Головна » 2009 » Листопад » 05
Незважаючи на складні проблеми з надходженнями платежів до бюджетів, за 9 місяців поточного року вдалося забезпечити виконання бюджету району. За плану 8 млн 622,6 тис. грн до бюджету району фактично надійшло 10 млн 134,2 тис.грн, що становить 117,5% плану або план перевиконано на 1 млн 511,1 тис. грн. Забезпечено виконання плану по всіх тринадцяти джерелах надходжень. Із 31 сільської ради виконання плану власних надходжень не забезпечила лише Роставицька сільська рада на суму 0,7 тис. грн.
До Зведеного бюджету забезпечено надходжень в сумі 16 млн 229 тис. грн, що складає 110,6% плану. До державного бюджету забезпечено надходжень в сумі 3 млн 332 тис. грн., що складає 97,4% плану, недовиконання запланованого рівня склало 88,7 тис. грн.
У сфері інвестиційної діяльності проводилась робота, спрямована на покращення інвестиційного клімату, залучення інвесторів та інвестицій в економіку району. На розвиток економіки району за рахунок усіх джерел фінансування спрям ... Читати далі »
Просмотров: 1108 | Добавил: zmya | Дата: 05.11.2009 | Комментарии (0)

Відбулося засідання надзвичайної протиепідемічної комісії при районній державній адміністрації, в роботі якої взяли участь голова райдержадміністрації Н.О.Туранська, заступник голови РДА О.В.Кирилюк, начальник відділу охорони здоров’я РДА В.В.Ніколайчук, головний санітарний лікар Ружинського району П.П.Куцан, головний лікар Ружинської ЦРЛ М.П.Зозуля, начальник відділу освіти РДА В.Г.Федорчук, Ружинський селищний голова В.І.Жарський, перший заступник голови РДА Б.О.Ходаківський, керівник апарату РДА А.М.Марущак.
Заслухавши та обговоривши інформацію голови райдержадміністрації Н.О.Туранської, яка довела до відома розпорядження голови облдержадміністрації № 344 від 30.10.2009 р. «Про заходи щодо попередження епідемії вірусних захворювань на території області», інформацію начальника відділу освіти В.Г.Федорчука, який довів до відома наказ Міністерства освіти України № 996 від 30.10.2009р. «Про тимчасове призупинення навчального процесу у навчальних закладах та устан ... Читати далі »
Просмотров: 925 | Добавил: zmya | Дата: 05.11.2009 | Комментарии (0)

На нараді з сільськими головами, яку провела голова РДА Н.О.Туранська, одним із основних було питання захворювання людей на грип та ГРВІ. Зазначено, що відбулось засідання надзвичайної протиепідемічної комісії, на якій розроблено заходи щодо недопущення поширення епідемії. Ситуація в Ружинському районі контрольована, як наголосив заступник голови райдержадміністрації О.В.Кирилюк. в лікарні введено масковий режим, заклад готовий для надання необхідної допомоги хворим, а в разі необхідності, вводитимуться додаткові ліжка. Заклад забезпечений первинними засобами. Безкоштовно отримано препарат «Таміфлю», одноразові маски, рукавиці.
Наразі, як повідомив головний лікар ЦРЛ М.П.Зозуля, у
інфекційному відділенні на лікуванні перебуває одинадцять людей, а звернень до лікарні значно менше епідемічного рівня.
Аналізуючи виконання бюджету району за десять місяців нинішнього року, начальник фінансового управління РДА З.Т.Пеньківська повідомила що за відповідний період ... Читати далі »
Просмотров: 803 | Добавил: zmya | Дата: 05.11.2009 | Комментарии (0)

Історично склалося так, що професія соціального працівника має досить глибоке коріння, адже турбота про ближнього передається кожному українцю з молоком матері. Здатність до співчуття, готовність відгукнутися на чужу біду, за потреби прийти на допомогу – ці людські якості притаманні нашій слов’янській душі, але водночас вони є й найтиповішими характеристиками працівників соціальної сфери, які вже десять років поспіль відзначають своє професійне свято на початку листопада.
Соціальних працівників району та
податківців, які відзначали 13 річницю з дня створення Державної податкової адміністрації України привітали голова райдержадміністрації Н.О.Туранська, голова районної ради В.Ц.Саківський. Пісенними вітаннями та ніжними словами вдячності серця всіх присутніх зігрівали Л.Хитра, Л.Козлюк, Г.Мартенюк, В.Ревун, Л.Нагорнюк.
Людей, які стояли біля витоків створення Державної податкової адміністрації в Ружинському районі, а зараз перебувають на заслуженому відпо ... Читати далі »
Просмотров: 894 | Добавил: zmya | Дата: 05.11.2009 | Комментарии (0)

