Головна » 2009 » Листопад » 11 » До Дня пам’яті жертв Голодомору
22:05
До Дня пам’яті жертв Голодомору

На виконання Указу Президента України та розпорядження голови облдержадміністрації та з метою гідного вшанування пам’яті жертв геноциду українського народу, забезпечення належної організації та проведення заходів до Дня пам’яті жертв голодоморів розпорядженням голови Ружинської райдержадміністрації Н.О.Туранської утворено організаційний комітет та затверджено план заходів з підготовки та проведення в районі у 2009 році Дня пам’яті жертв голодоморів.
План заходів зокрема передбачає покладання траурних вінків до пам’ятників і пам’ятних знаків, місць поховання жертв голодоморів, проведення траурних мітингів-реквіємів для вшанування пам’яті загиблих у роки голодомору. Також буде проведено Загальноукраїнську акцію «Запали свічку». У всіх навчальних закладах району проводяться «Уроки пам’яті», тематичні засідання «круглих» столів, конференції, бесіди.
Триває також робота над укладенням та виданням районної Книги пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні. В населених пунктах Ружинщини встановлюються пам’ятні знаки жертвам Голодомору.
Управління праці та соціального захисту населення РДА та відділ охорони здоров’я РДА вживають додаткових заходів щодо поліпшення медичного та побутового обслуговування і надання матеріальної допомоги особам, які пережили Голодомор 1932-1933 років.
Над збором документальних матеріалів, свідчень очевидців голодоморів працює учнівська та студентська молодь, дослідники та представники громадських організацій району. У навчальних закладах району буде організовано виставки фотознімків та ар-хівних документів про Голодомор в Україні, релігійні організації проведуть 28 листопада, у День пам’яті жертв голодоморів, поминальні панахиди. Цього дня всі установи органів державної влади та місцевого самоврядування, підприємства та організації ра-йону приспустять Державний Прапор і призупинять роботу о 16 годині у хвилині мовчання на знак вшанування пам’яті жертв геноциду українського народу.

Переглядів: 1050 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100