Головна » 2009 » Листопад » 25
Просмотров: 889 | Добавил: zmya | Дата: 25.11.2009 | Комментарии (0)

Одними із найстрашніших проявів нелюбові до української нації і України загалом стали голодомори штучно створенні на наших землях. В ті часи цей жахливий факт свідомо замовчувався. Причиною, за словами радянського керівництва, була посуха та неврожайний рік. Але й досі в українських селах можна зустріти тих, хто став живим свідком винищення українського народу, і передовсім – селянства, яке постраждало найбільше від смертельної політики можновладців. Ніхто не вберігся… Страшне горе прийшло в домівку кожного… Чорним вороном налетіло на українські села горе…
Очевидці згадують, що навесні 1931 року в Білилівці почали виділяти землю індивідуальним господарствам, щоправда наділяли такі земельні ділянки у найгірших місцях – на болотах, в проваллях, там де заросли кущі тощо, а людей обкладали такими податками, що ті змушені були спродати все майно, щоб не потрапити за несвоєчасну сплату до Сибіру.
Новий 1932 рік село зустріло без хліба. «Індуси» (так презирливо нази ... Читати далі »
Просмотров: 833 | Добавил: zmya | Дата: 25.11.2009 | Комментарии (0)

У складних економічних та політичних умовах життя сьогодні більшість жінок не наважуються народжувати більше двох дітей. На перешкоді стає безліч різноманітних факторів. Це і низький рівень життя простих людей, і постійне підвищення цін, і нестабільність у державі тощо. Проте чи задумувалися у свій час над цими проблемами жінки, які отримали почесний статус Матерів-героїнь? Насправді тоді для них найосновнішим та найпрекраснішим таїнством було народження дитини. Тоді люди народжували, бо хотіли цього, а не керувалися меркантильними інтересами збагачення.
На засіданні тридцять п’ятої сесії районної ради, матерів, які отримали почесний державний статус привітали голова районної ради В.Ц.Саківський та перший заступник голови райдержадміністрації, начальник управління агропромислового розвитку Б.О.Ходаківський.
— Народити і виховати більше п’яти дітей у нашій країні — це справжній подвиг. Жінки, які сьогодні удостоєні почесного звання «Мати-героїня» — це Мами, я ... Читати далі »
Просмотров: 1496 | Добавил: zmya | Дата: 25.11.2009 | Комментарии (0)

Відбулася тридцять п’ята сесія районної ради на якій були присутні депутат обласної ради В.Ц. Туранський, сільські голови, начальники відділів та управлінь районної державної адміністрації.
Про затвердження звіту щодо виконання районного бюджету за дев’ять місяців 2009 року доповіла начальник фінансового управління РДА З.Т.Пеньківська, яка зазначила, що за цей період районний бюджет виконано на 104%. Не забезпечила виконання плану у сумі 700 гривень лише Роставицька сільська рада. Заслухавши інформацію З.Т.Пенківської та врахувавши висновок комісії з питань бюджету і комунальної власності, відповідно до п.17 ст.43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (затвердження районних, обласних бюджетів, внесення змін до них, затвердження звітів про їх виконання), районна рада вирішила затвердити звіт про виконання ра-йонного бюджету за вказаний період по доходах в сумі 43763,1 тис. грн і по видатках 42564,8 тис. грн. В тому числі по загальному фонду бюджет ... Читати далі »
Просмотров: 836 | Добавил: zmya | Дата: 25.11.2009 | Комментарии (0)

Питання надання дотації вирівнювання, видачі державних актів на землю, підготовки до виборів та передплати періодичних видань на 2010 рік, укладення договорів з молокопереробними підприємствами, статистичної звітності розглянули учасники наради голови райдержадміністрації Н.О.Туранської з сільськими і селищним головами, яка відбулася 24 листопада.
Начальник фінансового управління райдержадміністрації
З.Т.Пеньківська нагадала сільським та селищному головам про розподіл дотації вирівнювання на забезпечення доплати за природний газ, виплати заробітної плати, оплати за енергоносії тощо, але ці кошти можна спрямувати лише на захищені статті. «Якщо при розподілі у вас в бюджеті залишаються кошти, це — ваші вільні залишки, які будуть розподілені на сесіях сільських та селищної рад у 2010 році», — наголосила Зоя Тадеушівна. Вона також звернула увагу сільських голів Роставиці, Плоски та Шпичинець на необхідності покращення роботи з надходженнями, оскільки у випадку н ... Читати далі »
Просмотров: 888 | Добавил: zmya | Дата: 25.11.2009 | Комментарии (0)

На семінарі із сільськими головами, який провела районна рада, обговорили питання розподілу кошів (1 млн 707,8 тис грн. державної субвенції) між бюджетами сільських рад, про використання бюджетних асигнувань розповіла головний спеціаліст Управління праці та соціального захисту населення М.Л.Пилипенко, вкотре обговорювали Постанову Кабміну №844 «Про деякі питання реалізації права власності на землю громадянами України» а також сільські голови почули роз’яснення Постанови Кабінету Міністрів №1035 «Про затвердження Тимчасового порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом приватних житлових будинків садибного типу, дачних та садових будинків з господарськими спорудами і будівлями, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт».
— Внесено деякі зміни до Постанови Кабінету міністрів «Про деякі питання реалізації права власності на землю громадянами України». По-перше термін дії Постанови продовжено на 2010 рік та наступні роки, а також тепер під д ... Читати далі »
Просмотров: 782 | Добавил: zmya | Дата: 25.11.2009 | Комментарии (0)