Інтелект-гра для старшокласників «Шляхами права-2009» відбулася в Ружинській гімназії 29 жовтня. Вона стала своєрідним підсумком місячника правових знань. Захід дає школярам можливість дізнатися щось нове у сфері правознавства, навчитися застосувати свої знання для розв’язання практичних задач, а також пересвідчитись, що правознавство як наука – цікава і захоплююча річ.
Свої знання, кмітливість та винахідливість перевірили команди «Закон» Роставицької ЗОШ І-ІІІ ступенів, «Юстиція» Ягнятинської ЗОШ І-ІІІ ступенів та «Прем’єр-міністр» Ружинської гімназії.
Творчо підійшли гравці до конкурсу привітань з суперниками, журі та глядачами. Потім команди презентували свої девізи та емблеми.
Перевірили знання у сфері правознавства школярі у бліц-турнірі, де кожна команда-учасник відповіла на 13 запитань.
Привернули увагу виступи капітанів команд, які поділилися своїми міркуваннями про професію юриста в наш час і в майбутньому, а також про те, що б кожен з них зроб ... Читати далі »
Просмотров: 820 | Добавил: zmya | Дата: 05.11.2009 | Комментарии (0)

Правове виховання – один з головних напрямів виховної роботи в сучасній школі. У Вербівській ЗОШ І-ІІ ступенів жовтень вже традиційно є місячником правового виховання. У підготовці і проведенні заходів цього місячника взяли участь вчитель правознавства, класні керівники і всі учні школи.
У початкових класах В.П.Бондар провела бесіду «Мої права і обов’язки», годину спілкування «Ми — українці».
Протягом місяця учні розгадували цікаві кросворди та анаграми. Найактивнішу участь у цьому взяли В.Кулибаба (7 клас), В.Присяжнюк (7 клас), І. Шумовська (8 клас), Т.Шумовська (6 клас). Свої здібності художників учні проявили у конкурсі малюнків «Права очима дітей», де відзначено роботи С.Білобродської (6 кл.), В.Кулибаби (7.кл.), О.Аброскіної (7 кл.), В.Присяжнюка (6 кл.).
М.М.Кухта провела в 7-8 класах захоплюючу інтелект-гру «Шляхами права», в якій учасники показати знання своїх прав та обов’язків, а також розв’язували цікаві правові задачі.
У «Казковій правознав ... Читати далі »
Просмотров: 1147 | Добавил: zmya | Дата: 05.11.2009 | Комментарии (0)

Чому одній людині дається все легко та просто, а інші виконують роботу, напружуючи всі сили, затрачуючи масу енергії? Коли людина потрапляє на «своє» робоче місце, то виграє і вона сама, найбільш повно розкриваючи свій особистий потенціал, і суспільство, отримуючи від працівника максимальну віддачу. Якщо ж вибір зроблено помилково, то для працівника це означає – невиправдані затрати сил, коштів і часу на здобуття «непідходящої» спеціальності, труднощі при працевлаштуванні і в процесі майбутньої роботи. А суспільство через такі прорахунки несе збитки від нераціонального використання коштів на професійне навчання та сприяє загостренню диспропорції на ринку праці.

Вибір учнем професії – один з перших самостійних кроків, які йому потрібно зробити в житті. Помилка у виборі майбутньої професії є неприпустимою, тому що її наслідки дають про себе знати протягом всього життя.
До найпоширеніших помилок, яких припускаються випускники шкіл під час вибору професії, треба ... Читати далі »

Просмотров: 892 | Добавил: zmya | Дата: 05.11.2009 | Комментарии (0)

Діяльність органів юстиції та всі перетворення у сфері забезпечення державної правової політики, які здійснювалися за роки Незалежності України, були підпорядковані єдиній меті – створенню правового поля, яке б сприяло самореалізації особи, захищало права й інтереси людини. Саме на розвиток і зміцнення демократичної, соціальної і правової держави, в якій людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються найвищою соціальною цінністю, спрямовані зусилля працівників органів юстиції.
Добрими показниками в роботі зустрів профеійне свято – День юриста колектив Ружинського районного управління юстиції у Житомирській області. Одним із напрямків діяльності управління є реалізація політичних прав громадян. Тому на управління юстиції покладено функції щодо легалізації місцевих об’єднань громадян, реєстрації місцевих організацій, творчих спілок і благодійних організацій. Управлінням юстиції здійснюється і контроль за додержанням місцевими ос ... Читати далі »
Просмотров: 673 | Добавил: zmya | Дата: 05.11.2009 | Комментарии (0)

Благодійна акція «Милосердя» — це поклик на допомогу тим, хто її потребує, — ветеранам війни і праці, інвалідам, самотнім людям похилого віку, воїнам-афганцям, солдатським вдовам, дітям-сиротам. Святий обов’язок суспільства — оточити цих людей піклуванням, милосердям, любов’ю.
Економічна скрута в країні, на жаль, призводить до зубожіння населення. Найбільше страждають незахищені верстви населення: люди похилого віку та одинокі громадяни. Держава не в змозі надати необхідну допомогу. Саме тому беруться до справи благодійні організації, зокрема Товариство Червоного Хреста України, яке має ряд постійно діючих програм, надаючи незамінну допомогу державі.
Під час благодійних акцій працівники Червоного Хреста проводять збір продуктів харчування, одягу, коштів, які адресно отримують підопічні, будинки-інтернати, притулки.
А скільки нині таких, що залишилися на схилі літ в порожній домівці наодинці зі своїми проблемами та хворобами. Така вже сумна дійсність, що вс ... Читати далі »
Просмотров: 794 | Добавил: zmya | Дата: 05.11.2009 | Комментарии (0)

Міні-чат

100