Головна » 2010 » Травень » 07

Минулого тижня на базі тваринницького комплексу Зарічанського відділку СВК «Ружинський» відбувся районний семінар техніків штучного осіменіння, в роботі якого взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації, начальник управління агропромислового розвитку Борис Олександрович Ходаківський, заступник начальника Житомирської станції штучного осіменіння Тетяна Миколаївна Іваніцька, начальник управління ветиринарної медицини Ружинського району Василь Степанович Тимчук, головний ветеринарний лікар Ружинського району Тадеуш Донатович Пеньківський, начальник відділу організації виробництва Володимир Владиславович Гранківський, зоотехніки та техніки штучного осіменіння сільгоппідприємств району.
– Основою основ у галузі тваринництва є племінна справа,–зазначив Б.О.Ходаківський. – Це надої молока, прирости м’яса, повноцінні телятка, високопродуктивні корови, ... Читати далі »
Просмотров: 726 | Добавил: zmya | Дата: 07.05.2010 | Комментарии (0)

У четвер 29 квітня працівники установ, організацій, підприємств району долучилися до благодійної акції з безоплатної здачі крові і стали донорами крові – хтось уперше, а для когось ця акція не нова.
Акція відбулася у рамках місячника розвитку донорства, який проводить районна організація Товариства Червоного Хреста України.
Першими донорами крові стали шість працівників райдержадміністрації на чолі з начальником відділу з питань охорони здоров’я В.В.Ніколайчуком.
Гарним прикладом може стати добровільна здача крові, адже донорська кров потрібна постраждалим від опіків та травм, для проведення складних операцій, у випадку ускладнених пологів, а хворим гемофілією чи анемією – для підтримки життя. Кожен третій житель Землі хоча б раз в житті потребує донорської крові.
Місячник розвитку донорства триває, тож кожен, хто має бажання допомогти врятувати чиєсь життя і не має протипоказань, може долучитися до акції безоплатної здачі крові.
Людмила Будко
< ... Читати далі »
Просмотров: 742 | Добавил: zmya | Дата: 07.05.2010 | Комментарии (0)

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
ГОЛОВИ РУЖИНСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ
від 30 квітня 2010 р. №21
Про скликання тридцять
восьмої сесії районної ради
Відповідно до п.9 ст. 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:
Скликати тридцять восьму сесію районної ради п’ятого скликання 13 травня 2010 року о 10 годині в залі засідань районної ради.
На розгляд сесії внести такі питання:
1. Про Програму економічного і соціального розвитку Ружинського району на 2010 рік.
2. Питання бюджету:
2.1. Про затвердження звіту про виконання тимчасового розпису районного бюджету за І квартал 2010 року;
2.2. Про затвердження розпоряджень голови райдержадміністрації;
2.3. Про районний бюджет на 2010 рік.
3. Про районну Програму відпочинку та оздоровлення дітей у 2010 році.
4. Питання комунальної власності.
5. Земельні питання.
6. Різне.
На сесію запросити депутатів обласної ради, сільських, селищного голів, начальників відділів і управлінь ... Читати далі »
Просмотров: 660 | Добавил: zmya | Дата: 07.05.2010 | Комментарии (0)

Ружинський гімназист Сергій Коляновський здобув диплом ІІІ ступеня на ХХІІІ Всеукраїнській олімпіаді з інформатики. Виборовши перше місце у обласному етапі олімпіади та гідно пройшовши відбірковий тур, Сергій увійшов у трійку кращих інформатиків області. Вони й представляли Житомирщину на всеукраїнських змаганнях.
– Сергій займається інформатикою з восьмого класу, – розповідає незмінний наставник юнака, вчитель інформатики Ружинської гімназії Сергій Володимирович Матвійчук. – Останнім часом він здебільшого працює самостійно. А це вже говорить про якісно інший рівень пізнання науки. Для тих, хто серйозно займається програмуванням, є спеціальні сайти, де можна знайти і розв’язувати різноманітні цікаві задачі. Тут же ведуться й рейтинги користувачів, тобто вже є певна конкуренція, змагальність, що важливо.
Зауважимо, що Сергій цьогоріч – двічі герой. Адже з обласних олімпіад він привіз два дипломи І ступеня: з фізики та інформатики. Але для участі у всеукраїнськ ... Читати далі »
Просмотров: 738 | Добавил: zmya | Дата: 07.05.2010 | Комментарии (0)