Щоранку о сьомій годині, у будні і свята, влітку і взимку Наталія Петрівна Ковальчук розпочинає свій робочий день. Вона працює на свинофермі СВК «Ружинський» доглядачкою на відгодівлі свиней. Робота не з легких, адже доводиться обслуговувати понад 400 свиней, яким потрібно приготувати корми відповідно до розписаних раціонів, що забезпечує інтенсивну відгодівлю. А ще треба почистити клітки, розтрусити підстилку, стежити за розвитком тварин, у складних випадках надати першу ветеринарну допомогу. Також необхідно дотримуватись санітарних вимог, на належному рівні підтримувати порядок.
Наталія Петрівна зі своїми обов’язка-
ми справляється успішно. Тому невипадково вже протягом п’ятнадцяти років поспіль працює на свинофермі і без неї не уявляє свого життя.
— З початку важко було, — згадує доглядачка, — я ніяк не могла звикнути до крику свиней та запаху аміаку. — Та згодом призвичаїлась і тепер дихання ферми, живий рух тварин, — стали невід’ємним повсякденним ат ... Читати далі »
Просмотров: 858 | Добавил: zmya | Дата: 25.11.2009 | Комментарии (0)

Напередодні Дня спільних дій в інтересах дітей під головуванням голови райдержадміністрації Н.О.Туранської за круглим столом зустрілися представники відділів і служб райдержадміністрації — члени координаційної ради з питань захисту прав дітей, сільські голови та батьки, які прийняли в свою родину прийомних дітей, подарували їм щастя стати часточкою сім’ї, відчути батьківську турботу та мамину любов.
Голова райдержадміністрації наго-
лосила, що сьогодні в державі багато зроблено для захисту прав та інтересів дітей, про що йшлося і на нараді Президента України у Харкові. Нині права дітей закріплені законодавчо, їх дотриманням опікуються державні служби, а право дитини на сімейне виховання може забезпечити лише сім’я. «Тому, — зазначила Ніна Олександрівна, — напередодні Всесвітнього дня дитини та Дня спільних дій в інтересах дітей, ми сьогодні дякуємо вам, шановні батьки, за те, що ви знайшли можливість прийняти в свою сім’ю чужу дитину і полюбити її як рідну, з ... Читати далі »
Просмотров: 1010 | Добавил: zmya | Дата: 25.11.2009 | Комментарии (0)

Усміхніться
Протягом життя практично кожну жінку переслідує думка, що чоловік – це організм незрозумілої конструкції, який усе робить абсолютно не так, як потрібно, а зовсім навпаки. Сприйняття цього організму змінюється, а переконаність у неадекватності його поведінки не зникає. От з дитинства до цього часу залишається незрозумілим, як можна замість того, щоб піти до магазину по хліб, ускочити в калюжу в суху погоду, розбити сусіду вікно, а потім ще й отримати за це цукерку, довівши, що поспішав на допомогу маленькому беззахисному пташеняті, яке ледь не загинуло від злого кота (адже ти повинен захищати менших і слабших), до хвоста якого ти, до речі, вчора прив’язав консервну банку.
Школа. Молодші класи. Ні, справді, хлопці – це якась монго-
ло-татарська навала. За десятихвилинну перерву можна встигнути багато: приколоти сусідці по парті косу кнопкою до стільця, поки вона тобі показує, які саме задачки треба списати ... Читати далі »
Просмотров: 900 | Добавил: zmya | Дата: 25.11.2009 | Комментарии (0)

— У зв’язку зі складною епідеміологічною ситуацією та оголошенням в Україні карантину через поширення гострої вірусної інфекції, головою ДПА України С.В.Буряком було затверджено План заходів проведення інформаційної кампанії в засобах масової інформації щодо контролю органів ДПС за реалізацією лікарських засобів і виробів медичного призначення. Скоординовано роботу податкової служби стосовно контролю за реалізацією лікарських засобів та виробів медичного призначення в аптеках – зазначила на черговому брифінгу начальник ДПІ у Ружинському районні Катерина Павлівна Велика.
Відповідно Постанови КМУ від 30.10.2009 року №1154 в аптеках проти гострої вірусної інфекції має бути 15 обов’язкових найменувань ліків: аміксин, озельтамівір (таміфлю), азитроміцин, амізон, ампіцилін, арбідол, аскорбінова кислота, ремантадин, мазь оксолінова, хлоргексидину біглюконат, марля, одноразові маски, багаторазові маски, рукавички, п’ятиграмові медичні шприци.
Під час проведених перев ... Читати далі »
Просмотров: 790 | Добавил: zmya | Дата: 25.11.2009 | Комментарии (0)

