільшенням споживання води людиною, промисловістю і сільським господарством, незважаючи на здатність води до самовідновлення за рахунок колообігу, зростає і рівень її забруднення, що є загрозою для здоров’я людини. Наявність у воді патогенних мікроорганізмів та отруйних хімічних домішок стає причиною багатьох захворювань, що створює нагальну потребу охорони водних джерел. Загрозливе забруднення природних водойм призводить до того, що недостатність прісної води у багатьох країнах світу стає дедалі відчутнішою.
Загальносанітарне значення води виходить за межі фізіологічної потреби. Організоване водопостачання сприяє високому рівню особистої гігієни населення. Разом з тим, вода має дуже важливе епідеміологічне значення, адже саме неякісна вода є джерелом передачі інфекційних хвороб. Якщо умови водопостачан ... Читати далі »
Просмотров: 764 | Добавил: zmya | Дата: 31.05.2010 | Комментарии (0)

Міні-чат

100