Питання належного догляду за дітьми у родинах, що опинилися у складних життєвих обставинах, виведення з соціального супроводу таких сімей та введення їх до єдиного банку даних розглянули суб’єкти соціальної роботи з такими сім’ями на засіданні дорадчого 
органу 28 квітня.
Заслухавши спеціаліста центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді А.М.Скрипнюк про складну ситуацію в сім’ї з Зарудинець та взявши до уваги інформацію сільського голови А.І.Хоцянівського, члени дорадчого органу вирішили зняти сім’ю з соціального супроводу у зв’язку із закінченням договору про соціальний супровід (без досягнення позитивного результату) та рекомендували виконкому сільської ради тримати цю сім’ю на постійному контролі. Рішення прийняте з огляду на те, що батьки позбавлені батьківських прав щодо їх молодшого сина, яким нині опікується бабуся. Батьки ж ніде не працюють, зловживають алкоголем, в родині надзвичайно складне матеріальне становище, поза школою діти залишаються ... Читати далі »
Просмотров: 618 | Добавил: zmya | Дата: 07.05.2010 | Комментарии (0)


День за днем жовтими сторінками календаря все далі відлітають спогади про Велику Вітчизняну війну. Все менше залишається тих, хто мужньо боронив рідну землю від загарбників, тих, хто знає про біль втрати, і ніколи не забуває якою ціною далася їм Перемога у 1945-му...
Ще зовсім юним довелося про всі воєнні небезпеки довідатися Івану Івановичу Гарбузу із Мар’янівки. Іван був найпершеньким у сім’ї, коли ж родинна поповнилася ще двома дітьми, батьки Іван Микитович та Анна Федорівна вирішили переїхати до міста, щоб діти могли отримати освіту. На заощаджені гроші придбали будинок у Козятині. Здавалося, нічого не пророкувало біди… Однак, коли розпочалася війна, в родину Гарбузів, як і в тисячі й мільйони інших українських родин, постукало горе – на фронт забрали батька. Важко було тоді… Пекучі сльози горохом котилися по щоках молодої жінки, адже Анна Федорівна розуміла, як нелегко ї ... Читати далі »
Просмотров: 690 | Добавил: zmya | Дата: 07.05.2010 | Комментарии (0)

Ліщук Павло Микитович народився 19 листопада 1922 року у Ружині. У школі закінчив п’ять класів. Потім працював у колгоспі їздовим. Коли розпочалася війна був на окупованій території. Після звільнення від німців, коли йому було 19 років, юнака забрали на стройову підготовку, де готували до передової на війну. Павла Микитовича забрали на фронт у третю механізовану танкову бригаду рядовим. Потім був сапером. Згодом доручили хлопцеві працювати на понтонах і переправляти військову техніку через річки. Нелегко тоді було – багато молодих хлопців гинуло…
– Спочатку, потрапивши на фронт, їсти не міг три доби. Лише воду пив. А згодом звик дло цього страхіття. Смертей було багато. Навкруги крик… Молоді хлопці і дівчата гинули. Та найстрашніше на переправі було, коли літаки бомбили з неба. Паніка була величезна… За димом і пилом нічого не було видно. Важко було переправляти техніку та поранених солдатів та харчі на ф ... Читати далі »
Просмотров: 644 | Добавил: zmya | Дата: 07.05.2010 | Комментарии (0)



Життя прожити – не поле перейти

Так на запитання про роки її життя відповідає завжди привітна і щира жінка – мешканка села Плоска Антоніна Федорівна Покраса. На долю Антоніни Федорівни випало чимало випробувань: дитинство, обпалене війною, важкі повоєнні роки, десятиліття важкої праці у колгоспі та щасливе, розмірене життя в парі з коханим чоловіком.
Народилась Антоніна Федорівна в родині працівників колгоспу – батько Федір Григорович все життя пропрацював трактористом, мама Марта Андріївна – в буряківничій ланці. З перших днів Великої Вітчизняної війни Федора Григоровича призвали на фронт, забрали до Ружинського військкомату, але одразу ж повернули додому: війна війною, а треба орати, сіяти, рост ... Читати далі »
Просмотров: 811 | Добавил: zmya | Дата: 07.05.2010 | Комментарии (0)

Верхівнянська філія
Житомирського агротехнічного коледжу
оголошує набір студентів на 2010-2011 навчальний рік

за спеціальністю «Виробництво і переробка продукції рослинництва»
на денну форму навчання:
На базі 9 класів абітурієнти складають екзамени з української мови і біології (тестування)
Прийом документів з 15 по 22 липня.
Вступні випробування з 23 по 31 липня.
На базі 11 класів абітурієнти подають сертифікати Українського центру оцінювання якості освіти, видані у 2008, 2009 чи 2010 роках з «Української мови та літератури», «Біології» або «Математики».
Прийом документів до 31 липня.
Навчання безкоштовне (студенти отримують стипендію 400 грн)
на заочну форму навчання:
На базі 11 класів абітурієнти, які закінчили школу в 2007 році та раніше, здають іспити в навчальному закладі з «Української мови та літератури», «Біології» або «Математики» (тестування ... Читати далі »
Просмотров: 2218 | Добавил: zmya | Дата: 07.05.2010 | Комментарии (0)

Міні-чат

100