Законом України від 19.05.2009 № 1343-VІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту багатодітних сімей» (набирає чинності 1 січня 2010 року) внесено зміни до Закону України «Про охорону дитинства», згідно з якими передбачено надання багатодітним сім’ям пільг з оплати житлово-комунальних послуг:
1) 50-відсоткова знижка плати за користування житлом (квартирна плата) в межах норм, передбачених чинним законодавством (21 кв. метр загальної площі житла на кожного члена сім’ї, який постійно проживає в жилому приміщенні (будинку), та додатково 10,5 м2 на сім’ю;
2) 50-відсоткова знижка плати за користування комунальними послугами (газопостачання, електропостачання та інші послуги) та вартості скрапленого балонного газу для побутових потреб у межах норм, визначених законодавством.
Площа житла, на яку надається знижка при розрахунках плати за опалення, становить 21 кв. метр опалювальної площі на кожного члена сім’ї, який пост ... Читати далі »
Просмотров: 1075 | Добавил: zmya | Дата: 25.11.2009 | Комментарии (0)

Свято «Ходить гарбуз по городу» стало загальношкільним пануванням осені, яке вражало гостей урочистим різнобарв’ям дарів осені, смачними та ароматними стравами, властивими цій порі року. Біля кожного класу стояли столи, накриті скатертинами-самобранками, на яких вражали розмаїттям та вишуканістю, добірністю інгредієнтів та рідною простотою страви, фантастично оформлені та подані особливо гостинно.
Чарівниця-осінь завітала до
нашої школи на свято «Ходить гарбуз по городу» з щедрими дарунками, а школярі зустрічали дорогу гостю представленням кожного овоча чи фрукта у таких номінаціях: «Реклама овоча», «Користь для здоров’я людини», «Рецепт страви», «Творчий захист». Артистичну майстерність та здібності юних кухарів оцінювало неупереджене журі.
Першокласникам Осінь доручила сестрицю-морквицю. Їх скатертина-самобранка милувала очі незвичайними салатами, морквяним тортом та соком з цього коренеплоду. Пісенька Улянки Ільніцької «Ой, я, молода, на базар ходила» ... Читати далі »
Просмотров: 899 | Добавил: zmya | Дата: 25.11.2009 | Комментарии (0)

За десять місяців 2009 року сталось 35 пожеж (у минулому році 36). У вогні загинув один житель району проти п’яти у минулому році. Збиток завданий вогнем становить 159 тисяч гривень, за аналогічний період минулого року прямі збитки від пожеж склали 317 тисяч гривень. Побічні збитки становлять 481 тис грн. Під час пожеж травмовано 2 особи. Вогнем пошкоджено 22 споруди, знищено 3 одиниці автотракторної техніки та 412 тонн грубих кормів.
Завдяки роботі підрозділу МНС України (СДПЧ-21) майна врятовано на суму 303 тис грн.
В 15 випадках (43%) пожежі виникали через необережне поводження з вогнем, у 8 випадках (23%) через пустощі дітей, у 4 (12%) через порушення правил монтажу та експлуатації електромереж, у 2 випадках (5%) через порушення правил монтажу та експлуатації печей, у 2 (5%) причиною ставали підпали, з інших причин пожежі виникали у 4 випадках (12%).
Найбільша кількість пожеж сталась на території Крилівської (4 випадки), Білилівської, Вербівської, Вчо ... Читати далі »
Просмотров: 942 | Добавил: zmya | Дата: 25.11.2009 | Комментарии (0)

Державна податкова інспекція у Ружинському районі (смт Ружин, вул.Бірюкова, 2)
оголошує конкурс на заміщення вакантної посади начальника відділу оподаткування фізичних осіб.
Вимоги до претендентів: повна вища економічна освіта, стаж роботи за фахом не менше трьох років, знання податкового законодавства та державної мови, навики роботи з комп’ютером.
Термін прийому документів – протягом 30 календарних днів з оголошення про проведення конкурсу.
Додактова інформація щодо основних функціональних обов’язків, розміру та умов оплати праці за тел.: 3-17-06, 3-18-79.
Просмотров: 819 | Добавил: zmya | Дата: 25.11.2009 | Комментарии (0)

Ружинська селищна рада
Виконавчий комітет

Рішення


Про встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги


Розглянувши клопотання МКП «Господарник», представлені документи, на підставі п.2 ст.28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», п.2 ст.7,п3 ст.31 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» виконавчий комітет селищної ради

В И Р І Ш И В:


1.Встановити з 1.12.2009 року економічно обґрунтовані тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення:
Для населення :
— водопостачання — 4 грн 10 коп. за 1 м3;
— водовідведення — 5 грн 39 коп. за 1 м3.
Тариф встановлено з урахуванням ПДВ
1.2 Для бюджетних споживачів:
— водопостачання — 4 грн 29 коп. за 1 м3
— водовідведення — 5 грн 65 коп. за 1 м3.
Тариф встановлено з урахуванням ПДВ
1.3.Для інших споживачів:
— водопостачання — 4 грн 72 коп. за 1 м3 ... Читати далі »
Просмотров: 733 | Добавил: zmya | Дата: 25.11.2009 | Комментарии (0)

Міні-чат

100